Inele de calamar pane în sos de bere
Inele de calamar pane, crocante la exterior, dar fragede și moi la interior. Un aperitiv delicios, foarte ușor de făcut acasă!
Preparare5 minutes mins
Gătire15 minutes mins
Timp total20 minutes mins
Categorie: Aperitive
Cuisine: internationala
Porții: 2
Calories: 686kcal
- 400 g inele de calamar proaspeți sau decongelați
sosul de bere
- 200 ml bere
- 1 ou
- 100 g făină
- sare, piper, usturoi pudră - după gust
în plus
- 100 g făină pentru tăvălit inelele de calamar
- 500 ml ulei pentru prăjit
pentru servit
- după preferințe: lămâie, mujdei de usturoi, sos de iaurt, etc.
Dacă folosiți inele de calamar congelate, va trebui ca mai întâi să le lăsați să se decongeleze.
Într-un castron puneți berea, oul bătut și condimentele. Încorporați făina folosind un tel de mână. Veți obține un aluat puțin mai dens decât cel de clătite.
Treceți inelele de calamar mai întâi prin făină.
Apoi prin sosul de bere și făină.
Puneți uleiul la încins într-o tigaie. Uleiul trebuie să fie bine încins când puneți calamarii. Prăjiți inelele de calamar pe ambele părți la foc mediu.
Sunt gata când sunt frumos rumenite. Scoateți inelele de calamar pe prosoape de hârtie care să absoarbă excesul de ulei.
Serviți inelele de calamar pane cu lămâie, mujdei de usturoi sau cu un sos de iaurt.
Calorii: 686kcal | Carbohidrați: 58g | Proteine: 38g | Grăsimi: 28g | Colesterol: 466mg | Fibre: 2g | Zahăr: 1g