Bucate Aromate

  • Rețete
  • Articole
  • Newsletter
  • YouTube
  • Despre
  • Contact
menu icon
go to homepage
  • Rețete
  • Articole
  • Newsletter
  • YouTube
  • Despre
  • Contact
search icon
Homepage link
  • Rețete
  • Articole
  • Newsletter
  • YouTube
  • Despre
  • Contact
×
Acasă » Retete » Rețete cu mere

Prăjitură simplă cu mere și lapte bătut

Publicat la 5 octombrie 2021 de Iuliana Sbîrnea - Lasă un comentariu - Această postare poate conține linkuri afiliate

566 shares
Mergi la rețetă Vezi rețeta video

Veți iubi această rețetă de prăjitură simplă cu mere și lapte bătut! Se face ușor, cu puține ingrediente și e atât de fragedă și de bună!

Încă o prăjitură cu mere? Da! Pentru că toamna, rețetele de prăjituri simple și bune nu-s niciodată prea multe, nu-i așa Iar prăjitura de astăzi este pe cât de ușor de făcut, pe atât de delicioasă!

Prajitura simpla cu mere si lapte batut

Prăjitura simplă cu mere pe care v-am adus-o astăzi plină de felii de mere care se văd atât de frumos în secțiune, iar aluatul este foarte fraged și rămâne ușor umed după coacere datorită fermenților din laptele bătut.

Este o prăjitură minunată de servit într-o zi de toamnă la micul dejun sau la gustare alături de un pahar de ceai sau de lapte cald. E numai bună și de pus la pachetul pentru școală sau serviciu.

Bonus: se face rapid, din ingrediente pe care poate că le aveți chiar acum în casă și e foarte spornică 😉

Prajitura simpla cu mere si lapte batut

Câteva sfaturi pentru o prăjitură cu mere și lapte bătut reușită

Pot înlocui laptele bătut?

  • Puteți înlocui laptele bătut cu iaurt, sana sau kefir. Important este să folosiți un produs lactat fermentat pentru că acestea fac blatul să se mențină ușor umed și fraged mai multe zile. Dacă folosiți lapte simplu, prăjitura va fi delicioasă, dar blatul va fi puțin mai uscat.

  • Cum pregătim merele pentru această prăjitură?

  • Puteți curăța merele de coajă dacă doriți, dar coaja dă mai multă aromă și culoare în orice prăjitură. În plus, conține, multe fibre și nutrienți pe care e păcat să le aruncăm la gunoi, așa că eu v-aș sfătui să lăsați coaja la locul ei.

  • Merele se pot felia sau tăia cubulețe, după cum doriți, dar dacă le feliați se vor vedea mai frumos în secțiune.
  • Care este dimensiunea tăvii?

  • Eu am folosit o tavă de 35x20 cm și am obținut o prăjitură subțire, așa cum vedeți în poze. Puteți folosi o tavă puțin mai mică, iar prăjitura voastră va fi mai înaltă, dar va trebui să ajustați ușor timpul de coacere.
  • Prajitura simpla cu mere si lapte batut

    Alte deserturi delicioase cu mere pe care să le încerci toamna aceasta

    Dacă și ție îți plac deserturile cu mere, îți las mai jos câteva rețete simple și delicioase pe care cred că vei dori să le încerci:

    • mere în pijama
    • pancakes cu mere
    • cornuri pufoase (pariziene) cu mere
    • prăjitură turnată cu mere rase (de post)
    • ștrudel cu mere

    Mod de preparare prăjitură simplă cu mere și lapte bătut (VIDEO inclus)

    Ca orice prăjitură cu mere și aceasta se face foarte ușor. Totuși, e mereu util să poți urmări într-un videoclip modul de preparare, mai ales că ai ocazia să beneficiezi și de câteva extra-sfaturi  Veți găsi mai jos atât varianta scrisă a rețetei, cât și pe cea în format video.

    Dacă vă sunt de folos rețetele video, abonați-vă la canalul de YouTube ca să nu ratați niciuna! Postez rețete video noi în fiecare săptămână. Click aici pentru abonare!

    Rețeta completă, cantități și mod de preparare

    Prajitura simpla cu mere si lapte batut

    Prăjitură simplă cu mere și lapte bătut

    Veți iubi această rețetă de prăjitură simplă cu mere și lapte bătut! Se face ușor, cu puține ingrediente și e atât de fragedă și de bună!
    5 from 21 votes
    Tipărește Salvează pe Pinterest
    Pregătire: 15 minutes minutes
    Gătire: 40 minutes minutes
    Timp total: 55 minutes minutes
    Număr de porții: 10
    Autor: Iuliana Sbîrnea

    Echipamente necesare

    mixer Breville
    mixer de mână
    tavă dreptunghiulară de aprox. 30x20 cm
    tel
    hârtie de copt

