Bucate Aromate

  • Rețete
  • Articole
  • Newsletter
  • YouTube
  • Despre
  • Contact
menu icon
go to homepage
  • Rețete
  • Articole
  • Newsletter
  • YouTube
  • Despre
  • Contact
search icon
Homepage link
  • Rețete
  • Articole
  • Newsletter
  • YouTube
  • Despre
  • Contact
×
Acasă » Retete » Paste

Paste negre cu creveți și usturoi

35 shares
Mergi la rețetă Vezi rețeta video

Vreți un meniu simplu, rapid, dar care să fie delicios și să arate spectaculos? Încercați această rețetă de paste negre cu creveți și usturoi!

Pastele negre sunt colorate natural, cu cerneală de sepie . Sunt foarte elegante și au o nuanță mătăsoasă de negru. Ca gust nu sunt foarte diferite de pastele clasice, dar au, totuși o ușoară aromă marină și sunt un pic mai sărate decât cele obișnuite.

Tradițional în bucătăria italiană pastele cu negru de sepie se gătesc cu de fructe de mare. Oricând vrei să pregătești un prânz deosebit sau o cină romantică, alege niște paste negre alături de câțiva creveți și mergi la sigur! 😉

paste negre cu creveți și usturoi (

Mici secrete pentru reușita rețetei

  1. Respectați timpul de fierbere de pe pachet pentru că acesta diferă în funcție de forma pastelor (spaghete, penne, etc) și de producător. Cerneala de sepie modifică ușor textura pastelor făcându-le fine și mătăsoase chiar și atunci când sunt al-dente.
  2. Dacă aveți un ulei de măsline extravirgin de bună calitate, e de preferat să îl folosiți în locul untului cu care probabil gătiți de obicei creveții. Aroma de măsline e mai aproape de esența mediteraneeană a acestei rețete. Italienii gătesc mult cu ulei de măsline, nu cu unt 😉
  3. Creveții pot fi proaspeți sau congelați. Firește că întotdeauna cei proaspeți vor fi mult mai buni. Iar cei congelați mult mai ieftini și mai la îndemână. Voi decideți 🙂
  4. Folosiți busuioc proaspăt. Aroma frunzelor de busuioc și doza de prospețime pe care o aduc nu se compară cu nimic altceva.

Atât spaghetele negre cât și uleiul de măsline extravirgin le-am cumpărat de la Terra e Sapori.

spaghete cu negru de sepie

Alte rețete de paste simple și delicioase

Dacă sunteți iubitori de paste vă las mai jos încă câteva sugestii. Toate sunt rețete simple, care se fac ușor și rapid, cu un gust desăvârșit!

  • tortellini cu sos alb
  • tagliatelle cu sos pesto și creveți
  • paste cu salvie și legume coapte în cuptor
  • spaghete cu sos de avocado

Mod de preparare paste negre cu creveți și usturoi (VIDEO inclus)

  • creveti cu usturoi
  • spaghete cu negru de sepie

Ca orice rețetă de paste și aceasta se face foarte ușor. Totuși, e mereu util să poți urmări într-un videoclip modul de preparare, mai ales că ai ocazia să beneficiezi și de câteva extra-sfaturi  Veți găsi mai jos atât varianta scrisă a rețetei, cât și pe cea în format video.

Dacă vă sunt de folos rețetele video, abonați-vă la canalul de YouTube ca să nu ratați niciuna! Postez rețete video noi în fiecare săptămână. Click aici pentru abonare!

Rețeta completă, cantități și mod de preparare

paste negre cu creveți și usturoi (

Paste negre cu creveți și usturoi

Vreți un meniu simplu, rapid, dar care să fie delicios și să arate spectaculos? Încercați această rețetă de paste negre cu creveți și usturoi!
5 from 3 votes
Tipărește Salvează pe Pinterest
Pregătire: 15 minutes minutes
Timp total: 15 minutes minutes
Număr de porții: 1
Autor: Iuliana Sbîrnea

Rețeta Video

Ingrediente
 

  • 90 g paste negre (am folosit spaghete)
  • 200 g creveți
  • 20 ml ulei de măsline
  • 3 căței de usturoi
  • 100 ml vin alb
  • sare și piper după gust
  • busuioc proaspăt

