Aprindeți cuptorul la 200 de grade și puneți hârtie de copt în tavă.
Puneți fulgii de porumb într-o pungă și zdrobiți-i ca sa îi faceți mai fini. Dacă folosiți pesmet Panko în locul fulgilor de porumb, îl folosiți exact așa cum este în cutie.
Într-un bol, puneți toate ingredientele pentru marinarea somonului: usturoi, sos de soia, ulei de măsline, piper.
Îndepărtați pielea fileurilor de somon, apoi tăiați somonul cuburi de aprox. 2.5 cm. Treceți cuburile de somon prin marinada pregătită mai sus, apoi prin fulgii de porumb mărunțiți.
Așezați cuburile de somon în tavă și dați-le la cuptor pentru 15 minute.
Pe un grill de fontă sau de teflon, coaceți foile de tacos câte 1 minut pe fiecare parte. Pe măsură ce le coaceți, le păstrați într-o tavă îndoite în două.
Prăjiți pielea de somon într-o tigaie, până se usucă și devine rumenă și crocanță. O scoateți pe un șervet de hârtie care să absoarbă excesul de grăsime, apoi o tăiați bucăți mai mici.
În aceeași tigaie, puneți roșiile cherry și ardeiul gras tăiat fâșii. Încălziți-le 2-3 minute pe toate părțile doar cât să se înmoaie puțin.
Într-un bol puneți mixul de salată, cam ¾ din legătura de pătrunjel, roșiile, ardeiul și porumbul. Faceți un dressing din: sos de soia, ulei de măsline și suc de lămâie și asezonați salata.
Pe fiecare foaie de tacos puneți câteva cuburi de somon, bucățele de piele crocantă, apoi salată și din nou câteva cuburi de somon.
Presărați pătrunjel proaspăt și puneți pe fiecare tacos o felie de lime.
Serviți tacosul imediat, pentru că altfel se înmoaie foile în contact cu salata.