• Skip to primary navigation
  • Skip to main content
  • Skip to primary sidebar
Bucate Aromate
  • Rețete
  • Articole
  • YouTube
  • Despre
  • Contact
  • Newsletter
menu icon
go to homepage
  • Rețete
  • Articole
  • YouTube
  • Despre
  • Contact
  • Newsletter
    • Email
    • Facebook
    • Instagram
    • YouTube
  • search icon
    Homepage link
    • Rețete
    • Articole
    • YouTube
    • Despre
    • Contact
    • Newsletter
    • Email
    • Facebook
    • Instagram
    • YouTube
  • ×
    Acasă » Recipes » Rețete de post

    Cartofi țărănești la tigaie cu ceapă și boia

    Publicat la 28 septembrie 2021 de Iuliana Sbîrnea - 3 comentarii - Această postare poate conține linkuri afiliate

    Mergi la rețetă Vezi rețeta video

    Rețeta de cartofi țărănești la tigaie, o mâncare de post simplă, gustoasă și sățioasă. Serviți-i cu salată de murături și vor fi delicioși!

    În vacanța de anul acesta am comandat cartofi țărănești în 3 locuri, în zone diferite din țară și am primit 3 mâncăruri total diferite. Unii erau dați pe răzătoare, unii aveau șunculiță, alții aveau și brânză rasă deasupra. Nicio variantă nu semăna cu mâncarea simplă, de post pe care o știam eu de acasă. Fie că restaurantele au îmbogățit rețeta ca să se vândă mai bine, fie într-adevăr cartofii țărănești se fac diferit în alte zone ale țării.

    cartofi țărănești la tigaie
    Mergi direct la:
    • Ingrediente pentru rețeta de cartofi țărănești la tigaie
    • Cum servim cartofii țărănești
    • Alte rețete de post cu cartofi pe care să le încercați
    • Mod de preparare cartofi țărănești la tigaie cu ceapă și boia (VIDEO inclus)
    • Rețeta completă, cantități și mod de preparare

    Ingrediente pentru rețeta de cartofi țărănești la tigaie

    Așa cum e de așteptat la o rețetă "țărănească", ingredientele sunt foarte puține și la îndemâna oricui, dar fiecare are rolul lui în rețetă:

    1. cartofi - folosim cartofi roz, fierți în prealabil, care își vor păstra bine forma după fierbere. Cartofii albi, făinoși nu sunt potriviți pentru această rețetă.
    2. ceapă - poate fi albă sau roșie și cu cât e mai multă, cu atât mai bine, dar fără să exagerăm, totuși. Ceapa dă gust și savoare în această rețetă de post atât de simplă.
    3. usturoi - un pic de usturoi desăvârșește aromele țărănești din rețeta aceasta.
    4. chimen - o linguriță de semințe de chimen face minuni cu aromele în mai toate rețetele cu cartofi. Nu le omiteți!
    5. boia de ardei - o folosim atât pentru gust, cât și pentru culoare. În funcție de preferințe boiaua poate fi iute, dulce sau afumată. O idee foarte bună este să faceți un mix dintre cele 3 tipuri de boia.
    6. sare și piper - ca la orice mâncare, le punem după gust, dar eu una aș zice că acești cartofi țărănești au nevoie de ceva mai multă sare ca să fie cu adevărat gustoși. De asemenea, pentru o aromă mai intensă vă recomand să folosiți piper măcinat proaspăt și nu din cel gata măcinat pe care îl găsim ambalat în pliculețe.
    7. ulei - folosim destul de puțin, doar cât să călim puțin ceapa. Nu exagerați cu uleiul, nu vrem o mâncare prea grasă, nu-i așa?
    cartofi țărănești la tigaie

    Cum servim cartofii țărănești

    Cartofii țărănești pregătiți la tigaie sunt minunați alături de câteva murături, dar se potrivesc foarte bine și cu o salată verde cu ridichi, o salată de crudități sau o salată de roșii cu castraveți. Noi i-am mâncat cu o salată de varză roșie murată la borcan.