Instrucțiuni de preparare
 

  • Puneți la fiert cam 1,5 litri de apă în care ați adăugat ½ de linguriță de sare.
  • Când apa începe să fiarbă, puneți spaghetele și le amestecați ușor până când se înmoaie și reușiți să le băgați pe toate în apă fără să le rupeți.
  • Respectați timpul de fierbere indicat pe pachet.
  • Cât timp fierb pastele, puneți uleiul de măsline să se încălzească într-o tigaie încăpătoare.
  • Puneți creveții, apoi sare, piper și usturoiul trecut prin presă.
  • Amestecați ca să întoarceți creveții pe toate părțile. Turnați vinul alb și câteva frunze de busuioc proaspăt.
  • Creveții se gătesc foarte repede, au nevoie doar de 2-3 minute pe fiecare parte.
  • Scurgeți pastele de apa în care au fiert și puneți-le în tigaie peste creveți și sosul de vin cu usturoi.
  • Amestecați pentru ca toate pastele să fie îmbrăcate în sos.
  • Dacă vinul a scăzut prea mult, puteți să adăugați puțin (70-100 ml) din apa în care au fiert pastele.
  • Serviți pastele negre cu creveți și usturoi imediat.
Valori nutriționale
Paste negre cu creveți și usturoi
Valori per porție
Calorii
597
% doza zilnică recomandată*
Grăsimi
 
21
g
32
%
Carbohidrați
 
71
g
24
%
Fibre
 
3
g
13
%
Zahăr
 
3
g
3
%
Proteine
 
12
g
24
%
* Valorile zilnice procentuale sunt calculate pentru o dietă de 2000 de calorii.

Note:

1. Datele nutriționale furnizate la unele rețete sunt estimative, iar rolul lor este doar informativ. Valorile nu pot fi garantate și nu ar trebui utilizate în tratamentul afecțiunilor medicale.

2. Secțiunile de echipamente și ingrediente de mai sus pot conține linkuri afiliate către produse pe care le folosesc și le recomand.

Distribuie pe Facebook Salvează pe Pinterest Trimite pe email
Ai încercat această rețetă? Dă-mi un tag pe Instagram!Menționează @iuliana_bucate_aromate ca să te pot găsi!
paste negre cu creveți și usturoi (

👩‍🍳 Îți plac rețetele mele?

Abonează-te la newsletterul meu și, în fiecare joi dimineață, îți trimit inspirație proaspătă, sfaturi și trucuri ca să-ți fie mai ieftin, mai ușor și mai plăcut în bucătărie.

🍪 Abonează-te aici

Din aceeași categorie

  • Gros-plan cu paste în sos de roșii și brânză Feta, decorate cu busuioc proaspăt, alături de un pahar cu vin rosé
    Paste cu brânză Feta și roșii coapte – rețetă simplă și rapidă
  • Mâncare cu cuscus, legume și carne de pui gătită în cratiță, gata de servire
    Cuscus cu pui și legume – rețeta rapidă într-o singură tigaie
  • o felie de lasagna bolognese servita pe farfurie alba
    Lasagna bolognese cu carne tocată și Bechamel – rețeta italiană clasică
  • reteta penne quattro formaggi
    Penne quattro formaggi super cremoase - rețeta gata în 10 minute
35 shares
5 from 3 votes (3 ratings without comment)

Lasă un comentariu Anulează răspunsul

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

iuliana sbirnea

Bună, eu sunt Iuliana!

Mă bucur că ești aici!

Pe Bucate Aromate îți explic pas cu pas cum să gătești mâncăruri gustoase și deserturi delicioase cu ingrediente simple și naturale. Găsești aici peste 1200 de rețete, așa că meniul familiei tale e mereu asigurat!

Despre mine și povestea blogului

📬 Vrei să primești rețete simple, descoperiri din bucătăria mea și povești scrise cu poftă?

Abonează-te la newsletterul Bucate Aromate și vei primi o scrisoare în fiecare joi dimineața – cu inspirație, miros de prăjituri și o cană de cafea imaginară. ☕

Abonează-te aici 🍪

Rețete noi

  • Felie de tort cu biscuiți Petit Beurre și cremă de cacao, servită pe farfurie albă
    Tort de biscuiți - rețeta veche cu cremă fiartă de cacao - fără ouă
  • Bol cu amidon alimentar din porumb, folosit în creme, sosuri și aluaturi – ghid complet despre utilizarea amidonului în bucătărie
    Amidon alimentar în bucătărie: ghid complet pentru creme, sosuri și aluaturi
  • tava cu cartofi fierti si zdrobiti rumeniti in cuptor pana devin crocanti presarati cu mujdei si marar
    Cartofi zdrobiți la cuptor cu usturoi și mărar – rețetă de post, fără unt
  • Frigărui din carne tocată de pui gătite la grill, servite în vase ceramice albe, alături de vin rose.
    Frigărui din carne tocată de pui - rețeta perfectă pentru grill, grătar sau airfryer

