Go Back
+ servings
Papanasi cu branza de vaci
Tipărește rețeta Salvează pe Pinterest
5 from 14 votes

Papanași cu brânză de vaci

Cauți o rețetă de papanași cu brânză de vaci? Să fie pufoși, aromați și delicioși? Exact așa este această rețetă! Încerc-o chiar azi!
Preparare15 minutes
Gătire15 minutes
Timp total30 minutes
Categorie: Deserturi
Cuisine: Romaneasca
Porții: 6 papanași
Calories: 575kcal

Ingrediente

aluat de papanași cu brânză de vaci

pentru prăjit papanașii

  • aprox. 500 ml ulei

pentru servit papanașii

  • smântână fermentată
  • opțional - zahăr vanilat pentru îndulcit smântâna.
  • dulceață de afine, vișine, căpșuni, cireșe, etc.

Mod de preparare

cum se face aluatul pentru papanași

  • Înainte să vă apucați de treabă, puneți brânza de vaci să se scurgă într-o sită.
    branza de vaci la scurs intr-o sita
  • Într-un castron puneți brânza de vaci, sarea, zaharul vanilat, coaja de lămâie și ouăle batute puțin cu o furculiță. Amestecați.
    puneti ingredientele intr-un castron
  • Puneți apoi făina și praful de copt. Amestecați la început cu o lingură.
    amestecati la inceput cu o lingura
  • Apoi începeți să frământați cu mâinile doar până când aluatul nu se mai lipește de castron. Nu frământați mai mult! Dacă totuși aluatul rămâne lipicios, adăugați încă o lingură de făină.
    framantati pana obtineti o bila de aluat
  • Dați aluatului o formă cilindrică. Tăiați câte 2 cm din fiecare capăt și dați-le deoparte. Restul aluatului îl împărțiți în 6 părți egale.
    taiati aluatul in 6 bucati egale
  • Din cele 6 bucăți de aluat modelați papanașii de forma unui inel sau a unei gogoși cu gaură în mijloc. Din capetele de aluat date deoparte modelați 6 biluțe.
    formati papanasii
  • Puneți uleiul la încins într-o tigaie încăpătoare, cu fund mai gros. Uleiul trebuie să fie bine încins când puneți papanașii, apoi reduceți focul la moderat. Prăjiți papanașii și biluțele timp de 2-3 minute pe fiecare parte, până când sunt frumos rumeniți. Nu aglomerați tigaia, papanașii cresc la prăjit!
    prajiti papanasii
  • Scoateți papanașii pe un platou pe care ați pus prosoape de hârtie care să absoarbă excesul de ulei.
  • Serviți papanașii calzi, cu smântână și dulceață. Dacă doriți, puteți îndulci smântâna cu puțin zahăr vanilat.

Video

Ai încercat rețeta? Arată-ne pe Instagram cum ți-a ieșit!Menționează @iuliana_bucate_aromate sau tag #bucatearomate ca să te putem găsi!

Nutrition

Calorii: 575kcal | Carbohidrați: 51g | Proteine: 13g | Grăsimi: 35g | Colesterol: 152mg | Fibre: 1g | Zahăr: 16g