Go Back
+ servings
Rulouri cu bezea
Tipărește rețeta Salvează pe Pinterest
5 from 5 votes

Rulouri cu bezea

Cum să faci cele mai delicioase rulouri cu bezea și aluat de foietaj. O rețetă simplă, cu doar câteva ingrediente, dar cu un rezultat după care te lingi pe degete! :)
Preparare30 mins
Gătire30 mins
Timp total1 hr
Categorie: Deserturi
Cuisine: Romaneasca
Porții: 18 rulouri
Calories: 161kcal

Ingrediente

rulouri

  • 400 g aluat de foietaj (1 foaie)
  • 1 ou (pentru uns rulourile)

umplutura

  • 3 albușuri
  • 150 g zahăr
  • 1 lingură suc de lămâie
  • un praf de sare
  • 1 linguriță extract de vanilie

Mod de preparare

aluatul

  • Aprindeți cuptorul la 200 de grade.
  • Dacă nu aveți forme metalice pentru rulouri, pregătiți câteva cornete din folie de aluminiu (vezi video).
  • Presărați puțină făină pe blatul de lucru și treceți de câteva ori cu sucitorul peste aluatul de foietaj, doar cât să îl neteziți și să îl subțiați foarte puțin.
  • Tăiați aluatul pe lungime în fâșii de aprox. 1,5 cm. În funcție de cum întindeți aluatul, pot rezulta 16-20 de fâșii.
  • Înfășurați fâșiile de aluat pe formele metalice sau pe cornetele din folie de aluminiu, suprapunând ușor marginile una peste alta.
  • Ungeți rulourile cu ou bătut și dați-le la cuptor pentru aprox. 15 minute sau până când sunt ușor rumenite.
  • Lăsați rulourile să se răcească, apoi le veți putea scoate mai ușor de pe formele metalice.

bezeaua

  • Albușurile trebuie să fie sterilizate pe baie de abur. Pentru asta avem nevoie de un castron metalic sau din sticlă termorezistentă și de un alt vas (o cratiță) în care va fierbe apa. Castronul să se potrivească perfect peste vasul cu apă, iar fundul lui să nu atingă apa.
  • Puneți albușurile în castron și peste ele un praf de sare.
  • Puneți castronul peste vasul în care fierbe apa și amestecați cu un tel de mână.
  • După ce albușurile s-au încălzit, începeți să mixați cu un mixer până ce acestea devin spumă fermă.
  • Dacă aveți un termometru, temperatura albușurilor trebuie să fie în jur de 70 de grade. Dacă nu aveți termometru, trebuie să le simțiți fierbinți la atingere.
  • Peste spuma de albușuri adăugați zahărul, sucul de lămâie și extractul de vanilie.
  • Mixați din nou până când zahărul se topește. Veți obține o bezea stabilă, fermă și lucioasă.
  • Dați castronul deoparte și continuați să mixați până când bezeaua se răcește.

umplere rulouri

  • Puneți bezeaua într-un poș. Dacă doriți, puteți să folosiți și un dui stelat pentru un aspect mai frumos. Eu nu am folosit.
  • Umpleți rulourile de foietaj cu bezea și sunt gata de servit imediat.
  • Rulourile cu bezea se pot păstra de pe o zi pe alta la frigider sau într-o încăpere răcoroasă, de exemplu într-un balcon.

Video

Ai încercat rețeta? Arată-ne pe Instagram cum ți-a ieșit!Menționează @iuliana_bucate_aromate sau tag #bucatearomate ca să te putem găsi!

Nutrition

Calorii: 161kcal | Carbohidrați: 18g | Proteine: 2g | Grăsimi: 9g | Colesterol: 9mg | Fibre: 1g | Zahăr: 9g