Aprindeți cuptorul la 180 de grade și pregătiți o tavă potrivită în care puneți hârtie de copt.
Dacă doriți, puteți curăța merele de coajă. Eu nu le curăț.
Îndepărtați părțile necomestibile și tăiați merele în felii subțiri de 2-3 mm. Lăsați-le puțin deoparte cât vă ocupați de blatul prăjiturii.
Într-un castron încăpător puneți cele 5 ouă, fără să separați albușurile și gălbenușurile.
Peste ouă puneți zahărul și un praf de sare. Mixați până când ouăle își triplează volumul și se deschid la culoare.
Adăugați restul ingredientelor: ulei, lapte bătut, scorțișoara și coaja rasă de lămâie și omogenizați.
La final încorporați făina amestecată cu praful de copt, folosind un tel de mână, nu mixerul. Veți obține un aluat omogen, care curge ușor din tel, ceva mai gros decât cel de clătite.
Puneți și feliile de mere în castron și amestecați astfel încât toate să fie îmbrăcate în aluat.
Turnați aluatul și merele în tavă. Nivelați.
Opțional, puteți să feliați încă un măr pe care să îl așezați deasupra, pentru un aspect mai frumos. De asemenea, tot opțional, puteți presăra prăjitura cu puțină scorțișoară și o linguriță de zahăr care se va carameliza frumos la copt.
Coaceți prăjitura timp de 40-45 de minute. Faceți testul cu scobitoarea ca să vă asigurați că e bine coaptă.
Tăiați prăjitura numai după ce se răcește.
Prăjitura cu mere și lapte bătut va fi foarte fragedă, iar aluatul va rămâne ușor umed datorită laptelui bătut. Se păstrează proaspătă mai multe zile dacă o acoperiți cu folie alimentară.