Spălați dovleceii. Nu este nevoie să îi curățați de coajă, dar dacă doriți, desigur că o puteți îndepărta. Tăiați dovleceii felii cu grosimea de aproximativ 2 mm.
Puneți feliile de dovlecel într-un castron încăpător, presărați sare și amestecați bine. Lăsați-i deoparte pentru 10-15 minute. Sarea îi va înmuia și va ajuta la eliminarea apei
Între timp tocați fin verdeața - pătrunjelul sau mărarul.
Într-un vas amestecați ingredientele pentru dressing: ulei de măsline, piper măcinat, miere sau zahăr, usturoiul trecut prin presă și sucul de lămâie. Omogenizați cu un tel de mână.
Puneți feliile de dovlecel într-o sită ca să se scurgă bine de apa pe care au lăsat-o.
Puneți din nou dovleceii în castron și peste ei turnați dressingul și verdeața tocată fin. Amestecați bine, acoperiți castronul cu un capac sau cu folie alimentară și dați-l la frigider pentru 30 de minute.
După cele 30 de minute amestecați din nou și salata e gata de servit!
Video
Notă
Coaja dovleceilor este o sursă excelentă de vitamine și minerale, este bogată în antioxidanți, fibre și carotenoide. În concluzie, consumul de coajă de dovlecei poate fi o modalitate excelentă de a obține o gamă largă de nutrienți benefici pentru sănătate, de aceea vă recomand să nu o îndepărtați!
Tăiați dovleceii în felii subțiri și egale, astfel încât să se înmoaie uniform.
Lăsați salata să stea timp de cel puțin 30 de minute înainte de a o servi, nu săriți peste acest pas! Astfel feliile de dovlecel au timp să se înmoaie și să se îmbibe cu aromele din dressing.