• Skip to primary navigation
  • Skip to main content
  • Skip to primary sidebar
Bucate Aromate
  • Rețete
  • Articole
  • YouTube
  • Despre
  • Contact
  • Newsletter
menu icon
go to homepage
  • Rețete
  • Articole
  • YouTube
  • Despre
  • Contact
  • Newsletter
    • Email
    • Facebook
    • Instagram
    • YouTube
  • search icon
    Homepage link
    • Rețete
    • Articole
    • YouTube
    • Despre
    • Contact
    • Newsletter
    • Email
    • Facebook
    • Instagram
    • YouTube
  • ×
    Acasă » Recipes » Aluaturi dulci

    Rulouri cu scorțișoară la airfryer. Rețeta cu foietaj, gata în 10 minute!

    Publicat la 31 august 2023 de Iuliana Sbîrnea - Lasă un comentariu - Această postare poate conține linkuri afiliate

    Mergi la rețetă

    Timp estimat pentru citit: 7 minute

    Doriți un desert rapid cu ingrediente puține? Încercați aceste rulouri cu scorțișoară la airfryer! Sunt gata în 10 minute, cu doar 3 ingrediente! Sunt crocante, delicioase și aromate!

    Rulouri cu scortisoara la airfryer

    Rulourile cu scorțișoară sunt irezistibile. Sunt moi, se desfac în foițe, ușor crocante la exterior și cu o aromă superbă! Sunt perfecte și la micul dejun alături de ceai sau cafea, sunt potrivite și la desertul de la prânz, la pachet sau la o întâlnire cu prietenii.

    Dacă și voi iubiți scorțișoara, puteți încerca și rețeta mea de mini-rulouri din aluat cu brânză de vaci. Moi, pufoase, făcute rapid, fără dospire!

    Rulouri cu scortisoara la airfryer
    Mergi direct la:
    • Ingrediente pentru rulouri cu scorțișoară la airfryer
    • Cum facem rulouri cu scorțișoară din foietaj la airfryer
    • Varianta video a rețetei
    • Ce puteți înlocui în rețetă
    • Echipamente necesare
    • Alte sfaturi pentru cele mai bune rulouri cu scorțișoară
    • Întrebări frecvente
    • Alte deserturi rapide cu foietaj
    • Rețeta completă, cantități și mod de preparare

    Ingrediente pentru rulouri cu scorțișoară la airfryer

    Nu există rețetă de desert mai simplă și cu mai puține ingrediente decât aceasta! În fotografia de mai jos vedeți dintr-o privire tot ce vă trebuie pentru a face aceste delicioase rulouri cu scorțișoară la airfryer.

    Cantitățile exacte ale ingredientelor le găsiți la final, în caseta cu rețeta completă pe care o puteți salva sau tipări ca să o aveți la îndemână atunci când gătiți. Tot acolo găsiți și varianta video a rețetei.

    Ingrediente pentru rulouri cu scortisoara la airfryer
    • aluat de foietaj - folosiți de preferat un foietaj cu unt, făcut în casă sau căutați în magazine aluaturi făcute cu unt și nu cu margarină. Dacă foietajul este congelat, trebuie lăsat să se dezghețe peste noapte în frigider, altfel se va crăpa în zonele în care a fost pliat sau rulat.
    • zahăr tos - folosiți zahăr tos, alb sau brun care se va carameliza frumos în cuptor și va da aroma și textura specifică.
    • scorțișoară - măcinată tin

    Nu uitați să vedeți cardul de rețetă de la final, pentru cantitățile exacte ale ingredientelor!

    Cum facem rulouri cu scorțișoară din foietaj la airfryer

    Iată mai jos rețeta în imagini, pas cu pas ca să fie ușor de urmărit pentru voi:

    amestec zahar si scortisoara

    Amestecați zahărul cu scorțișoara.

    pregtatire aluat de foietaj

    Presărați amestecul peste foaia de aluat și așezați-l cu degetele într-un strat uniform.

    intindere aluat de foietaj cu sucitorul

    Treceți cu sucitorul peste foaia de aluat, presând ușor, astfel încât zahărul și scorțișoara să rămână lipite în aluat.

    rulare aluat de foietaj

    Rulați aluatul cât mai strâns.

    Rulouri cu scortisoara din foietaj - la rece

    Cu un cuțit bine ascuțit, tăiați rulouri de aprox 3 cm. Așezați-le pe o tavă și dați-le la congelator pentru 10 minute.

    Coacere foietaj la airfryer

    Așezați rulourile în coșul airfyerului, astfel încât să nu se atingă, iar aerul fierbinte să poată circula printre ele. Aveți în vedere că vor crește mult la copt!

    foietaj copt la airfryer

    Coaceți rulourile cu scorțișoară în airfryer la 200 de grade pentru 10 minute, apoi le scoateți din coș cu un clește de bucătărie.

