Puneți la fiert cam 1,5 litri de apă în care ați adăugat ½ de linguriță de sare.
Când apa începe să fiarbă, puneți spaghetele și le amestecați ușor până când se înmoaie și reușiți să le băgați pe toate în apă fără să le rupeți.
Respectați timpul de fierbere indicat pe pachet.
Cât timp fierb pastele, puneți uleiul de măsline să se încălzească într-o tigaie încăpătoare.
Puneți creveții, apoi sare, piper și usturoiul trecut prin presă.
Amestecați ca să întoarceți creveții pe toate părțile. Turnați vinul alb și câteva frunze de busuioc proaspăt.
Creveții se gătesc foarte repede, au nevoie doar de 2-3 minute pe fiecare parte.
Scurgeți pastele de apa în care au fiert și puneți-le în tigaie peste creveți și sosul de vin cu usturoi.
Amestecați pentru ca toate pastele să fie îmbrăcate în sos.
Dacă vinul a scăzut prea mult, puteți să adăugați puțin (70-100 ml) din apa în care au fiert pastele.
Serviți pastele negre cu creveți și usturoi imediat.