Cartofi țărănești la tigaie cu ceapă și boia
Rețeta de cartofi țărănești la tigaie, o mâncare de post simplă, gustoasă și sățioasă. Serviți-i cu salată de murături și vor fi delicioși!
Preparare30 minutes mins
Gătire20 minutes mins
Timp total50 minutes mins
Categorie: Retete de post
Cuisine: Romaneasca
Porții: 2
Calories: 371kcal
- 600 g cartofi roz
- 30 ml ulei
- 2 cepe mijlocii
- 2-3 căței de usturoi
- 1 linguriță semințe de chimen
- 1 linguriță boia de ardei dulce
- sare și piper, după gust
Fierbeți cartofii întregi, în coajă până când intră ușor furculița în ei. Ideal ar fi să îi fierbeți cu o seară înainte, ca să aibă timp să se răcească bine. Se vor curăța mai ușor și se vor tăia mai frumos.
Tăiați cartofii cubulețe de aproximativ 3 cm.
Tocați mărunt usturoiul, iar ceapa tăiați-o solzișori.
Într-o tigaie încăpătoare puneți uleiul la încins. Adăugați ceapa și usturoiul și căliți-le împreună până când ceapa se înmoaie și devine translucidă.
Presărați semințele de chimen și boia de ardei și amestecați.
Puneți acum și cuburile de cartofi în tigaie și amestecați pentru ca acestea să fie uniform îmbrăcate în ulei aromat și fâșii de ceapă călită.
Lăsați cartofii pe foc până când se înfierbântă bine și încep să se rumenească ușor, apoi îi puteți servi.
Cartofii țărănești se servesc ca atare, într-o zi de post alături de câteva murături, dar sunt și o garnitură excelentă lângă o carne la grătar.
Calorii: 371kcal | Carbohidrați: 54g | Proteine: 7g | Grăsimi: 16g | Fibre: 6g | Zahăr: 6g