Presărați amestecul peste foaia de aluat și așezați-l cu degetele într-un strat uniform.
Treceți cu sucitorul peste foaia de aluat, presând ușor, astfel încât zahărul și scorțișoara să rămână lipite în aluat.
Rulați aluatul cât mai strâns.
Cu un cuțit bine ascuțit, tăiați rulouri de aprox 3 cm. Așezați-le pe o tavă și dați-le la congelator pentru 10 minute.
Așezați rulourile în coșul airfyerului, astfel încât să nu se atingă, iar aerul fierbinte să poată circula printre ele. Aveți în vedere că vor crește mult la copt!
Coaceți rulourile cu scorțișoară în airfryer la 200 de grade pentru 10 minute, apoi le scoateți din coș cu un clește de bucătărie.
Lăsați rulourile să se răcească foarte bine înainte de servire. Păstrați-le la temperatura camerei.
Notă
Manevrați rapid aluatul de foietaj pentru că datorită grăsimilor pe care le conține, are tendința să se înmoaie foarte repede.
Timpul de gătire poate fi ușor diferit, în funcție de puterea fiecărui aparat. De aceea e bine să le verificați și să ajustați timpul după cum considerați necesar.
Dacă e nevoie să coaceți rulourile în mai multe tranșe, aveți în vedere că la a doua tranșă, aparatul este deja foarte bine încins și rulourile se vor coace mai repede. Ajustați timpul de gătire!
Dacă vreți să coaceți rulourile din foietaj clasic, în cuptorul electric sau cu gaz, procedați astfel: preîncăliți cuptorul la 220 de grade și coaceți rulourile timp de 15 minute. Deschideți ușa cuptorului și întoarceți rulourile pe partea cealaltă și mai coaceți încă 10 minute.