Go Back
+ servings
Supa de rosii cu orez
Tipărește rețeta Salvează pe Pinterest
5 from 8 votes

Supă de roșii cu orez și busuioc

Rețeta de supă de roșii cu orez este perfectă oricând ți-e dor de vară și de o mâncare simplă, ieftină și bună. Rapidă și delicioasă!
Preparare5 minutes
Gătire30 minutes
Timp total35 minutes
Categorie: Supe si ciorbe
Cuisine: Romaneasca
Porții: 6
Calories: 165kcal

Ingrediente

  • 1 ceapă uscată mare
  • 2 căței de usturoi
  • 2 morcovi
  • 1 ardei gras/kapia
  • 1 rădăcină de păstârnac
  • 1 felie mare de țelină
  • 30 ml de ulei
  • 500 ml roșii pasate de la Arovit
  • 100 g orez
  • sare, piper, fulgi de chilli - după gust
  • busuioc proaspăt
  • opțional - 1 linguriță rasă de zahăr pentru corectarea acidității roșiilor

Mod de preparare

  • Tăiați cubulețe toate legumele.
  • Puneți uleiul la încins într-o oală încăpătoare.
  • Căliți mai întâi ceapa și usturoiul. Tot acum puneți în oală și o crenguță de busuioc proaspăt. Va lăsa o aromă plăcută și pregnantă.
  • Adăugați și celelalte legume și lăsați-le să se călească câteva minute, până când încep să se înmoaie.
  • Turnați 1.5 litri de apă peste legumele din oală. Adăugați sare, piper și fulgii de chilli. Lăsați supa să fiarbă acoperită cu capac, la foc mic, până când legumele sunt gătite.
  • Între timp spălați orezul sub un jet de apă, apoi îl puneți la fiert în 400 ml de apă în care ați pus un praf de sare.
  • Când legumele sunt fierte, strecurați supa, păstrați lichidul deoparte, iar legumele le pasați cu un blender de mână.
  • Adăugați roșiile pasate și amestecați. Dacă doriți, acum adăugați și 1 linguriță rasă de zahăr care va corecta aciditatea roșiilor.
  • Adăugați din lichidul în care au fiert legumele până când aduceți supa la consistența dorită, apoi mai lăsați supa de roșii să fiarbă la foc mic încă 10 minute.
  • Puneți orezul fiert în supă și reglați din nou consistența acesteia, adăugând din lichidul păstrat deoparte, dacă mai este nevoie.
  • Tocați mărunt câteva frunze de busuioc și puneți-le în supă.
  • Serviți supa de roșii cu orez caldă sau rece, presărată cu fulgi de chilli și decorată cu frunze proaspete de busuioc.

Video

Ai încercat rețeta? Arată-ne pe Instagram cum ți-a ieșit!Menționează @iuliana_bucate_aromate sau tag #bucatearomate ca să te putem găsi!

Nutrition

Calorii: 165kcal | Carbohidrați: 27g | Proteine: 3g | Grăsimi: 5g | Fibre: 3g | Zahăr: 6g