Clătiți quinoa sub un jet de apă, apoi o puneți la fiert la foc moderat cu un praf de sare. Proporția este: 1 parte quinoa și 2 părți de apă. Ar trebui să dureze 15-20 de minute.
Dați quinoa deoparte și lăsați-o se mai "odihnească" acoperită cu un capac încă 15 minute, apoi o amestecați cu o furculiță ca să se desfacă bine și să se răcească.
Între timp tăiați cubulețe ceapa și roșiile, tocați mărunt ardeiul iute, coriandrul (sau pătrunjelul).
Scurgeți de lichid conservele de fasole și de porumb.
Într-un castron încăpător puneți toate ingredientele de mai sus.
Ultimul pe care îl tăiem cubulețe este avocado, pentru că el oxidează cel mai repede.
Imediat după ce punem și cuburile de avocado în castron, stropim totul cu sucul de la 2 lime și adăugăm sare și piper măcinat.
Amestecăm totul foarte bine și salata mexicană e gata de servit.
O puteți pune într-un borcan cu capac dacă vreți să o luați la pachet sau o puteți păstra la frigider pentru maxim 2 zile.