Go Back
+ servings
Snitele din piept de pui la cuptor
Tipărește rețeta Salvează pe Pinterest
5 from 7 votes

Șnițele din piept de pui la cuptor, fără pic de ulei

Secretele mele pentru șnițele din piept de pui la cuptor, o rețetă simplă, rapidă și dietetică. Șnițele delicioase fără niciun strop de ulei!
Preparare10 minutes
Gătire20 minutes
Timp total30 minutes
Categorie: Feluri de baza
Cuisine: Romaneasca
Porții: 4
Calories: 200kcal

Ingrediente

  • 350 g mușchiuleț de pui (inner file)
  • 1 ou mare
  • aprox. 6 linguri făină
  • aprox. 6 linguri pesmet
  • 1 linguriță boia de ardei (iute, dulce, afumată)
  • 1 linguriță cimbru uscat
  • sare și piper după gust

Mod de preparare

  • Aprindeți cuptorul la 200 de grade și puneți hârtie de copt în tavă.
  • Așezați carnea pe un fund de lemn și acoperiți-o cu o folie alimentară. Bateți carnea cu partea plată a ciocanului de șnițele, foarte ușor și doar în părțile mai groase. Scopul este să avem grosime egală a bucăților de carne ca să se gătească uniform în cuptor.
  • Condimentați carnea cu sare, piper, boia de ardei și cimbru și lăsați-o deoparte 5-10 minute.
  • Bateți bine oul și adăugați sare, piper și puțină boia deardei.
  • Treceți carnea pe rând prin: făină, ou bătut și pesmet. Așezați șnițelele în tavă.
  • Dați tava la cuptor pentru 15 sau maxim 20 de minute. La jumătatea timpului, întoarceți șnițelele pe partea cealaltă ca să se rumenească uniform.
  • Serviți șnițelele imediat, cu o salată sau cu o garnitură dietetică.
  • Dacă vă rămân șnițele de pe o zi pe alta, păstrați-le la frigider într-o caserolă cu capac. Încălziți șnițelele la microunde sau în cuptor înainte de servire și își vor recăpăta frăgezimea.

Video

Ai încercat rețeta? Arată-ne pe Instagram cum ți-a ieșit!Menționează @iuliana_bucate_aromate sau tag #bucatearomate ca să te putem găsi!

Nutrition

Serving: 120g | Calorii: 200kcal | Carbohidrați: 15.7g | Proteine: 20.6g | Grăsimi: 8.5g