Curățați ficățeii de membrane și verificați să nu aibă urme verzi de bilă care dau un gust amar.
Spălați ficățeii în apă rece ca să eliminați resturile de sânge din țesuturi.
Scurgeți și uscați ficățeii tamponându-i cu prosoape de hârtie care să absoarbă excesul de apă.
Tocați mărunt ceapa și 2-3 căței de usturoi.
Puneți uleiul la încins în tigaie, apoi adăugați ceapa și usturoiul. Lăsați-le să se călească până când ceapa se înmoaie și devine ușor translucidă.
Puneți în tigaie ficățeii și condimentele, adică: piperul, cimbrul și frunza de dafin. Nu și sarea!
Lăsați ficățeii să se gătească timp de 10 minute amestecând din când în când. Își vor lăsa suficientă apă, nu e nevoie să mai adăugați.
Turnați roșiile pasate, amestecați și mai lăsați ficățeii pe foc încă 7-8 minute.
Stingeți focul, dați tigaia deoparte și puneți încă 2-3 căței de usturoi tocați mărunt și pătrunjel proaspăt.
Tot acum puneți și sarea. Amestecați și ficățeii sunt gata de servit cât sunt calzi.
Ficățeii cu sos de roșii se pot servi alături de un piure de cartofi, cartofi natur, orez sau mămăliguță.