Populare acum

  • Reteta tiramisu rapid fara oua
    Tiramisu fără ouă - rețeta rapidă cu mascarpone și frișcă
  • gem de căpşuni
    Gem de căpşuni cu puțin zahăr. Rețeta fără conservanţi.
  • paste cu carne tocata la cuptor macaronada de casa
    Paste cu carne tocată la cuptor – rețeta de macaronadă gratinată ca la mama acasă
  • vas alb cu castraveți murați și flori de mărar
    Castraveți murați de vară. Castraveți acriți la soare.

  • Rețete cu căpșuni
  • Rețete cu vișine sau cireșe
  • Rețete cu caise
  • Rețete cu dovlecei
  • Salate

  • Paste
  • Rețete cu pește și fructe de mare
  • Conserve
  • Rețete fără carne

VEZI TOATE CATEGORIILE

Rețete de tort pentru orice sărbătoare

  • Tort Napoleon tăiat pe platou de servire
    Tort Napoleon cu foi de casă și cremă de vanilie – rețeta autentică, pas cu pas
  • Tort cu mascarpone și vișine – rețeta simplă și spectaculoasă
  • tort cu crema de lamaie si fructe de padure
    Tort cu cremă de lămâie și fructe de pădure - rețeta delicioasă pentru orice ocazie
  • Tort cu spuma de capsuni
    Tort cu spumă de căpşuni
ALTE REȚETE DE TORT

Rețete de prăjituri explicate pas cu pas

  • clafoutis cu capsuni
    Clafoutis cu căpșuni - un desert cremos și delicios
  • prajitura cu visine
    Prăjitură pufoasă cu vișine sau cu cireșe
  • prajitura cu iaurt si fructe
    Prăjitură cu iaurt și fructe. Simplă, ieftină, delicioasă!
  • Pandispan cu caise si cirese
    Pandișpan cu caise și cireșe – desertul perfect de vară
ALTE REȚETE DE PRĂJITURI

Rețete actualizate

  • savarină pufoasă bine însiropată servită pe farfurie
    Savarine pufoase cu frișcă naturală – rețeta clasică, pas cu pas
  • Spaghete cu creveți și sos de roșii – rețetă simplă și gustoasă, gata în 30 de minute
    Spaghete cu creveți în sos de roșii și usturoi – rețetă mediteraneană rapidă, gata în 15 minute
  • Tiramisu la pahar cu mascarpone și frișcă – desert italian, fără ou crud, decorat festiv
    Tiramisu la pahar fără ouă crude, cu cremă fină de mascarpone și frișcă
  • reteta chec pufos cu lapte si cacao 2 tavi
    Chec pufos cu lapte și cacao - rețeta cu cana, pentru 2 tăvi

Articole utile

  • 30 de retete de vara
    30 de rețete de vară care nu te țin mult în bucătărie
  • coperta regim fara sare pe o tabla neagra
    Regim fără sare - ce mâncăm, ce cumpărăm? Rețete fără sare.
  • colecție de rețete de deserturi fără coacere pentru vară și mese festive
    Cele mai bune deserturi fără coacere – 20 de rețete rapide
  • drojdie proaspata vs. drojdie uscata
    Drojdie proaspătă vs. drojdie uscată. Cât și cum folosim din fiecare?
VEZI ȘI ALTE ARTICOLE

Footer

↑ SUS ↑
  • Despre
  • Colaborări
  • Contact
  • FAQ
  • Rețete
  • Articole
  • Blog
  • Newsletter

Toate articolele, fotografiile și clipurile video care alcătuiesc conținutul acestui site, cât și drepturile de autor ale acestora, aparțin deținătorului site-ului bucate-aromate.ro. Copierea și diseminarea pe orice suport (publicații online sau scrise, broșuri, cărți etc) a acestora, în lipsa acordului scris al deținătorului, se vor pedepsi conform legii în vigoare (Legea 8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe).

Politica cookies

Politica de confidențialitate

Copyright © 2013 - 2025 Rețete culinare Bucate Aromate. Toate drepturile sunt rezervate.

Your vote:




A rating is required
A name is required
An email is required

Recipe Ratings without Comment

Something went wrong. Please try again.