Bucate Aromate

  • Rețete
  • Articole
  • Newsletter
  • YouTube
  • Despre
  • Contact
menu icon
go to homepage
  • Rețete
  • Articole
  • Newsletter
  • YouTube
  • Despre
  • Contact
search icon
Homepage link
  • Rețete
  • Articole
  • Newsletter
  • YouTube
  • Despre
  • Contact
×
Acasă » Retete » Rețete cu carne

Șnițele din piept de pui la cuptor, fără pic de ulei

218 shares
Mergi la rețetă Vezi rețeta video

Secretele mele pentru șnițele din piept de pui la cuptor, o rețetă simplă, rapidă și dietetică. Șnițele delicioase fără niciun strop de ulei!

Dragii mei, pe canalul de YouTube avem un fel de joc. Eu propun 2 rețete pentru săptămâna următoare, iar voi alegeți una dintre ele care să apară prima pe canal.

Pentru săptămâna în curs, am propus un desert și rețeta aceasta de șnițele la cuptor. Spre surprinderea mea, șnițelele dietetice au câștigat detașat în defavoarea desertului, așa că iată-le și pe blog, în varianta scrisă, dar și pe YouTube în format video 🙂

Dacă vrei să participi și tu la alegerea rețetelor, e foarte simplu: abonează-te la canalul de YouTube Bucate Aromate (click aici) , urmărește postările și votează rețeta dorită în sondajul săptămânal! 😉

Snitele din piept de pui la cuptor

O să vă scriu mai jos secretele mele pentru șnițele din piept de pui delicioase, gătite fără niciun strop de ulei, dar înainte de toate, trebuie să vă spun ceva: niciodată niște șnițele la cuptor nu vor fi la fel de fragede și de gustoase ca cele prăjite în ulei. Niciodată!

Doar că vine o vreme în viață când pur și simplu condiția fizică sau starea de sănătate ne impun să fim mai atenți la ce și cum gătim. Nu prea le poți avea pe toate: și gust, și frăgezime, și un preparat sănătos, și calorii puține...sau cel puțin nu când e vorba despre șnițele.

Vestea bună e că totuși, șnițelele pot fi foarte bune și gătite dietetic dacă ne folosim de câteva mici trucuri 😉

Aici găsiți și rețeta mea de chiftele la cuptor din carne amestec care se păstrează fragede și suculente deși sunt gătite cu foarte puțin ulei.

Mulschiulet din piept de pui
Mușchiuleț de pui/Inner file

Câteva secrete pentru șnițele din piept de pui la cuptor delicioase

  • folosește mușchiuleț de pui (inner file) și nu pieptul mare. Mușchiulețul e mai fraged, are doar 2% grăsime și are dimensiunea ideală pentru șnițele
  • nu secționați, adică nu subțiați mușchiulețul de pui, este perfect pentru gătit la cuptor la grosimea lui naturală
  • mușchiulețul de pui nu are nevoie să fie frăgezit cu ciocanul pentru șnițele. Bateți doar foarte ușor și doar cu partea cea mai plată și mai fără zimți a ciocanului. Scopul este să egalizăm grosimea fâșiilor de carne ca să se gătească uniform. Așadar, acoperiți carnea cu o folie alimentară și bateți fără să apăsați prea tare, doar în părțile mai groase ale mușchiuleților.
  • condimentați carnea și lăsați-o câteva minute deoparte înainte de gătire.
  • folosiți condimentele care vă plac, cu generozitate. O carne bine condimentată va fi o carne gustoasă. Eu pun: sare, piper, boia de ardei (dulce, iute, afumată) și cimbru.
  • șnițelele se trec prin făină, apoi prin ou bătut, apoi prin pesmet. În acest fel carnea va fi îmbrăcată într-o crustă groasă care la copt va deveni crocantă și va păstra sucurile cărnii în interior. Dacă nu aveți pesmet în casă, puteți face câteva crutoane din pâine (rețeta aici), uscate în tigaie sau în cuptor, pe care apoi să le măcinați în blender sau chopperul electric.
  • nu lăsați carnea prea mult în cuptor! Șnițelele se gătesc la 200 de grade, pentru 15 minute. La jumătatea timpului, se întorc pe partea cealaltă ca să se rumenească uniform. Firește că timpul de coacere poate fi diferit în funcție de cuptor, dar nu depășiți în niciun caz 20 de minute!

