Inele de calamar pane, crocante la exterior, dar fragede și moi la interior. Un aperitiv delicios, foarte ușor de făcut acasă!
Sunt mare iubitoare de fructe de mare. Le comand de câte ori mergem la restaurant și gătesc foarte des creveți acasă, dovadă și cele aproape 20 de rețete cu creveți de pe blog.
Nu știu de ce, calamar încă nu mă încumetasem să gătesc. Îmi era teamă că nu va ieși crusta crocantă și pufoasă ca la restaurant și că nu vor fi la fel de fragezi.
Cât m-am înșelat! Să faci inele de calamar pane acasă e cel mai simplu lucru din lume! Mai ales că acum găsim cu ușurință la pescărie calamar proaspăt sau congelat, gata de pus in tigaie. Iar dacă în aluat folosești puțină bere, aceasta va face inelele mai gustoase și cu un aspect mai apetisant 😉
Așa că astăzi o să vă conving și pe voi să încercați rețeta de calamar pane în aluat cu bere. Simplă de tot, rapidă și mai ales absolut delicioasă!
Nu durează mai mult de 20 de minute până când inelele astea aurii și crocante să ajungă pe masă! Între timp poți pregăti și un sos de usturoi sau de iaurt sau le poți servi simplu, doar cu lămâie. Important e să nu uiți să pui și berea pe masă, apoi toate vin de la sine! 😀
Tot ce trebuie să știi pentru reușita rețetei
Puteți folosi calamari proaspeți, întregi pe care să îi curățați și să îi tăiați în inele de aprox. 1 cm grosime. Varianta mai comodă este să cumpărați inele de calamar congelate.
Berea face crusta crocantă, dă o aromă specială și o culoare foarte plăcută.
Da, se poate, dar nu vă recomand. Pierdeți textura crustei, aroma specifică și culoarea aurie, frumoasă.
Inelele de calamar pane se prăjesc în baie de ulei. Uleiul trebuie să fie foarte bine încins atunci când puneți calamarii, apoi reduceți focul la mediu. Nu aglomerați tigaia deoarece calamarii se vor lipi între ei.
Se servesc cât sunt calde, cu mujdei de usturoi, cu lămâie sau cu un sos de iaurt.
Mod de preparare inele de calamar pane în sos de bere
Cred că v-ați dat seama deja că rețeta de calamar prăjit în tigaie este foarte ușoară. Totuși, e mereu util să poți urmări într-un videoclip modul de preparare, mai ales că ai ocazia să beneficiezi și de câteva extra-sfaturi 😉
Veți găsi mai jos atât varianta scrisă a rețetei, cât și pe cea în format video.
Dacă vă sunt de folos rețetele video, abonați-vă la canalul de YouTube ca să nu ratați niciuna! Postez rețete video noi în fiecare săptămână. Click aici pentru abonare!
Rețeta completă, cantități și mod de preparare
Inele de calamar pane în sos de bere
Echipamente necesare
Rețeta Video
Ingrediente
- 400 g inele de calamar (proaspeți sau decongelați)
sosul de bere
- 200 ml bere
- 1 ou
- 100 g făină
- sare, piper, usturoi pudră - după gust
în plus
- 100 g făină (pentru tăvălit inelele de calamar)
- 500 ml ulei (pentru prăjit )
pentru servit
- după preferințe: lămâie, mujdei de usturoi, sos de iaurt, etc.
Instrucțiuni de preparare
- Dacă folosiți inele de calamar congelate, va trebui ca mai întâi să le lăsați să se decongeleze.
- Într-un castron puneți berea, oul bătut și condimentele. Încorporați făina folosind un tel de mână. Veți obține un aluat puțin mai dens decât cel de clătite.
- Treceți inelele de calamar mai întâi prin făină.
- Apoi prin sosul de bere și făină.
- Puneți uleiul la încins într-o tigaie. Uleiul trebuie să fie bine încins când puneți calamarii. Prăjiți inelele de calamar pe ambele părți la foc mediu.
- Sunt gata când sunt frumos rumenite. Scoateți inelele de calamar pe prosoape de hârtie care să absoarbă excesul de ulei.
- Serviți inelele de calamar pane cu lămâie, mujdei de usturoi sau cu un sos de iaurt.
Note:
1. Datele nutriționale furnizate la unele rețete sunt estimative, iar rolul lor este doar informativ. Valorile nu pot fi garantate și nu ar trebui utilizate în tratamentul afecțiunilor medicale.
2. Secțiunile de echipamente și ingrediente de mai sus pot conține linkuri afiliate către produse pe care le folosesc și le recomand.
Prodan
PERFECT !!! Mai vreau o portie! Acum ca este si reteta video,nu mai duc grija oualelor.... si chiar merg sa cumpar niste inele (se gasesc mai usor si sunt gata pregatite de gatit) si ma apuc sa fac o portie dubla! O singura intrebare mai am: cum nu am mai mancat pana acum, si cum mie imi place sa mananc pestele cu mamaliga, inelele astea intra tot in categoria produselor pescaresti, sunt mai bune cu mamaliga?
Prodan
Chiar ma miram cand am citit lista de ingrediente pt sos, ca nu se pune NICI un OU !!!! Nu stiu de unde l-ai scos, dar hopaaaa..... apare de dupa colt si OUL la punctul 2 al instructiunilor de preparare. Problema e cu numarul lor, pt ca daca dau pe X3, cantitatile se tripleaza, dar la instructiunile de preparare, ....tot numai OUL este, nu ouale...... In rest reteta este buna, o sa o incerc si eu. (o sa am grija cu oualele}