Go Back
+ servings
Gogosi turnate din aluat de eclere_reteta
Tipărește rețeta Salvează pe Pinterest
5 from 3 votes

Gogoși turnate din aluat de eclere

Cum să faci cele mai bune gogoși turnate din aluat de eclere! Gogoși prăjite, crocante, cu interior moale, îmbrăcate în zahăr și scorțișoară.
Preparare20 minutes
Gătire20 minutes
Timp total40 minutes
Categorie: Deserturi
Cuisine: Romaneasca
Porții: 25
Calories: 52kcal

Ingrediente

  • 250 ml apă sau lapte
  • 60 g unt 80% grăsime
  • 15 g zahăr 1 lingură
  • un praf de sare
  • 120 g făină
  • 3 ouă XL
  • 1 linguriță extract de vanilie
  • ulei pentru prăjit aprox. 500 ml

pentru servit

  • 50 g zahăr
  • 1 linguriță scorțișoară pudră
  • sos de ciocolată, sirop de fructe, sos de caramel sărat, etc.

Mod de preparare

  • Puneți la fiert apa, untul, zahărul și sarea. Când amestecul ajunge la fierbere, dați cratița jos de pe foc și turnați făina, toată deodată.
    turnam faina toata deodata
  • Amestecați imediat cu un tel de mână, timp de1 minut ca să nu se formeze cocoloașe. Veți avea un aluat dens, greu și lipicios.
    amestecam cu telul de mana
  • Puneți din nou cratița pe foc mediu spre mic și amestecați continuu timp de 60-90 de secunde, cu o paletă de lemn. Se vor degaja aburi, deoarece aluatul va elimina umiditatea. Pe fundul cratiței se va forma o peliculă albă, așa este normal.
    amestecam cu o paleta de lemn
  • Dați cratița deoparte și lăsați aluatul să se răcorească, apoi îl mutați în alt vas și încorporați ouăle pe rând, mixând după fiecare.
    incorporam ouale pe rand
  • La final încorporați și vanilia. Trebuie să obțineți un aluat fluid, lucios, ca o cremă densă, dar care totuși curge ușor.
    aluat oparit
  • Puneți aluatul într-un poș de silicon cu dui stelat.
    punem aluatul intr-un pos cu dui
  • Într-o tigaie încăpătoare încălziți uleiul la aprox. 185 de grade. Turnați gogoșile în uleiul încins, la mărimea dorită, tăind aluatul cu o foarfecă.
    turnam gogosile cu posul
  • Lăsați gogoșile să se prăjească până când se rumenesc ușor și devin aurii (1-2 minute).
    prajire in baie de ulei
  • Folosind o spumieră, scoateți gogoșile pe prosoape de hârtie care să absoarbă excesul de ulei.
    gogosile se scot pe prosoape de hartie
  • Cât sunt încă fierbinți, presărați gogoșile cu zahăr tos amestecat cu pudră de scorțișoară.
    presaram gogosile cu zahar si scortisoara
  • Serviți gogoșile ușor călduțe, iar după dorință le puteți înmuia în sos de ciocolată, sos de fructe sau caramel sărat.
    Gogosi turnate din aluat de eclere_reteta

Video

Ai încercat rețeta? Arată-ne pe Instagram cum ți-a ieșit!Menționează @iuliana_bucate_aromate sau tag #bucatearomate ca să te putem găsi!

Nutrition

Calorii: 52kcal | Carbohidrați: 6g | Proteine: 1g | Grăsimi: 3g | Colesterol: 25mg | Fibre: 1g | Zahăr: 3g | Vitamina A: 88IU | Calciu: 4mg