    Rulouri cu scortisoara la airfryer

    Lăsați rulourile să se răcească foarte bine înainte de servire. Păstrați-le la temperatura camerei.

    Varianta video a rețetei

    Ce puteți înlocui în rețetă

    Pentru mine, aroma fină de unt combinată cu cea de caramel dată de zahăr, sunt perfecte și suficiente în acest desert. Totuși, dacă doriți, puteți adăuga și alte arome sau alte ingrediente odată cu zahărul:

    • miez de nucă - folosiți miez de nucă măcinat fin , pe care, la fel ca scorțișoara, mai întâi îl amestecați cu zahăr, apoi le presărați împreună peste aluat și urmați pașii de mai jos.
    • nucă de cocos - folosiți nucă de cocos rasă fin.

    Echipamente necesare

    Pentru această rețetă aveți, firește nevoie de un airfryer. Indiferent de model, sunt convinsă că toate fac treabă bună. Desigur, la aparatele mai mari avantajul este că puteți coace toate rulourile deodată. La cele cu capacitate mai mică, va trebuie să le coaceți pe rând.

    De mare ajutor este și un clește de bucătărie cu care să scoateți rulourile din coșul adânc al aparatului, fără să vă ardeți.

    Rulouri cu scortisoara la airfryer

    Alte sfaturi pentru cele mai bune rulouri cu scorțișoară

    • Manevrați rapid aluatul de foietaj pentru că datorită grăsimilor pe care le conține, are tendința să se înmoaie foarte repede.
    • Timpul de gătire poate fi ușor diferit, în funcție de puterea fiecărui aparat. De aceea e bine să le verificați și să ajustați timpul după cum considerați necesar.
    • Dacă e nevoie să coaceți rulourile în mai multe tranșe, aveți în vedere că la a doua tranșă, aparatul este deja foarte bine încins și rulourile se vor coace mai repede. Ajustați timpul de gătire!
    • Dacă vreți să coaceți rulourile din foietaj clasic, în cuptorul electric sau cu gaz, procedați astfel: preîncăliți cuptorul la 220 de grade și coaceți rulourile timp de 15 minute. Deschideți ușa cuptorului și întoarceți rulourile pe partea cealaltă și mai coaceți încă 10 minute.

    Întrebări frecvente

    Se pot congela rulourile cu scorțișoară?

    Da, puteți congela rulourile fie după înainte de coacere, fie după ce le-ați copt. Puneți-le în pungi sau caserole închise etanș.

    Cum se păstrează rulourile cu scorțișoară?

    Rulourile din foietaj se păstrează timp de 3 zile la temperatura camerei. După acest timp se vor usca prea tare. Dacă doriți să le păstrați mai mult, vă recomand să le congelați.

    Alte deserturi rapide cu foietaj

    Vrei să încerci și alte rețete asemănătoare? Iată ce mai găsești pe blog:

    • Barcute din foietaj umplute cu gem
      Bărcuțe din foietaj umplute cu gem de prune și nuci
    • Melcișori din foietaj
      Melcișori din foietaj cu brânză dulce și stafide
    • Rulouri din foietaj cu crema de vanilie
      Rulouri din foietaj cu cremă de vanilie
    • Ștrudel cu mere și scorțișoară
      Ștrudel cu mere și scorțișoară

    Rețeta completă, cantități și mod de preparare

    Rulouri cu scortisoara la airfryer

    Rulouri cu scorțișoară la airfryer - rețeta cu aluat de foietaj

    Doriți un desert rapid cu ingrediente puține? Încercați aceste rulouri cu scorțișoară la airfryer! Doar 3 ingrediente, gata în 10 minute!
    5 from 1 vote
    Tipărește Salvează pe Pinterest
    Pregătire: 5 minutes minutes
    Gătire: 10 minutes minutes
    Timp total: 15 minutes minutes
    Număr de porții: 10 rulouri
    Autor: Iuliana Sbîrnea

