Bucate Aromate

  • Rețete
  • Articole
  • Newsletter
  • YouTube
  • Despre
  • Contact
menu icon
go to homepage
  • Rețete
  • Articole
  • Newsletter
  • YouTube
  • Despre
  • Contact
search icon
Homepage link
  • Rețete
  • Articole
  • Newsletter
  • YouTube
  • Despre
  • Contact
×
Acasă » Retete » Prajituri si torturi pentru Craciun

Rulouri cu bezea. Bune de lingi pe degete!

485 shares
Mergi la rețetă Vezi rețeta video

Cum să faci cele mai delicioase rulouri cu bezea și aluat de foietaj. O rețetă simplă, cu doar câteva ingrediente, dar cu un rezultat după care te lingi pe degete! 🙂

Dragilor, iată că s-a întors roata! Nu doar eu vă inspir pe voi cu rețete simple și bune, ci și voi pe mine! 🙂

Rețeta de astăzi o datorez Korinei, care mi-a lăsat un comentariu pe Facebook în care îmi pomenea despre aceste rulouri umplute cu bezea. Nici nu mâncasem, nici nu auzisem de ele, nu știam că există. Dar Korina mi le-a descris atât de convingător, încât m-a făcut curioasă și nu am mai avut liniște până nu le-am făcut!

Rulouri cu bezea

Rezultatul a fost mult peste așteptările mele. Un desert care până la urmă este atât de simplu, are atât de puține ingrediente, dar este neașteptat de bun.

Până să gust rulourile cu bezea, eram convinsă că nu au cum să fie mai bune decât rulourile cu vanilie (rețeta aici) , dar acum, sincer, nu știu să spun care sunt mai bune 🙂

Rulouri cu bezea

Umplutura acestor rulouri îmi amintește de o prăjitură pe care o mâncam în copilărie și cu a cărei cremă mă mâzgăleam și pe mâini și pe nas și de care eram aproape dependentă. Bezeaua dulce, lucioasă și lipicioasă, după care literalmente îți lingi degetele fără pic de rușine, e absolut minunată în contrast cu aluatul crocant de foietaj.

Din fericire rulourile sunt gata de servit imediat ce le termini de umplut. Nu trebuie să le ții la rece sau să le lași de pe o zi pe alta, poți să te apuci de ele imediat ce le-ai terminat de umplut.

Rulouri cu bezea

Partea proastă e că și dispar la fel de repede. Practic s-au terminat înainte să apuc să strâng prin bucătărie și să spăl vasele ?

De aceea nici nu am reușit să le fac fotografii mai frumoase, așa cum ar fi meritat desertul acesta. Pur și simplu nu am avut răbdare, nu-mi era gândul decât să termin odată cu pozele și cu filmarea ca să apuc și eu 2-3 rulouri înainte să mi le mănânce familionul pe toate 🙂

Alte umpluturi pentru rulourile de foietaj

Acum că tot m-am pornit din nou pe făcut rulouri, mi s-a deschis apetitul să le încerc și cu alte umpluturi. Fetele de pe Instagram mi-au dat câteva idei valoroase, așa că le las aici poate vă inspir și pe voi. Și dacă aveți alte idei, poate mă ajutați să completez lista 🙂

  • cremă de vanilie
  • cremă de ciocolată albă
  • mascarpone
  • cremă de șerbet
  • fistic
  • cremă de ricotta
  • cremă vegană de cocos

Mod de preparare rulouri cu bezea

Să faci rulouri în general și rulouri umplute cu bezea în special, e cam floare la ureche, chiar dacă ești începător în bucătărie.

Mai întâi avem nevie de un aluat de foietaj făcut în casă sau cumpărat.

Aluat infasurat pe forma metalica de rulou
Rulouri scoase din cuptor

Ar mai fi nevoie și de niște forme metalice pentru rulouri, dar să știți că vă puteți descurca și fără ele dacă aveți la îndemână un sul de folie de aluminiu. Vă arăt în rețeta video cum să procedați. La final, nu va fi nicio diferență. Nu veți mai ști care au fost făcute pe formele metalice și care pe folie de aluminiu.