Cum se păstrează șnițelele din piept de pui la cuptor

  • ideal ar fi să faceți atâtea șnițele câte mâncați la o masă. Șnițelele gătite la cuptor se usucă dacă le păstrați de pe o zi pe alta.
  • dacă alegeți totuși să faceți mai multe șnițele, păstrați-le la frigider, într-o cutie cu capac.
  • încălziți șnițelele la microunde înainte de servire și își vor recăpăta frăgezimea.
snitele de pui la cuptorsnitele de pui rumenite
Șnițele de pui gătite la cuptor fără pic de ulei!

Cum se servesc șnițelele din piept de pui la cuptor

Pentru că am plecat de la ideea unor șnițele dietetice, și garnitura de lângă ele ar trebui să meargă pe aceeași idee. Șnițelele la cuptor se pot servi cu:

  • salată proaspătă
  • salată de varză roșie (vezi rețeta)
  • ceapă roșie murată în oțet (vezi rețeta)
  • cartofi natur
  • piure de cartofi gătit dietetic (cu foarte puțin unt)
  • un orez basmati sau sălbatic, fiert simplu
  • broccoli, conopidă sau sparanghel gătite la abur
  • sote de ciuperci (vezi rețeta)

Rețeta de șnițele din piept de pui la cuptor, fără pic de ulei

Dragii mei, aveți mai jos rețeta scrisă, în formatul pe care îl puteți tipări, iar la final rețeta video dacă doriți să vedeți exact cum am făcut eu șnițelele pe care le vedeți în fotografii.

Rețeta completă, cantități și mod de preparare

Snitele din piept de pui la cuptor

Șnițele din piept de pui la cuptor, fără pic de ulei

Secretele mele pentru șnițele din piept de pui la cuptor, o rețetă simplă, rapidă și dietetică. Șnițele delicioase fără niciun strop de ulei!
5 from 7 votes
Tipărește Salvează pe Pinterest
Pregătire: 10 minutes minutes
Gătire: 20 minutes minutes
Timp total: 30 minutes minutes
Număr de porții: 4
Autor: Iuliana Sbîrnea

Echipamente necesare

tavă cuptor aprox. 40x30 cm
hârtie de copt

Rețeta Video

Ingrediente
 

  • 350 g mușchiuleț de pui (inner file)
  • 1 ou mare
  • aprox. 6 linguri făină
  • aprox. 6 linguri pesmet
  • 1 linguriță boia de ardei (iute, dulce, afumată)
  • 1 linguriță cimbru uscat
  • sare și piper după gust

Instrucțiuni de preparare
 

  • Aprindeți cuptorul la 200 de grade și puneți hârtie de copt în tavă.
  • Așezați carnea pe un fund de lemn și acoperiți-o cu o folie alimentară. Bateți carnea cu partea plată a ciocanului de șnițele, foarte ușor și doar în părțile mai groase. Scopul este să avem grosime egală a bucăților de carne ca să se gătească uniform în cuptor.
  • Condimentați carnea cu sare, piper, boia de ardei și cimbru și lăsați-o deoparte 5-10 minute.
  • Bateți bine oul și adăugați sare, piper și puțină boia deardei.
  • Treceți carnea pe rând prin: făină, ou bătut și pesmet. Așezați șnițelele în tavă.
  • Dați tava la cuptor pentru 15 sau maxim 20 de minute. La jumătatea timpului, întoarceți șnițelele pe partea cealaltă ca să se rumenească uniform.
  • Serviți șnițelele imediat, cu o salată sau cu o garnitură dietetică.
  • Dacă vă rămân șnițele de pe o zi pe alta, păstrați-le la frigider într-o caserolă cu capac. Încălziți șnițelele la microunde sau în cuptor înainte de servire și își vor recăpăta frăgezimea.
Valori nutriționale
Șnițele din piept de pui la cuptor, fără pic de ulei
Mărimea porției
 
120 g
Valori per porție
Calorii
200
% doza zilnică recomandată*
Grăsimi
 
8.5
g
13
%
Carbohidrați
 
15.7
g
5
%
Proteine
 
20.6
g
41
%
* Valorile zilnice procentuale sunt calculate pentru o dietă de 2000 de calorii.

