Go Back
+ servings
paste negre cu creveți și usturoi (
Tipărește rețeta Salvează pe Pinterest
5 from 3 votes

Paste negre cu creveți și usturoi

Vreți un meniu simplu, rapid, dar care să fie delicios și să arate spectaculos? Încercați această rețetă de paste negre cu creveți și usturoi!
Preparare15 minutes
Timp total15 minutes
Categorie: Retete de paste
Cuisine: Italiana
Porții: 1
Calories: 597kcal

Ingrediente

  • 90 g paste negre (am folosit spaghete)
  • 200 g creveți
  • 20 ml ulei de măsline
  • 3 căței de usturoi
  • 100 ml vin alb
  • sare și piper după gust
  • busuioc proaspăt

Mod de preparare

  • Puneți la fiert cam 1,5 litri de apă în care ați adăugat ½ de linguriță de sare.
  • Când apa începe să fiarbă, puneți spaghetele și le amestecați ușor până când se înmoaie și reușiți să le băgați pe toate în apă fără să le rupeți.
  • Respectați timpul de fierbere indicat pe pachet.
  • Cât timp fierb pastele, puneți uleiul de măsline să se încălzească într-o tigaie încăpătoare.
  • Puneți creveții, apoi sare, piper și usturoiul trecut prin presă.
  • Amestecați ca să întoarceți creveții pe toate părțile. Turnați vinul alb și câteva frunze de busuioc proaspăt.
  • Creveții se gătesc foarte repede, au nevoie doar de 2-3 minute pe fiecare parte.
  • Scurgeți pastele de apa în care au fiert și puneți-le în tigaie peste creveți și sosul de vin cu usturoi.
  • Amestecați pentru ca toate pastele să fie îmbrăcate în sos.
  • Dacă vinul a scăzut prea mult, puteți să adăugați puțin (70-100 ml) din apa în care au fiert pastele.
  • Serviți pastele negre cu creveți și usturoi imediat.

Video

Ai încercat rețeta? Arată-ne pe Instagram cum ți-a ieșit!Menționează @iuliana_bucate_aromate sau tag #bucatearomate ca să te putem găsi!

Nutrition

Calorii: 597kcal | Carbohidrați: 71g | Proteine: 12g | Grăsimi: 21g | Fibre: 3g | Zahăr: 3g