Dacă aveți obsesii cu folia de aluminiu care te omoară deși o folosește întreg mapamondul, asta e, n-avem ce face! O să vă povestim noi cum sunt rulourile astea și poate reușiți să vă imaginați gustul ?

Rulouri din foietaj pregatite pentru umplut

Cât despre bezeaua din interior, să știți că albușurile din rețetă sunt sterilizate pe baie de abur - tehnica se numește bezea elvețiană - așa că nu e niciun pericol, nu vom mânca ouă crude.

Dar gata cu vorba, vă las mai jos rețeta scrisă pas cu pas și imediat sub ea veți găsi rețeta video. În filmare veți putea vedea exact cum am făcut rulourile, cum m-am folosit de folia de aluminiu și cum am sterilizat albușurile la abur.

Iar dacă vă sunt de folos rețetele video, abonați-vă la canalul de YouTube ca să nu ratați niciuna! Postez rețete video noi, de două ori pe săptămână. Click aici pentru abonare!

Rețeta completă, cantități și mod de preparare

Rulouri cu bezea

Rulouri cu bezea

Cum să faci cele mai delicioase rulouri cu bezea și aluat de foietaj. O rețetă simplă, cu doar câteva ingrediente, dar cu un rezultat după care te lingi pe degete! 🙂
5 from 9 votes
Tipărește Salvează pe Pinterest
Pregătire: 30 minutes minutes
Gătire: 30 minutes minutes
Timp total: 1 hour hour
Număr de porții: 18 rulouri
Autor: Iuliana Sbîrnea

Echipamente necesare

forme rulouri
forme metalice pt rulouri
mixer Breville
mixer de mână
pos silicon
pos silicon

Rețeta Video

Ingrediente
 

rulouri

  • 400 g aluat de foietaj ((1 foaie))
  • 1 ou ((pentru uns rulourile))

umplutura

  • 3 albușuri
  • 150 g zahăr
  • 1 lingură suc de lămâie
  • un praf de sare
  • 1 linguriță extract de vanilie

Instrucțiuni de preparare
 

aluatul

  • Aprindeți cuptorul la 200 de grade.
  • Dacă nu aveți forme metalice pentru rulouri, pregătiți câteva cornete din folie de aluminiu (vezi video).
  • Presărați puțină făină pe blatul de lucru și treceți de câteva ori cu sucitorul peste aluatul de foietaj, doar cât să îl neteziți și să îl subțiați foarte puțin.
  • Tăiați aluatul pe lungime în fâșii de aprox. 1,5 cm. În funcție de cum întindeți aluatul, pot rezulta 16-20 de fâșii.
  • Înfășurați fâșiile de aluat pe formele metalice sau pe cornetele din folie de aluminiu, suprapunând ușor marginile una peste alta.
  • Ungeți rulourile cu ou bătut și dați-le la cuptor pentru aprox. 15 minute sau până când sunt ușor rumenite.
  • Lăsați rulourile să se răcească, apoi le veți putea scoate mai ușor de pe formele metalice.

bezeaua

  • Albușurile trebuie să fie sterilizate pe baie de abur. Pentru asta avem nevoie de un castron metalic sau din sticlă termorezistentă și de un alt vas (o cratiță) în care va fierbe apa. Castronul să se potrivească perfect peste vasul cu apă, iar fundul lui să nu atingă apa.
  • Puneți albușurile în castron și peste ele un praf de sare.
  • Puneți castronul peste vasul în care fierbe apa și amestecați cu un tel de mână.
  • După ce albușurile s-au încălzit, începeți să mixați cu un mixer până ce acestea devin spumă fermă.
  • Dacă aveți un termometru, temperatura albușurilor trebuie să fie în jur de 70 de grade. Dacă nu aveți termometru, trebuie să le simțiți fierbinți la atingere.
  • Peste spuma de albușuri adăugați zahărul, sucul de lămâie și extractul de vanilie.
  • Mixați din nou până când zahărul se topește. Veți obține o bezea stabilă, fermă și lucioasă.
  • Dați castronul deoparte și continuați să mixați până când bezeaua se răcește.