Note:

1. Datele nutriționale furnizate la unele rețete sunt estimative, iar rolul lor este doar informativ. Valorile nu pot fi garantate și nu ar trebui utilizate în tratamentul afecțiunilor medicale.

2. Secțiunile de echipamente și ingrediente de mai sus pot conține linkuri afiliate către produse pe care le folosesc și le recomand.

Distribuie pe Facebook Salvează pe Pinterest Trimite pe email
Ai încercat această rețetă? Dă-mi un tag pe Instagram!Menționează @iuliana_bucate_aromate ca să te pot găsi!
Snitele din piept de pui la cuptor

👩‍🍳 Îți plac rețetele mele?

Abonează-te la newsletterul meu și, în fiecare joi dimineață, îți trimit inspirație proaspătă, sfaturi și trucuri ca să-ți fie mai ieftin, mai ușor și mai plăcut în bucătărie.

🍪 Abonează-te aici

Din aceeași categorie

  • Tocăniță de pipote și inimi de pui cu sos de roșii, servită cu piure de cartofi
    Tocăniță de pipote și inimi de pui cu sos de roșii - rețetă simplă și ieftină
  • Mâncare cu cuscus, legume și carne de pui gătită în cratiță, gata de servire
    Cuscus cu pui și legume – rețeta rapidă într-o singură tigaie
  • felie de drob din carne tocata amestec cu ou fiert in mijloc
    Drob fraged cu carne tocată de porc și vită – fără organe, perfect pentru Paște
  • osso bucco fraged cu mamaliguta si sos cu multe legume presarat cu gremolata
    Cum să faci Osso Buco cu gremolata – rețeta clasică italiană (video)
218 shares

Comentarii

  1. Ana a zis

    aprilie 17, 2021 at 5:06 pm

    Trebuie sa îți mulțumesc pentru rețeta! Sunt extraordinar de bune, mai ales ca gustul nu difera deloc de preparatul clasic. Bine, pot spune ca s chiar mai bune!

    Răspunde
    • Iuliana a zis

      aprilie 17, 2021 at 5:25 pm

      Bună Ana!
      Mă bucur că îți plac șnițelele la cuptor. Adevărul este că sunt o variantă foarte bună. Se poate și fără ulei, fum și miros în toată casa! 🙂

      Răspunde
5 from 7 votes (7 ratings without comment)

Lasă un comentariu Anulează răspunsul

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

iuliana sbirnea

Bună, eu sunt Iuliana!

Mă bucur că ești aici!

Pe Bucate Aromate îți explic pas cu pas cum să gătești mâncăruri gustoase și deserturi delicioase cu ingrediente simple și naturale. Găsești aici peste 1200 de rețete, așa că meniul familiei tale e mereu asigurat!

Despre mine și povestea blogului

📬 Vrei să primești rețete simple, descoperiri din bucătăria mea și povești scrise cu poftă?

Abonează-te la newsletterul Bucate Aromate și vei primi o scrisoare în fiecare joi dimineața – cu inspirație, miros de prăjituri și o cană de cafea imaginară. ☕

Abonează-te aici 🍪

Rețete noi

  • Farfurie cu couscous cu ciuperci, servit cald, ideal pentru prânz sau cină de post
    Couscous cu ciuperci – rețetă de post rapidă și gustoasă, gata în 30 de minute!
  • Salată de castraveți cu sos cremos de iaurt și mărar, decorată cu rondele de ceapă roșie și mărar verde.
    Salată de castraveți cu iaurt grecesc și mărar – rețeta perfectă de vară
  • Gros-plan cu paste în sos de roșii și brânză Feta, decorate cu busuioc proaspăt, alături de un pahar cu vin rosé
    Paste cu brânză Feta și roșii coapte – rețetă simplă și rapidă
  • Tocăniță de pipote și inimi de pui cu sos de roșii, servită cu piure de cartofi
    Tocăniță de pipote și inimi de pui cu sos de roșii - rețetă simplă și ieftină

Populare acum

  • Reteta tiramisu rapid fara oua
    Tiramisu fără ouă - rețeta rapidă cu mascarpone și frișcă
  • gem de căpşuni
    Gem de căpşuni cu puțin zahăr. Rețeta fără conservanţi.
  • paste cu carne tocata la cuptor macaronada de casa
    Paste cu carne tocată la cuptor – rețeta de macaronadă gratinată ca la mama acasă
  • vas alb cu castraveți murați și flori de mărar
    Castraveți murați de vară. Castraveți acriți la soare.