    Îi puteți servi ca simpli, ca atare, într-o zi de post sau pot fi o garnitură excelentă lângă orice fel de carne pregătită la cuptor sau la grătar.

    Alte rețete de post cu cartofi pe care să le încercați

    Dacă vă plac rețetele cu cartofi și dacă aveți nevoie de inspirație pentru meniul zilelor de post ortodox, vă las mai jos încă câteva rețete la fel de simple și de bune pe care le puteți încerca:

    • piure de cartofi de post - foarte pufos și delicios
    • cartofi la cuptor cu pesmet și usturoi
    • chifteluțe din cartofi și orez la cuptor
    • cartofi dulci la cuptor cu rozmarin
    • tocăniță de cartofi cu ardei copți
    • musaca de post cu ciuperci

    Mod de preparare cartofi țărănești la tigaie cu ceapă și boia (VIDEO inclus)

    Ca orice rețetă de post și aceasta se face foarte ușor. Totuși, e mereu util să poți urmări într-un videoclip modul de preparare, mai ales că ai ocazia să beneficiezi și de câteva extra-sfaturi  Veți găsi mai jos atât varianta scrisă a rețetei, cât și pe cea în format video.

    Dacă vă sunt de folos rețetele video, abonați-vă la canalul de YouTube ca să nu ratați niciuna! Postez rețete video noi în fiecare săptămână. Click aici pentru abonare!

    ceapa calita
    ceapa călita cu boia și semințe de chimen

    Rețeta completă, cantități și mod de preparare

    cartofi țărănești la tigaie

    Cartofi țărănești la tigaie cu ceapă și boia

    Rețeta de cartofi țărănești la tigaie, o mâncare de post simplă, gustoasă și sățioasă. Serviți-i cu salată de murături și vor fi delicioși!
    5 from 6 votes
    Tipărește Salvează pe Pinterest
    Pregătire: 30 minutes minutes
    Gătire: 20 minutes minutes
    Timp total: 50 minutes minutes
    Număr de porții: 2
    Autor: Iuliana Sbîrnea

    Echipamente necesare

    tigaie antiaderenta
    tigaie antiaderenta

    Ingrediente
     

    • 600 g cartofi roz
    • 30 ml ulei
    • 2 cepe mijlocii
    • 2-3 căței de usturoi
    • 1 linguriță semințe de chimen
    • 1 linguriță boia de ardei dulce
    • sare și piper, după gust

    Instrucțiuni de preparare
     

    • Fierbeți cartofii întregi, în coajă până când intră ușor furculița în ei. Ideal ar fi să îi fierbeți cu o seară înainte, ca să aibă timp să se răcească bine. Se vor curăța mai ușor și se vor tăia mai frumos.
    • Tăiați cartofii cubulețe de aproximativ 3 cm.
    • Tocați mărunt usturoiul, iar ceapa tăiați-o solzișori.
    • Într-o tigaie încăpătoare puneți uleiul la încins. Adăugați ceapa și usturoiul și căliți-le împreună până când ceapa se înmoaie și devine translucidă.
    • Presărați semințele de chimen și boia de ardei și amestecați.
    • Puneți acum și cuburile de cartofi în tigaie și amestecați pentru ca acestea să fie uniform îmbrăcate în ulei aromat și fâșii de ceapă călită.
    • Lăsați cartofii pe foc până când se înfierbântă bine și încep să se rumenească ușor, apoi îi puteți servi.
    • Cartofii țărănești se servesc ca atare, într-o zi de post alături de câteva murături, dar sunt și o garnitură excelentă lângă o carne la grătar.

    Rețeta Video

    Valori nutriționale
    Cartofi țărănești la tigaie cu ceapă și boia
    Valori per porție
    Calorii
    371
    % doza zilnică recomandată*
    Grăsimi
     
    16
    g
    25
    %
    Carbohidrați
     
    54
    g
    18
    %
    Fibre
     
    6
    g
    25
    %
    Zahăr
     
    6
    g
    7
    %
    Proteine
     
    7
    g
    14
    %
    * Valorile zilnice procentuale sunt calculate pentru o dietă de 2000 de calorii.