    Echipamente necesare

    airfryer
    clește bucătărie

    Ingrediente
     

    • 400 g aluat de foietaj
    • 180 g zahăr
    • 20 g scorțișoară măcinată

    Instrucțiuni de preparare
     

    • Amestecați zahărul cu scorțișoara.
      amestec zahar si scortisoara
    • Presărați amestecul peste foaia de aluat și așezați-l cu degetele într-un strat uniform.
      pregtatire aluat de foietaj
    • Treceți cu sucitorul peste foaia de aluat, presând ușor, astfel încât zahărul și scorțișoara să rămână lipite în aluat.
      intindere aluat de foietaj cu sucitorul
    • Rulați aluatul cât mai strâns.
      rulare aluat de foietaj
    • Cu un cuțit bine ascuțit, tăiați rulouri de aprox 3 cm. Așezați-le pe o tavă și dați-le la congelator pentru 10 minute.
      Rulouri cu scortisoara din foietaj - la rece
    • Așezați rulourile în coșul airfyerului, astfel încât să nu se atingă, iar aerul fierbinte să poată circula printre ele. Aveți în vedere că vor crește mult la copt!
      Coacere foietaj la airfryer
    • Coaceți rulourile cu scorțișoară în airfryer la 200 de grade pentru 10 minute, apoi le scoateți din coș cu un clește de bucătărie.
      foietaj copt la airfryer
    • Lăsați rulourile să se răcească foarte bine înainte de servire. Păstrați-le la temperatura camerei.
      Rulouri cu scortisoara la airfryer

    Bine de știut:

      • Manevrați rapid aluatul de foietaj pentru că datorită grăsimilor pe care le conține, are tendința să se înmoaie foarte repede.
      • Timpul de gătire poate fi ușor diferit, în funcție de puterea fiecărui aparat. De aceea e bine să le verificați și să ajustați timpul după cum considerați necesar.
      • Dacă e nevoie să coaceți rulourile în mai multe tranșe, aveți în vedere că la a doua tranșă, aparatul este deja foarte bine încins și rulourile se vor coace mai repede. Ajustați timpul de gătire!
      • Dacă vreți să coaceți rulourile din foietaj clasic, în cuptorul electric sau cu gaz, procedați astfel: preîncăliți cuptorul la 220 de grade și coaceți rulourile timp de 15 minute. Deschideți ușa cuptorului și întoarceți rulourile pe partea cealaltă și mai coaceți încă 10 minute.
    Valori nutriționale
    Rulouri cu scorțișoară la airfryer - rețeta cu aluat de foietaj
    Valori per porție
    Calorii
    295
    % doza zilnică recomandată*
    Grăsimi
     
    15
    g
    23
    %
    Carbohidrați
     
    38
    g
    13
    %
    Fibre
     
    2
    g
    8
    %
    Zahăr
     
    18
    g
    20
    %
    Proteine
     
    3
    g
    6
    %
    Vitamina A
     
    6
    IU
    0
    %
    Calciu
     
    24
    mg
    2
    %
    * Valorile zilnice procentuale sunt calculate pentru o dietă de 2000 de calorii.

    Note:

    1. Datele nutriționale furnizate la unele rețete sunt estimative, iar rolul lor este doar informativ. Valorile nu pot fi garantate și nu ar trebui utilizate în tratamentul afecțiunilor medicale.

    2. Secțiunile de echipamente și ingrediente de mai sus pot conține linkuri afiliate către produse pe care le folosesc și le recomand.

    Ai încercat această rețetă? Spune-mi în comentarii cum a ieșit!

    Din aceeași categorie

    • langosi unguresti pufosi cu branza si smantana
      Langoși ungurești cu brânză și smântână - rețeta simplă de langoși pufoși
    • Reteta minciunele din aluat fara drojdie
      Minciunele - rețeta veche, fără drojdie din cartea Silviei Jurcovan
    • reteta de post mucenici umpluti cu gem
      Mucenici umpluți cu gem și nucă - rețeta de post
    • coltunasi moldovenesti
      Colțunași moldovenești cu brânză și gem - rețeta cu cu aluat opărit

    Reader Interactions

    Lasă un comentariu Anulează răspunsul

    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

    Recipe Rating




    Bara principală

    Iuliana Sbirnea
    Despre Iuliana
    Acasă, ne place să împărțim mâncarea bună cu familia. La fel e și cu rețetele: cele bune trebuie împărtășite spre bucuria celor din jur.
    Citește despre mine, aici →
    • ciorba din cap de peste
      Ciorbă din cap de pește cu orez
    • chiftelute din dovlecei cu branza si marar
      Chifteluțe din dovlecei cu sos de iaurt și usturoi
    • Ciulama de ciuperci cu smantana_reteta
      Ciulama de ciuperci cu smântână și mămăliguță
    • cei mai buni cartofi la cuptor
      Cartofi la cuptor crocanți și aromați- cea mai bună rețetă

    Rețete de sezon

    • Rețete cu dovlecei
    • Rețete cu vinete
    • Rețete cu mere
    • Rețete cu prune

    Ținem legătura! Abonează-te la newsletter!

    Nou pe blog

    Aici găsiți cele mai noi rețete apărute pe blog sau cele mai noi articole pe teme culinare.