  • Rețete cu căpșuni
  • Rețete cu vișine sau cireșe
  • Rețete cu caise
  • Rețete cu dovlecei
  • Salate

  • Paste
  • Rețete cu pește și fructe de mare
  • Conserve
  • Rețete fără carne

VEZI TOATE CATEGORIILE

Rețete de tort pentru orice sărbătoare

  • Tort Napoleon tăiat pe platou de servire
    Tort Napoleon cu foi de casă și cremă de vanilie – rețeta autentică, pas cu pas
  • Tort cu mascarpone și vișine – rețeta simplă și spectaculoasă
  • tort cu crema de lamaie si fructe de padure
    Tort cu cremă de lămâie și fructe de pădure - rețeta delicioasă pentru orice ocazie
  • Tort cu spuma de capsuni
    Tort cu spumă de căpşuni
ALTE REȚETE DE TORT

Rețete de prăjituri explicate pas cu pas

  • clafoutis cu capsuni
    Clafoutis cu căpșuni - un desert cremos și delicios
  • prajitura cu visine
    Prăjitură pufoasă cu vișine sau cu cireșe
  • prajitura cu iaurt si fructe
    Prăjitură cu iaurt și fructe. Simplă, ieftină, delicioasă!
  • Pandispan cu caise si cirese
    Pandișpan cu caise și cireșe – desertul perfect de vară
ALTE REȚETE DE PRĂJITURI

Rețete actualizate

  • savarină pufoasă bine însiropată servită pe farfurie
    Savarine pufoase cu frișcă naturală – rețeta clasică, pas cu pas
  • Spaghete cu creveți și sos de roșii – rețetă simplă și gustoasă, gata în 30 de minute
    Spaghete cu creveți în sos de roșii și usturoi – rețetă mediteraneană rapidă, gata în 15 minute
  • Tiramisu la pahar cu mascarpone și frișcă – desert italian, fără ou crud, decorat festiv
    Tiramisu la pahar fără ouă crude, cu cremă fină de mascarpone și frișcă
  • reteta chec pufos cu lapte si cacao 2 tavi
    Chec pufos cu lapte și cacao - rețeta cu cana, pentru 2 tăvi

Articole utile

  • 30 de retete de vara
    30 de rețete de vară care nu te țin mult în bucătărie
  • coperta regim fara sare pe o tabla neagra
    Regim fără sare - ce mâncăm, ce cumpărăm? Rețete fără sare.
  • Cum gătim lintea?
    Cum să gătești lintea perfect. Fierbere și rețete cu linte
  • drojdie proaspata vs. drojdie uscata
    Drojdie proaspătă vs. drojdie uscată. Cât și cum folosim din fiecare?
VEZI ȘI ALTE ARTICOLE

Footer

↑ SUS ↑
  • Despre
  • Colaborări
  • Contact
  • FAQ
  • Rețete
  • Articole
  • Blog
  • Newsletter

Toate articolele, fotografiile și clipurile video care alcătuiesc conținutul acestui site, cât și drepturile de autor ale acestora, aparțin deținătorului site-ului bucate-aromate.ro. Copierea și diseminarea pe orice suport (publicații online sau scrise, broșuri, cărți etc) a acestora, în lipsa acordului scris al deținătorului, se vor pedepsi conform legii în vigoare (Legea 8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe).

Politica cookies

Politica de confidențialitate

Copyright © 2013 - 2025 Rețete culinare Bucate Aromate. Toate drepturile sunt rezervate.

Your vote:




A rating is required
A name is required
An email is required

Recipe Ratings without Comment

Something went wrong. Please try again.