    Note:

    1. Datele nutriționale furnizate la unele rețete sunt estimative, iar rolul lor este doar informativ. Valorile nu pot fi garantate și nu ar trebui utilizate în tratamentul afecțiunilor medicale.

    2. Secțiunile de echipamente și ingrediente de mai sus pot conține linkuri afiliate către produse pe care le folosesc și le recomand.

    Ai încercat această rețetă? Spune-mi în comentarii cum a ieșit!
    cartofi țărănești la tigaie

    Din aceeași categorie

    • chiftele de post din linte uscata
      Chiftele de post din linte uscată- cea mai simplă rețetă de chifteluțe vegane
    • salata de dovlecei cruzi
      Salată de dovlecei cruzi în 5 minute! Cea mai simplă rețetă.
    • cei mai buni cartofi la cuptor
      Cartofi la cuptor crocanți și aromați- cea mai bună rețetă
    • reteta stufat de post cu ciuperci
      Stufat de post cu ciuperci - rețeta tradițională cu ceapă și usturoi verde

    Reader Interactions

    Comentarii

    1. Constantina

      ianuarie 06, 2022 at 2:23 pm

      5 stars
      Foarte buni !

      Răspunde
      • Iuliana Sbîrnea

        ianuarie 06, 2022 at 2:42 pm

        Mă bucur mult că v-au plăcut!

        Răspunde
        • Daniel

          mai 06, 2023 at 5:13 pm

          Cepa se pune după gust cum ai zis,in privința grasimi,mai discutam, în general bunicile folosea untură sau un mix 2 linguri untură și 1 lingura de ulei
          În concediu ( nu întrebam cât.... ulei sau grăsime animală avem în acea porție) în medie se folosește o lingura de grăsime/persoană.
          Rețele interpretate nu își au locul,ciorba de burta,vacuta,gaina,oaie etc,grăsimea vegetala e aceiasi în ziua de azi adica undeva la 30%grăsimi vegetale restul apa ch ceva acizi pentru diluare,după cum se știe....... uleiul și apa nh fac casa bună.

          Răspunde

    Lasă un comentariu Anulează răspunsul

    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

    Recipe Rating




    Bara principală

    Iuliana Sbirnea
    Despre Iuliana
    Acasă, ne place să împărțim mâncarea bună cu familia. La fel e și cu rețetele: cele bune trebuie împărtășite spre bucuria celor din jur.
    Citește despre mine, aici →
    • ciorba din cap de peste
      Ciorbă din cap de pește cu orez
    • chiftelute din dovlecei cu branza si marar
      Chifteluțe din dovlecei cu sos de iaurt și usturoi
    • Ciulama de ciuperci cu smantana_reteta
      Ciulama de ciuperci cu smântână și mămăliguță
    • cei mai buni cartofi la cuptor
      Cartofi la cuptor crocanți și aromați- cea mai bună rețetă

    Rețete de sezon

    • Rețete cu dovlecei
    • Rețete cu vinete
    • Rețete cu mere
    • Rețete cu prune

    Ținem legătura! Abonează-te la newsletter!

    Nou pe blog

    Aici găsiți cele mai noi rețete apărute pe blog sau cele mai noi articole pe teme culinare.

    • storceag de sturion
      Storceag de sturion ca la Sfântu Gheorghe - rețeta pescărească din Delta Dunării
    • gogosari in sos de mustar cu miere
      Gogoșari în sos de muștar cu miere - rețeta pentru iarnă
    • prajitura desteapta cu vanilie
      Prăjitura deșteaptă cu vanilie - rețeta clasică explicată pas cu pas
    • chiftele în tavă la airfryer
      Chiftele la airfryer gătite perfect în 15 minute. Delicioase și suculente!

    4 conserve care să nu lipsească din cămară

    Din cămara oricărei gospodine nu ar trebui să lipsească câteva conserve esențiale care pot fi folosite toată iarna, la multe mâncăruri.