    Rețeta Video

    Ingrediente
     

    pentru o tavă 35×20 cm

    • 5 ouă
    • 170 g zahăr
    • un praf de sare
    • 30 ml ulei
    • 1 linguriță de scorțișoară
    • 1 linguriță coajă rasă de lămâie
    • 300 ml lapte bătut/sana/kefir/iaurt
    • 380 g făină tip 000
    • 8 g praf de copt
    • 3-4 mere (3 în aluat+1 deasupra)
    • opțional – zahăr pudră pentru servit

    Instrucțiuni de preparare
     

    • Aprindeți cuptorul la 180 de grade și pregătiți o tavă potrivită în care puneți hârtie de copt.
    • Dacă doriți, puteți curăța merele de coajă. Eu nu le curăț.
    • Îndepărtați părțile necomestibile și tăiați merele în felii subțiri de 2-3 mm. Lăsați-le puțin deoparte cât vă ocupați de blatul prăjiturii.
    • Într-un castron încăpător puneți cele 5 ouă, fără să separați albușurile și gălbenușurile.
    • Peste ouă puneți zahărul și un praf de sare. Mixați până când ouăle își triplează volumul și se deschid la culoare.
    • Adăugați restul ingredientelor: ulei, lapte bătut, scorțișoara și coaja rasă de lămâie și omogenizați.
    • La final încorporați făina amestecată cu praful de copt, folosind un tel de mână, nu mixerul. Veți obține un aluat omogen, care curge ușor din tel, ceva mai gros decât cel de clătite.
    • Puneți și feliile de mere în castron și amestecați astfel încât toate să fie îmbrăcate în aluat.
    • Turnați aluatul și merele în tavă. Nivelați.
    • Opțional, puteți să feliați încă un măr pe care să îl așezați deasupra, pentru un aspect mai frumos. De asemenea, tot opțional, puteți presăra prăjitura cu puțină scorțișoară și o linguriță de zahăr care se va carameliza frumos la copt.
    • Coaceți prăjitura timp de 40-45 de minute. Faceți testul cu scobitoarea ca să vă asigurați că e bine coaptă.
    • Tăiați prăjitura numai după ce se răcește.
    • Prăjitura cu mere și lapte bătut va fi foarte fragedă, iar aluatul va rămâne ușor umed datorită laptelui bătut. Se păstrează proaspătă mai multe zile dacă o acoperiți cu folie alimentară.
    Valori nutriționale
    Prăjitură simplă cu mere și lapte bătut
    Valori per porție
    Calorii
    295
    % doza zilnică recomandată*
    Grăsimi
     
    7
    g
    11
    %
    Colesterol
     
    86
    mg
    29
    %
    Carbohidrați
     
    50
    g
    17
    %
    Fibre
     
    2
    g
    8
    %
    Zahăr
     
    22
    g
    24
    %
    Proteine
     
    8
    g
    16
    %
    * Valorile zilnice procentuale sunt calculate pentru o dietă de 2000 de calorii.

    Note:

    1. Datele nutriționale furnizate la unele rețete sunt estimative, iar rolul lor este doar informativ. Valorile nu pot fi garantate și nu ar trebui utilizate în tratamentul afecțiunilor medicale.

    2. Secțiunile de echipamente și ingrediente de mai sus pot conține linkuri afiliate către produse pe care le folosesc și le recomand.

    Distribuie pe Facebook Salvează pe Pinterest Trimite pe email
    Ai încercat această rețetă? Dă-mi un tag pe Instagram!Menționează @iuliana_bucate_aromate ca să te pot găsi!
    Placinta cu fructe

    👩‍🍳 Îți plac rețetele mele?

    Abonează-te la newsletterul meu și, în fiecare joi dimineață, îți trimit inspirație proaspătă, sfaturi și trucuri ca să-ți fie mai ieftin, mai ușor și mai plăcut în bucătărie.

    🍪 Abonează-te aici

    Din aceeași categorie

    • felie de tarta frangipane cu mere
      Tartă frangipane cu mere, fără zahăr – un desert special și sănătos
    • rulada cu mere rase
      Ruladă cu mere rase - rețeta rapidă, într-o singură tavă
    • placinta cu mere si aluat fraged cu untura
      Plăcintă cu mere și aluat fraged cu untură și smântână - o rețetă delicioasă!
    • Reteta prajitura cu mere si crema de vanilie
      Prăjitura cu mere și cremă de vanilie - rețetă simplă și delicioasă
    566 shares
    5 from 21 votes (21 ratings without comment)

    Lasă un comentariu Anulează răspunsul

    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

    iuliana sbirnea

    Bună, eu sunt Iuliana!

    Mă bucur că ești aici!

    Pe Bucate Aromate îți explic pas cu pas cum să gătești mâncăruri gustoase și deserturi delicioase cu ingrediente simple și naturale. Găsești aici peste 1200 de rețete, așa că meniul familiei tale e mereu asigurat!

    Despre mine și povestea blogului

    📬 Vrei să primești rețete simple, descoperiri din bucătăria mea și povești scrise cu poftă?

