Go Back
+ servings
castron alb cu salata calda de naut si legume diverse morcov, ardei, ceapa decorata cu patrunjel
Tipărește rețeta Salvează pe Pinterest
No ratings yet

Salată caldă de năut cu legume

Preparare5 minutes
Gătire15 minutes
Timp total20 minutes
Categorie: Retete de post
Cuisine: internationala
Porții: 2
Calories: 308kcal

Ingrediente

  • 240 g năut fiert conservă
  • 3 linguri ulei de măsline
  • 1 ceapă mare
  • 1 ardei gras roșu
  • 1 morcov mare
  • 170 g fasole verde proaspătă sau congelată
  • sucul de la ½ de lămâie
  • coaja de la o lămâie nestropită
  • 1 linguriță oregano
  • sare și piper după gust
  • ½ legătură de pătrunjel

Mod de preparare

  • Încingeți o tigaie largă, ideal antiaderentă, cu 2 linguri de ulei de măsline. Adăugați năutul scurs și clătit în prealabil. Condimentați cu sare, piper, boia (dulce sau afumată, după preferință) și oregano. Lăsați-l pe foc mediu spre mare timp de 6-7 minute, amestecând ocazional, până când devine ușor rumenit și capătă o crustă discret crocantă. Când e gata, scoateți-l din tigaie și lăsați-l deoparte.
    Năut rumenit în tigaie cu ulei de măsline și condimente, până devine crocant – baza plină de gust pentru salata caldă.
  • În aceeași tigaie (nu mai spălați, rămâne și mai multă aromă!), adăugați încă 1 lingură de ulei dacă mai este nevoie. Puneți ceapa tăiată solzișori, ardeiul gras tăiat fâșii subțiri, morcovul la fel (rondele subțiri sau bastonașe) și fasolea verde. Sotăm totul la foc mediu timp de 6-8 minute, amestecând ușor, doar cât să se înmoaie ușor legumele, dar să-și păstreze textura crocantă – așa cum trebuie într-o salată caldă cu legume.
    Legume colorate sotate în tigaie – ardei roșu, morcov, ceapă și fasole verde – pentru o salată caldă crocantă și aromată.
  • Transferați legumele gătite într-un bol mare. Adăugați năutul rumenit. Turnați sucul de lămâie și presărați coaja rasă fin. Gustați și ajustați de sare și piper, dacă e nevoie.
    Suc de lămâie și coajă rasă adăugate peste salata caldă de năut cu legume sotate – pasul final pentru extra aromă și prospețime.
  • La final, adăugați pătrunjelul tocat mărunt și amestecați ușor. Salata este gata de servit – simplă, dar plină de arome și texturi interesante.
    Pătrunjel proaspăt tocat adăugat la final peste salata caldă de legume și năut – un ultim plus de culoare și prospețime.

Notă

  • Dacă folosiți fasole verde congelată, adăugați-o direct în tigaie fără decongelare.
  • Coaja de lămâie dă un gust special, dar folosiți doar lămâi bio sau bine spălate.
  • Nu exagerați cu fierberea legumelor – e ideal să rămână ușor crocante.
  • Pătrunjelul se adaugă la final ca să-și păstreze prospețimea.
  • Pentru mai multă aromă, puteți adăuga un cățel mic de usturoi, tocat fin.
Ai încercat rețeta? Arată-ne pe Instagram cum ți-a ieșit!Menționează @iuliana_bucate_aromate sau tag #bucatearomate ca să te putem găsi!

Nutrition

Calorii: 308kcal | Carbohidrați: 56g | Proteine: 14g | Grăsimi: 5g | Fibre: 16g | Zahăr: 17g