Go Back
+ servings
Inele de calamar pane în sos de bere
Tipărește rețeta Salvează pe Pinterest
5 from 5 votes

Inele de calamar pane în sos de bere

Inele de calamar pane, crocante la exterior, dar fragede și moi la interior. Un aperitiv delicios, foarte ușor de făcut acasă!
Preparare5 minutes
Gătire15 minutes
Timp total20 minutes
Categorie: Aperitive
Cuisine: internationala
Porții: 2
Calories: 686kcal

Ingrediente

  • 400 g inele de calamar proaspeți sau decongelați

sosul de bere

  • 200 ml bere
  • 1 ou
  • 100 g făină
  • sare, piper, usturoi pudră - după gust

în plus

  • 100 g făină pentru tăvălit inelele de calamar
  • 500 ml ulei pentru prăjit

pentru servit

  • după preferințe: lămâie, mujdei de usturoi, sos de iaurt, etc.

Mod de preparare

  • Dacă folosiți inele de calamar congelate, va trebui ca mai întâi să le lăsați să se decongeleze.
    inele de calamar
  • Într-un castron puneți berea, oul bătut și condimentele. Încorporați făina folosind un tel de mână. Veți obține un aluat puțin mai dens decât cel de clătite.
    amestecam berea cu ouale si faina
  • Treceți inelele de calamar mai întâi prin făină.
    trecem inelele de calamar prin faina
  • Apoi prin sosul de bere și făină.
    trecem inelele de calamar prin sosul de bere
  • Puneți uleiul la încins într-o tigaie. Uleiul trebuie să fie bine încins când puneți calamarii. Prăjiți inelele de calamar pe ambele părți la foc mediu.
    prajim calamarii in baie de ulei
  • Sunt gata când sunt frumos rumenite. Scoateți inelele de calamar pe prosoape de hârtie care să absoarbă excesul de ulei.
    scoatem inelele de calamar pe prosoape de hartie
  • Serviți inelele de calamar pane cu lămâie, mujdei de usturoi sau cu un sos de iaurt.
    Inele de calamar pane în sos de bere

Video

Ai încercat rețeta? Arată-ne pe Instagram cum ți-a ieșit!Menționează @iuliana_bucate_aromate sau tag #bucatearomate ca să te putem găsi!

Nutrition

Calorii: 686kcal | Carbohidrați: 58g | Proteine: 38g | Grăsimi: 28g | Colesterol: 466mg | Fibre: 2g | Zahăr: 1g