Șnițele din piept de pui la cuptor, fără pic de ulei
Secretele mele pentru șnițele din piept de pui la cuptor, o rețetă simplă, rapidă și dietetică. Șnițele delicioase fără niciun strop de ulei!
Preparare10 minutes mins
Gătire20 minutes mins
Timp total30 minutes mins
Categorie: Feluri de baza
Cuisine: Romaneasca
Porții: 4
Calories: 200kcal
- 350 g mușchiuleț de pui (inner file)
- 1 ou mare
- aprox. 6 linguri făină
- aprox. 6 linguri pesmet
- 1 linguriță boia de ardei (iute, dulce, afumată)
- 1 linguriță cimbru uscat
- sare și piper după gust
Aprindeți cuptorul la 200 de grade și puneți hârtie de copt în tavă.
Așezați carnea pe un fund de lemn și acoperiți-o cu o folie alimentară. Bateți carnea cu partea plată a ciocanului de șnițele, foarte ușor și doar în părțile mai groase. Scopul este să avem grosime egală a bucăților de carne ca să se gătească uniform în cuptor.
Condimentați carnea cu sare, piper, boia de ardei și cimbru și lăsați-o deoparte 5-10 minute.
Bateți bine oul și adăugați sare, piper și puțină boia deardei.
Treceți carnea pe rând prin: făină, ou bătut și pesmet. Așezați șnițelele în tavă.
Dați tava la cuptor pentru 15 sau maxim 20 de minute. La jumătatea timpului, întoarceți șnițelele pe partea cealaltă ca să se rumenească uniform.
Serviți șnițelele imediat, cu o salată sau cu o garnitură dietetică.
Dacă vă rămân șnițele de pe o zi pe alta, păstrați-le la frigider într-o caserolă cu capac. Încălziți șnițelele la microunde sau în cuptor înainte de servire și își vor recăpăta frăgezimea.
Serving: 120g | Calorii: 200kcal | Carbohidrați: 15.7g | Proteine: 20.6g | Grăsimi: 8.5g