Go Back
+ servings
Tacos cu somon
Tipărește rețeta Salvează pe Pinterest
5 from 2 votes

Tacos cu somon în crustă crocantă

Preparare15 mins
Gătire15 mins
Timp total30 mins
Categorie: Feluri de baza
Porții: 6

Ingrediente

  • aprox. 450 g file de somon
  • 100 g fulgi de porumb fără zahăr (sau pesmet Panko)

marinadă pentru somon

  • 5-6 căței de usturoi
  • 3 linguri sos de soia
  • 3 linguri ulei de măsline
  • 1 linguriță de piper

salata

  • 1 pungă mix de salată (rucola, baby spanac, valeriană, etc)
  • 6-7 roșii cherry colorate
  • 1 ardei gras
  • 200 g boabe de porumb din conservă
  • 1 legătură de pătrunjel proaspăt

dressing pentru salată

  • sucul de la 1/2 de lămâie
  • 2 linguri sos de soia
  • 2 linguri ulei de măsline

în plus

  • 6 foi de tacos
  • 1 lime

Mod de preparare

  • Aprindeți cuptorul la 200 de grade și puneți hârtie de copt în tavă.
  • Puneți fulgii de porumb într-o pungă și zdrobiți-i ca sa îi faceți mai fini. Dacă folosiți pesmet Panko în locul fulgilor de porumb, îl folosiți exact așa cum este în cutie.
  • Într-un bol, puneți toate ingredientele pentru marinarea somonului: usturoi, sos de soia, ulei de măsline, piper.
  • Îndepărtați pielea fileurilor de somon, apoi tăiați somonul cuburi de aprox. 2.5 cm. Treceți cuburile de somon prin marinada pregătită mai sus, apoi prin fulgii de porumb mărunțiți.
  • Așezați cuburile de somon în tavă și dați-le la cuptor pentru 15 minute.
  • Pe un grill de fontă sau de teflon, coaceți foile de tacos câte 1 minut pe fiecare parte. Pe măsură ce le coaceți, le păstrați într-o tavă îndoite în două.
  • Prăjiți pielea de somon într-o tigaie, până se usucă și devine rumenă și crocanță. O scoateți pe un șervet de hârtie care să absoarbă excesul de grăsime, apoi o tăiați bucăți mai mici.
  • În aceeași tigaie, puneți roșiile cherry și ardeiul gras tăiat fâșii. Încălziți-le 2-3 minute pe toate părțile doar cât să se înmoaie puțin.
  • Într-un bol puneți mixul de salată, cam 3/4 din legătura de pătrunjel, roșiile, ardeiul și porumbul. Faceți un dressing din: sos de soia, ulei de măsline și suc de lămâie și asezonați salata.
  • Pe fiecare foaie de tacos puneți câteva cuburi de somon, bucățele de piele crocantă, apoi salată și din nou câteva cuburi de somon.
  • Presărați pătrunjel proaspăt și puneți pe fiecare tacos o felie de lime.
  • Serviți tacosul imediat, pentru că altfel se înmoaie foile în contact cu salata.
Ai încercat rețeta? Arată-ne pe Instagram cum ți-a ieșit!Menționează @iuliana_bucate_aromate sau tag #bucatearomate ca să te putem găsi!