umplere rulouri

  • Puneți bezeaua într-un poș. Dacă doriți, puteți să folosiți și un dui stelat pentru un aspect mai frumos. Eu nu am folosit.
  • Umpleți rulourile de foietaj cu bezea și sunt gata de servit imediat.
  • Rulourile cu bezea se pot păstra de pe o zi pe alta la frigider sau într-o încăpere răcoroasă, de exemplu într-un balcon.
Valori nutriționale
Rulouri cu bezea
Valori per porție
Calorii
161
% doza zilnică recomandată*
Grăsimi
 
9
g
14
%
Colesterol
 
9
mg
3
%
Carbohidrați
 
18
g
6
%
Fibre
 
1
g
4
%
Zahăr
 
9
g
10
%
Proteine
 
2
g
4
%
Vitamina A
 
13
IU
0
%
Calciu
 
4
mg
0
%
* Valorile zilnice procentuale sunt calculate pentru o dietă de 2000 de calorii.

Note:

1. Datele nutriționale furnizate la unele rețete sunt estimative, iar rolul lor este doar informativ. Valorile nu pot fi garantate și nu ar trebui utilizate în tratamentul afecțiunilor medicale.

2. Secțiunile de echipamente și ingrediente de mai sus pot conține linkuri afiliate către produse pe care le folosesc și le recomand.

Distribuie pe Facebook Salvează pe Pinterest Trimite pe email
Ai încercat această rețetă? Dă-mi un tag pe Instagram!Menționează @iuliana_bucate_aromate ca să te pot găsi!
Rulouri cu bezea

👩‍🍳 Îți plac rețetele mele?

Abonează-te la newsletterul meu și, în fiecare joi dimineață, îți trimit inspirație proaspătă, sfaturi și trucuri ca să-ți fie mai ieftin, mai ușor și mai plăcut în bucătărie.

🍪 Abonează-te aici

Din aceeași categorie

  • felie de cozonac babka cu cioclata si nuci in care se vad multe straturi
    Babka cu ciocolată – rețeta explicată pas cu pas, cu trucuri și sfaturi utile
  • un panettone intreg si o jumatate de panettone pe masa din bucataria de acasa
    Panettone cu fructe uscate – rețeta autentică cu poolish pentru un gust intens
  • Tort Napoleon tăiat pe platou de servire
    Tort Napoleon cu foi de casă și cremă de vanilie – rețeta autentică, pas cu pas
  • felii de prajitura Trenulet sau chec la metru
    Prăjitura Trenuleț - rețeta veche de chec la metru cu cremă de vanilie
485 shares
5 from 9 votes (9 ratings without comment)

Lasă un comentariu Anulează răspunsul

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

iuliana sbirnea

Bună, eu sunt Iuliana!

Mă bucur că ești aici!

Pe Bucate Aromate îți explic pas cu pas cum să gătești mâncăruri gustoase și deserturi delicioase cu ingrediente simple și naturale. Găsești aici peste 1200 de rețete, așa că meniul familiei tale e mereu asigurat!

Despre mine și povestea blogului

📬 Vrei să primești rețete simple, descoperiri din bucătăria mea și povești scrise cu poftă?

Abonează-te la newsletterul Bucate Aromate și vei primi o scrisoare în fiecare joi dimineața – cu inspirație, miros de prăjituri și o cană de cafea imaginară. ☕

Abonează-te aici 🍪

Rețete noi

  • Farfurie cu couscous cu ciuperci, servit cald, ideal pentru prânz sau cină de post
    Couscous cu ciuperci – rețetă de post rapidă și gustoasă, gata în 30 de minute!
  • Salată de castraveți cu sos cremos de iaurt și mărar, decorată cu rondele de ceapă roșie și mărar verde.
    Salată de castraveți cu iaurt grecesc și mărar – rețeta perfectă de vară
  • Gros-plan cu paste în sos de roșii și brânză Feta, decorate cu busuioc proaspăt, alături de un pahar cu vin rosé
    Paste cu brânză Feta și roșii coapte – rețetă simplă și rapidă
  • Tocăniță de pipote și inimi de pui cu sos de roșii, servită cu piure de cartofi
    Tocăniță de pipote și inimi de pui cu sos de roșii - rețetă simplă și ieftină

Populare acum

  • Reteta tiramisu rapid fara oua
    Tiramisu fără ouă - rețeta rapidă cu mascarpone și frișcă
  • gem de căpşuni
    Gem de căpşuni cu puțin zahăr. Rețeta fără conservanţi.
  • paste cu carne tocata la cuptor macaronada de casa
    Paste cu carne tocată la cuptor – rețeta de macaronadă gratinată ca la mama acasă
  • vas alb cu castraveți murați și flori de mărar
    Castraveți murați de vară. Castraveți acriți la soare.

