Go Back
+ servings
Ficăței de pui cu sos de roșii
Tipărește rețeta Salvează pe Pinterest
5 from 15 votes

Ficăței de pui cu sos de roșii

O rețetă foarte gustoasă de ficăței de pui cu sos de roșii și usturoi. Se face repede și e grozavă lângă un piure de cartofi sau o mămăliguță.
Preparare10 minutes
Gătire20 minutes
Timp total30 minutes
Categorie: Feluri de baza
Cuisine: Romaneasca
Porții: 4
Calories: 244kcal

Ingrediente

  • 500 g ficăței de pui
  • 30 ml ulei
  • 1 ceapă uscată
  • 5-6 căței de usturoi
  • 300 ml roșii pasate
  • sare, piper, cimbru, dafin - după gust
  • pătrunjel proaspăt

Mod de preparare

  • Curățați ficățeii de membrane și verificați să nu aibă urme verzi de bilă care dau un gust amar.
  • Spălați ficățeii în apă rece ca să eliminați resturile de sânge din țesuturi.
  • Scurgeți și uscați ficățeii tamponându-i cu prosoape de hârtie care să absoarbă excesul de apă.
  • Tocați mărunt ceapa și 2-3 căței de usturoi.
  • Puneți uleiul la încins în tigaie, apoi adăugați ceapa și usturoiul. Lăsați-le să se călească până când ceapa se înmoaie și devine ușor translucidă.
  • Puneți în tigaie ficățeii și condimentele, adică: piperul, cimbrul și frunza de dafin. Nu și sarea!
  • Lăsați ficățeii să se gătească timp de 10 minute amestecând din când în când. Își vor lăsa suficientă apă, nu e nevoie să mai adăugați.
  • Turnați roșiile pasate, amestecați și mai lăsați ficățeii pe foc încă 7-8 minute.
  • Stingeți focul, dați tigaia deoparte și puneți încă 2-3 căței de usturoi tocați mărunt și pătrunjel proaspăt.
  • Tot acum puneți și sarea. Amestecați și ficățeii sunt gata de servit cât sunt calzi.
  • Ficățeii cu sos de roșii se pot servi alături de un piure de cartofi, cartofi natur, orez sau mămăliguță.

Video

Ai încercat rețeta? Arată-ne pe Instagram cum ți-a ieșit!Menționează @iuliana_bucate_aromate sau tag #bucatearomate ca să te putem găsi!

Nutrition

Calorii: 244kcal | Carbohidrați: 8g | Proteine: 22g | Grăsimi: 14g | Colesterol: 431mg | Fibre: 1g | Zahăr: 3g