Go Back
+ servings
cartofi țărănești la tigaie
Tipărește rețeta Salvează pe Pinterest
5 from 7 votes

Cartofi țărănești la tigaie cu ceapă și boia

Rețeta de cartofi țărănești la tigaie, o mâncare de post simplă, gustoasă și sățioasă. Serviți-i cu salată de murături și vor fi delicioși!
Preparare30 minutes
Gătire20 minutes
Timp total50 minutes
Categorie: Retete de post
Cuisine: Romaneasca
Porții: 2
Calories: 371kcal

Ingrediente

  • 600 g cartofi roz
  • 30 ml ulei
  • 2 cepe mijlocii
  • 2-3 căței de usturoi
  • 1 linguriță semințe de chimen
  • 1 linguriță boia de ardei dulce
  • sare și piper, după gust

Mod de preparare

  • Fierbeți cartofii întregi, în coajă până când intră ușor furculița în ei. Ideal ar fi să îi fierbeți cu o seară înainte, ca să aibă timp să se răcească bine. Se vor curăța mai ușor și se vor tăia mai frumos.
  • Tăiați cartofii cubulețe de aproximativ 3 cm.
  • Tocați mărunt usturoiul, iar ceapa tăiați-o solzișori.
  • Într-o tigaie încăpătoare puneți uleiul la încins. Adăugați ceapa și usturoiul și căliți-le împreună până când ceapa se înmoaie și devine translucidă.
  • Presărați semințele de chimen și boia de ardei și amestecați.
  • Puneți acum și cuburile de cartofi în tigaie și amestecați pentru ca acestea să fie uniform îmbrăcate în ulei aromat și fâșii de ceapă călită.
  • Lăsați cartofii pe foc până când se înfierbântă bine și încep să se rumenească ușor, apoi îi puteți servi.
  • Cartofii țărănești se servesc ca atare, într-o zi de post alături de câteva murături, dar sunt și o garnitură excelentă lângă o carne la grătar.

Video

Ai încercat rețeta? Arată-ne pe Instagram cum ți-a ieșit!Menționează @iuliana_bucate_aromate sau tag #bucatearomate ca să te putem găsi!

Nutrition

Calorii: 371kcal | Carbohidrați: 54g | Proteine: 7g | Grăsimi: 16g | Fibre: 6g | Zahăr: 6g