  • Rețete cu căpșuni
  • Rețete cu vișine sau cireșe
  • Rețete cu caise
  • Rețete cu dovlecei
  • Salate

  • Paste
  • Rețete cu pește și fructe de mare
  • Conserve
  • Rețete fără carne

VEZI TOATE CATEGORIILE

Rețete de tort pentru orice sărbătoare

  • Tort Napoleon tăiat pe platou de servire
    Tort Napoleon cu foi de casă și cremă de vanilie – rețeta autentică, pas cu pas
  • Tort cu mascarpone și vișine – rețeta simplă și spectaculoasă
  • tort cu crema de lamaie si fructe de padure
    Tort cu cremă de lămâie și fructe de pădure - rețeta delicioasă pentru orice ocazie
  • Tort cu spuma de capsuni
    Tort cu spumă de căpşuni
ALTE REȚETE DE TORT

Rețete de prăjituri explicate pas cu pas

  • clafoutis cu capsuni
    Clafoutis cu căpșuni - un desert cremos și delicios
  • prajitura cu visine
    Prăjitură pufoasă cu vișine sau cu cireșe
  • prajitura cu iaurt si fructe
    Prăjitură cu iaurt și fructe. Simplă, ieftină, delicioasă!
  • Pandispan cu caise si cirese
    Pandișpan cu caise și cireșe – desertul perfect de vară
ALTE REȚETE DE PRĂJITURI

Rețete actualizate

  • savarină pufoasă bine însiropată servită pe farfurie
    Savarine pufoase cu frișcă naturală – rețeta clasică, pas cu pas
  • Spaghete cu creveți și sos de roșii – rețetă simplă și gustoasă, gata în 30 de minute
    Spaghete cu creveți în sos de roșii și usturoi – rețetă mediteraneană rapidă, gata în 15 minute
  • Tiramisu la pahar cu mascarpone și frișcă – desert italian, fără ou crud, decorat festiv
    Tiramisu la pahar fără ouă crude, cu cremă fină de mascarpone și frișcă
  • reteta chec pufos cu lapte si cacao 2 tavi
    Chec pufos cu lapte și cacao - rețeta cu cana, pentru 2 tăvi

Articole utile

  • 30 de retete de vara
    30 de rețete de vară care nu te țin mult în bucătărie
  • coperta regim fara sare pe o tabla neagra
    Regim fără sare - ce mâncăm, ce cumpărăm? Rețete fără sare.
  • Cum gătim lintea?
    Cum să gătești lintea perfect. Fierbere și rețete cu linte
  • drojdie proaspata vs. drojdie uscata
    Drojdie proaspătă vs. drojdie uscată. Cât și cum folosim din fiecare?
VEZI ȘI ALTE ARTICOLE

Footer

↑ SUS ↑
  • Despre
  • Colaborări
  • Contact
  • FAQ
  • Rețete
  • Articole
  • Blog
  • Newsletter

Toate articolele, fotografiile și clipurile video care alcătuiesc conținutul acestui site, cât și drepturile de autor ale acestora, aparțin deținătorului site-ului bucate-aromate.ro. Copierea și diseminarea pe orice suport (publicații online sau scrise, broșuri, cărți etc) a acestora, în lipsa acordului scris al deținătorului, se vor pedepsi conform legii în vigoare (Legea 8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe).

Politica cookies

Politica de confidențialitate

Copyright © 2013 - 2025 Rețete culinare Bucate Aromate. Toate drepturile sunt rezervate.

Your vote:




A rating is required
A name is required
An email is required

Recipe Ratings without Comment

Something went wrong. Please try again.