    Abonează-te la newsletterul Bucate Aromate și vei primi o scrisoare în fiecare joi dimineața – cu inspirație, miros de prăjituri și o cană de cafea imaginară. ☕

    Abonează-te aici 🍪

    Rețete noi

    • Provizii pentru gătit rapid: ingrediente de bază din cămară, congelator, frigider și verdețuri proaspete.
      Ce să ai mereu în casă ca să gătești rapid — lista mea de provizii esențiale
    • Mâncare cu cuscus, legume și carne de pui gătită în cratiță, gata de servire
      Cuscus cu pui și legume – rețeta rapidă într-o singură tigaie
    • Crème brûlée servită în ramekin, decorată cu căpșuni, afine, mentă proaspătă și o păstaie de vanilie.
      Crème brûlée – rețeta clasică pas cu pas
    • Lava cake cald, cu miez lichid de ciocolată, presărat cu zahăr pudră și frunze de mentă
      Lava Cake – Rețetă Simplă cu Ciocolată Topită, Gata în 20 de Minute

    Populare acum

    • Reteta tiramisu rapid fara oua
      Tiramisu fără ouă - rețeta rapidă cu mascarpone și frișcă
    • gem de căpşuni
      Gem de căpşuni cu puțin zahăr. Rețeta fără conservanţi.
    • paste cu carne tocata la cuptor macaronada de casa
      Paste cu carne tocată la cuptor – rețeta de macaronadă gratinată ca la mama acasă
    • vas alb cu castraveți murați și flori de mărar
      Castraveți murați de vară. Castraveți acriți la soare.

    • Rețete cu căpșuni
    • Rețete cu vișine sau cireșe
    • Rețete cu caise
    • Rețete cu dovlecei
    • Salate

    • Paste
    • Rețete cu pește și fructe de mare
    • Conserve
    • Rețete fără carne

    VEZI TOATE CATEGORIILE

    Rețete de tort pentru orice sărbătoare

    • Tort Napoleon tăiat pe platou de servire
      Tort Napoleon cu foi de casă și cremă de vanilie – rețeta autentică, pas cu pas
    • Tort cu mascarpone și vișine – rețeta simplă și spectaculoasă
    • tort cu crema de lamaie si fructe de padure
      Tort cu cremă de lămâie și fructe de pădure - rețeta delicioasă pentru orice ocazie
    • Tort cu spuma de capsuni
      Tort cu spumă de căpşuni
    ALTE REȚETE DE TORT

    Rețete de prăjituri explicate pas cu pas

    • clafoutis cu capsuni
      Clafoutis cu căpșuni - un desert cremos și delicios
    • prajitura cu visine
      Prăjitură pufoasă cu vișine sau cu cireșe
    • prajitura cu iaurt si fructe
      Prăjitură cu iaurt și fructe. Simplă, ieftină, delicioasă!
    • Pandispan cu caise si cirese
      Pandișpan cu caise și cireșe – desertul perfect de vară
    ALTE REȚETE DE PRĂJITURI

    Rețete actualizate

    • savarină pufoasă bine însiropată servită pe farfurie
      Savarine pufoase cu frișcă naturală – rețeta clasică, pas cu pas
    • Spaghete cu creveți și sos de roșii – rețetă simplă și gustoasă, gata în 30 de minute
      Spaghete cu creveți în sos de roșii și usturoi – rețetă mediteraneană rapidă, gata în 15 minute
    • Tiramisu la pahar cu mascarpone și frișcă – desert italian, fără ou crud, decorat festiv
      Tiramisu la pahar fără ouă crude, cu cremă fină de mascarpone și frișcă
    • reteta chec pufos cu lapte si cacao 2 tavi
      Chec pufos cu lapte și cacao - rețeta cu cana, pentru 2 tăvi

    Articole utile

    • 30 de retete de vara
      30 de rețete de vară care nu te țin mult în bucătărie
    • coperta regim fara sare pe o tabla neagra
      Regim fără sare - ce mâncăm, ce cumpărăm? Rețete fără sare.
    • Cum gătim lintea?
      Cum să gătești lintea perfect. Fierbere și rețete cu linte
    • drojdie proaspata vs. drojdie uscata
      Drojdie proaspătă vs. drojdie uscată. Cât și cum folosim din fiecare?
    VEZI ȘI ALTE ARTICOLE

    Footer

    ↑ SUS ↑
    • Despre
    • Colaborări
    • Contact
    • FAQ
    • Rețete
    • Articole
    • Blog
    • Newsletter

    Toate articolele, fotografiile și clipurile video care alcătuiesc conținutul acestui site, cât și drepturile de autor ale acestora, aparțin deținătorului site-ului bucate-aromate.ro. Copierea și diseminarea pe orice suport (publicații online sau scrise, broșuri, cărți etc) a acestora, în lipsa acordului scris al deținătorului, se vor pedepsi conform legii în vigoare (Legea 8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe).

    Politica cookies

    Politica de confidențialitate

    Copyright © 2013 - 2025 Rețete culinare Bucate Aromate. Toate drepturile sunt rezervate.

    Your vote:




    A rating is required
    A name is required
    An email is required

    Recipe Ratings without Comment

    Something went wrong. Please try again.