Rețeta aceasta de supă de roșii cu orez este perfectă oricând ți-e dor de vară, de soare și de o mâncare simplă, ieftină și bună. Se face repede și e atât de delicioasă!
O supă de roșii fierbinte este tot ce ți-ai putea dori într-o zi friguroasă. Aceeași supă, dar servită rece, direct de la frigider va fi minunată într-o zi toridă de vară.
Concluzia: supa aceasta cremoasă, densă, cu gust bogat de roșii și aromă de busuioc îți va răsfăța simțurile în orice anotimp 🙂
Supa de roșii este soluția perfectă pentru prânz sau pentru cină chiar și atunci când nu suntem în plin sezon al roșiilor de grădină. Dacă aveți o conservă de roșii pasate concentrată și cu gust bun, de roșii coapte la soare, atunci veți obține o supă grozavă!
Eu am folosit la supa pe care o vedeți în fotografii cam trei sferturi ( 500 ml) dintr-o sticlă de roșii pasate de la Arovit. Sucul acesta de roșii a fost foarte dens, cu multă pulpă, fără semințe și cu un gust foarte bun. Nu a fost deloc acid și a dat supei mele o culoare frumoasă și vibrantă. Nu puteam face o alegere mai bună!
Alte avantaje ale acestei rețete de supă de roșii cu orez
- Se face foarte ușor și e gata în aproape 30 de minute!
- Ingredientele necesare sunt puține, banale și ieftine. Poate că le ai deja în casă!
- E de post sau vegană cum vrei să îi spui.
- Poate fi ușor îmbogățită cu proteine dacă o servești cu parmezan sau cu o altă brânză rasă.
- E dietetică, o porție din această supă are doar 165 kcal (dacă nu conține brânză! 😉 )
- E consistentă și ține bine de foame datorită orezului.
- Busuiocul proaspăt îi dă o aromă grozavă.
Cum să faci cea mai bună supă de roșii
Ca orice rețetă, oricât de simplă ar fi ea, și supa noastră de astăzi are totuși câteva mici lucruri de care trebuie să țineți cont pentru a obține maximul de gust și de aromă. Iată ce vă recomand eu:
- Căliți legumele pentru câteva minute în ulei. Își vor dezvolta mai bine aroma și veți avea o supă mult mai gustoasă.
- Folosiți busuioc proaspăt, nu uscat! Acum găsim în magazine ghivece mici cu busuioc tot timpul anului.
- Încă de la început, puneți în vasul în care gătiți legumele și o crenguță proaspătă de busuioc. Lăsați-o să fiarbă împreună cu legumele. Astfel veți avea o supă cu o aromă mult mai pregnantă.
- Folosiți câțiva fulgi de chilli. Câteva note picante vor sublinia mai bine aromele.
- Adăugați 1 linguriță rasă de zahăr la finalul fierberii pentru a corecta aciditatea roșiilor.
Mai multe rețete de supe delicioase pentru zile reci sau calde
Pe blog veți mai găsi o mulțime de rețete de supe simple, dietetice și cu ingrediente la îndemână, numai bune de bucurat suflete. Vă las mai jos câteva dintre preferatele mele. Neapărat să le încercați!
- supa cremă de gulii cu crutoane
- supa cremă de cartofi dulci
- supă delicioasă de usturoi
- supă de năut cu șunculiță crocantă
- Minestrone - supa italiană cu paste și legume
Mod de preparare supă de roșii cu orez
Vă las mai jos rețeta completă în format scris, pe care o puteți tipări dacă doriți să o aveți la îndemână când preparați tortul sau să o păstrați la colecția voastră de rețete.
Mai jos veți găsi și rețeta în format video, unde puteți vedea exact cum am făcut eu supa de roșii cu orez și care a fost consistența ei la final.
Iar dacă vă sunt de folos rețetele video, abonați-vă la canalul de YouTube ca să nu ratați niciuna! Postez rețete video noi, de două ori pe săptămână. Click aici pentru abonare!
Rețeta completă, cantități și mod de preparare
Supă de roșii cu orez și busuioc
Echipamente necesare
Rețeta Video
Ingrediente
- 1 ceapă uscată mare
- 2 căței de usturoi
- 2 morcovi
- 1 ardei gras/kapia
- 1 rădăcină de păstârnac
- 1 felie mare de țelină
- 30 ml de ulei
- 500 ml roșii pasate de la Arovit
- 100 g orez
- sare, piper, fulgi de chilli - după gust
- busuioc proaspăt
- opțional - 1 linguriță rasă de zahăr pentru corectarea acidității roșiilor
Instrucțiuni de preparare
- Tăiați cubulețe toate legumele.
- Puneți uleiul la încins într-o oală încăpătoare.
- Căliți mai întâi ceapa și usturoiul. Tot acum puneți în oală și o crenguță de busuioc proaspăt. Va lăsa o aromă plăcută și pregnantă.
- Adăugați și celelalte legume și lăsați-le să se călească câteva minute, până când încep să se înmoaie.
- Turnați 1.5 litri de apă peste legumele din oală. Adăugați sare, piper și fulgii de chilli. Lăsați supa să fiarbă acoperită cu capac, la foc mic, până când legumele sunt gătite.
- Între timp spălați orezul sub un jet de apă, apoi îl puneți la fiert în 400 ml de apă în care ați pus un praf de sare.
- Când legumele sunt fierte, strecurați supa, păstrați lichidul deoparte, iar legumele le pasați cu un blender de mână.
- Adăugați roșiile pasate și amestecați. Dacă doriți, acum adăugați și 1 linguriță rasă de zahăr care va corecta aciditatea roșiilor.
- Adăugați din lichidul în care au fiert legumele până când aduceți supa la consistența dorită, apoi mai lăsați supa de roșii să fiarbă la foc mic încă 10 minute.
- Puneți orezul fiert în supă și reglați din nou consistența acesteia, adăugând din lichidul păstrat deoparte, dacă mai este nevoie.
- Tocați mărunt câteva frunze de busuioc și puneți-le în supă.
- Serviți supa de roșii cu orez caldă sau rece, presărată cu fulgi de chilli și decorată cu frunze proaspete de busuioc.
Note:
1. Datele nutriționale furnizate la unele rețete sunt estimative, iar rolul lor este doar informativ. Valorile nu pot fi garantate și nu ar trebui utilizate în tratamentul afecțiunilor medicale.
2. Secțiunile de echipamente și ingrediente de mai sus pot conține linkuri afiliate către produse pe care le folosesc și le recomand.
Lasă un comentariu