    • Suc de roşii rapid, 100% natural
      Suc de roşii rapid, 100% natural, la blender sau la robot
    • Ardei iuți în oțet
      Ardei iuți în oțet pentru iarnă - cea mai simplă rețetă
    • Pasta de ardei kapia
      Pastă de ardei kapia pentru iarnă. Bulion de ardei.
    • Gogoşari la oţet pentru iarnă
      Gogoşari la oţet pentru iarnă

    4 REȚETE SIMPLE DE GEM

    Cum să închizi vara într-un borcan: gem delicios, cu puțin zahăr din fructele tale preferate: smochine prune, mere, etc.

    • Gem de smochine
      Gem de smochine cu puțin zahăr și bucăți mari de fructe
    • Gem de struguri
      Gem de struguri
    • Gem de gutui
      Gem de gutui
    • gem de prune
      Gem de prune simplu și bun, 100% natural

    TORTURI PENTRU ZILE SPECIALE

    Dacă doriți un tort delicios și ușor de făcut, iată mai jos câteva idei!

    • Tort de mere caramelizate
      Tort de mere caramelizate și blat de pandișpan
    • tort cu crema de lamaie si fructe de padure
      Tort cu cremă de lămâie și fructe de pădure - rețeta delicioasă pentru orice ocazie
    • Tort Diplomat cu fructe și frișcă naturală_felie
      Tort Diplomat cu fructe și frișcă naturală
    • Tort Tiramisu rețeta clasică
      Tort Tiramisu - rețeta clasică, cu ouă fierte la abur
    MAI MULTE REȚETE DE TORT

    La plăcinte, înainte!

    Rețete ușoare de plăcinte dulci sau sărate: cu carne, brânză, mere, dovleac, etc. Ușoare și rapide, indiferent de umplutură, plăcintele sunt o bucurie pentru toată familia!

    • Cea mai usoara placinta cu mere
      Cea mai ușoară plăcintă cu mere. Plăcintă creață.
    • placinta cu branza dulce
      Plăcintă cu brânză dulce și iaurt. Rețeta tradițională.
    • placinta cu carne tocata
      Plăcintă cu carne tocată și foi cumpărate
    • Placinta cu dovleac
      Plăcinta cu dovleac cu foi subțiri - desertul copilăriei

    Inspirație culinară pentru fiecare zi

    Rețete dietetice
    retete 30 minute
    Rețete rapide

    ARTICOLE UTILE

    • tipuri de gelatina foi si granule
      Gelatină foi sau granule? Cum se folosește gelatina.
    • praf de copt
      Praf de copt - când, cât și cum se folosește
    • drojdie proaspata vs. drojdie uscata
      Drojdie proaspătă vs. drojdie uscată. Cât și cum folosim din fiecare?
    • coperta regim fara sare pe o tabla neagra
      Regim fără sare - ce mâncăm, ce cumpărăm? Rețete fără sare.
    VEZI MAI MULTE ARTICOLE

    ACTUALIZATE RECENT

    Rețete mai vechi de pe blog pe care le-am revizuit de curând, au primit fotografii noi și frumoase sau chiar variantă video.

    • prajitura Fanta
      Prăjitura Fanta cu brânză dulce - rețeta pas cu pas, fără secrete
    • prajitura cu branza dulce si aluat fraged
      Prăjitură cu brânză dulce și aluat fraged - rețeta de tartă cu brânză de vaci și stafide
    • Tort Medovik
      Tort Medovik - rețeta de tort rusesc cu miere și smântână
    • Tiramisu
      Tiramisu - rețeta clasică cu mascarpone și pișcoturi

    Footer

    ↑ SUS ↑
    • Politica cookies
    • Politica de confidențialitate

    • Contact
    • Blog
    • FAQ

    Toate articolele, fotografiile și clipurile video care alcătuiesc conținutul acestui site, cât și drepturile de autor ale acestora, aparțin deținătorului site-ului bucate-aromate.ro. Copierea și diseminarea pe orice suport (publicații online sau scrise, broșuri, cărți etc) a acestora, în lipsa acordului scris al deținătorului, se vor pedepsi conform legii în vigoare (Legea 8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe).


    Copyright © 2023 Rețete culinare Bucate Aromate. Toate drepturile sunt rezervate.