    • storceag de sturion
      Storceag de sturion ca la Sfântu Gheorghe - rețeta pescărească din Delta Dunării
    • gogosari in sos de mustar cu miere
      Gogoșari în sos de muștar cu miere - rețeta pentru iarnă
    • prajitura desteapta cu vanilie
      Prăjitura deșteaptă cu vanilie - rețeta clasică explicată pas cu pas
    • chiftele în tavă la airfryer
      Chiftele la airfryer gătite perfect în 15 minute. Delicioase și suculente!

    4 conserve care să nu lipsească din cămară

    Din cămara oricărei gospodine nu ar trebui să lipsească câteva conserve esențiale care pot fi folosite toată iarna, la multe mâncăruri.

    • Suc de roşii rapid, 100% natural
      Suc de roşii rapid, 100% natural, la blender sau la robot
    • Ardei iuți în oțet
      Ardei iuți în oțet pentru iarnă - cea mai simplă rețetă
    • Pasta de ardei kapia
      Pastă de ardei kapia pentru iarnă. Bulion de ardei.
    • Gogoşari la oţet pentru iarnă
      Gogoşari la oţet pentru iarnă

    4 REȚETE SIMPLE DE GEM

    Cum să închizi vara într-un borcan: gem delicios, cu puțin zahăr din fructele tale preferate: smochine prune, mere, etc.

    • Gem de smochine
      Gem de smochine cu puțin zahăr și bucăți mari de fructe
    • Gem de struguri
      Gem de struguri
    • Gem de gutui
      Gem de gutui
    • gem de prune
      Gem de prune simplu și bun, 100% natural

    TORTURI PENTRU ZILE SPECIALE

    Dacă doriți un tort delicios și ușor de făcut, iată mai jos câteva idei!

    • Tort de mere caramelizate
      Tort de mere caramelizate și blat de pandișpan
    • tort cu crema de lamaie si fructe de padure
      Tort cu cremă de lămâie și fructe de pădure - rețeta delicioasă pentru orice ocazie
    • Tort Diplomat cu fructe și frișcă naturală_felie
      Tort Diplomat cu fructe și frișcă naturală
    • Tort Tiramisu rețeta clasică
      Tort Tiramisu - rețeta clasică, cu ouă fierte la abur
    MAI MULTE REȚETE DE TORT

    La plăcinte, înainte!

    Rețete ușoare de plăcinte dulci sau sărate: cu carne, brânză, mere, dovleac, etc. Ușoare și rapide, indiferent de umplutură, plăcintele sunt o bucurie pentru toată familia!

    • Cea mai usoara placinta cu mere
      Cea mai ușoară plăcintă cu mere. Plăcintă creață.
    • placinta cu branza dulce
      Plăcintă cu brânză dulce și iaurt. Rețeta tradițională.
    • placinta cu carne tocata
      Plăcintă cu carne tocată și foi cumpărate
    • Placinta cu dovleac
      Plăcinta cu dovleac cu foi subțiri - desertul copilăriei

    Inspirație culinară pentru fiecare zi

    Rețete dietetice
    retete 30 minute
    Rețete rapide

    ARTICOLE UTILE

    • tipuri de gelatina foi si granule
      Gelatină foi sau granule? Cum se folosește gelatina.
    • praf de copt
      Praf de copt - când, cât și cum se folosește
    • drojdie proaspata vs. drojdie uscata
      Drojdie proaspătă vs. drojdie uscată. Cât și cum folosim din fiecare?
    • coperta regim fara sare pe o tabla neagra
      Regim fără sare - ce mâncăm, ce cumpărăm? Rețete fără sare.
    VEZI MAI MULTE ARTICOLE

    ACTUALIZATE RECENT

    Rețete mai vechi de pe blog pe care le-am revizuit de curând, au primit fotografii noi și frumoase sau chiar variantă video.

    • prajitura Fanta
      Prăjitura Fanta cu brânză dulce - rețeta pas cu pas, fără secrete
    • prajitura cu branza dulce si aluat fraged
      Prăjitură cu brânză dulce și aluat fraged - rețeta de tartă cu brânză de vaci și stafide
    • Tort Medovik
      Tort Medovik - rețeta de tort rusesc cu miere și smântână
    • Tiramisu
      Tiramisu - rețeta clasică cu mascarpone și pișcoturi

    Footer

    ↑ SUS ↑
    • Politica cookies
    • Politica de confidențialitate

    • Contact
    • Blog
    • FAQ

    Toate articolele, fotografiile și clipurile video care alcătuiesc conținutul acestui site, cât și drepturile de autor ale acestora, aparțin deținătorului site-ului bucate-aromate.ro. Copierea și diseminarea pe orice suport (publicații online sau scrise, broșuri, cărți etc) a acestora, în lipsa acordului scris al deținătorului, se vor pedepsi conform legii în vigoare (Legea 8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe).


    Copyright © 2023 Rețete culinare Bucate Aromate. Toate drepturile sunt rezervate.