Bucate Aromate

  • Rețete
  • Articole
  • Newsletter
  • YouTube
  • Despre
  • Contact
menu icon
go to homepage
  • Rețete
  • Articole
  • Newsletter
  • YouTube
  • Despre
  • Contact
search icon
Homepage link
  • Rețete
  • Articole
  • Newsletter
  • YouTube
  • Despre
  • Contact
×
Acasă » Retete » Salate

Salată mexicană cu quinoa - rețeta de salată cu fasole roșie, porumb și avocado

239 shares
Mergi la rețetă

Timp estimat pentru citit: 5 minute

În această salată mexicană avem: proteine ​​din quinoa și fasole neagră, grăsimi sănătoase din avocado și ulei de măsline și o mulțime de vitamine și minerale din aproape toate componentele salatei.

salata mexicana cu fasole, porumb si avocado

Ce poate fi mai natural și mai sănătos decât această salată plină de culori și texturi! Puteți pregăti salata mexicană ca fel principal sau poate fi o garnitură perfectă lângă orice carne. O rețetă ideală pentru prânz sau cină!

Și încă o veste bună: așezată în borcane, în straturi frumos colorate, poate fi cel mai bun și mai dietetic pachet pentru serviciu!

Dacă iubiți salatele, pe blog găsiți și 3 rețete de salate cu ton care de asemenea pot fi puse în caserolă pentru pachetul de la birou!

Mergi direct la:
  • Ingrediente
  • Mod de preparare
  • Ce puteți înlocui în rețetă
  • Cum se servește
  • Cum se păstrează
  • Alte sfaturi pentru reușita rețetei
  • Întrebări frecvente
  • Rețete asemănătoare
  • Rețeta completă, cantități și mod de preparare

Ingrediente

Iată ce ne trebuie pentru această salată:

  • Quinoa — eu am ales quinoa pentru că este săracă în calorii și bogată în nutrienți, dar orice altă cereală merge la fel de bine în această salată.
  • Fasole - de preferat fasole neagră, fie ca o fierbeți acasă sau aveți o conservă în cămară, ambele variante sunt la fel de bune.
  • Avocado - adăugând avocado putem omite uleiul atunci când facem dressingul pentru salată. În schimb, dacă nu folosiți avocado, vă recomand să adăugați câteva linguri de ulei de măsline.
  • Roșii — cu cât mai aromate și mai suculente, cu atât mai bine. Dacă nu e sezonul roșiilor de grădină, atunci roșiile cherry sunt cele mai potrivite
  • Porumb — porumbul din conservă este perfect în salata mexicană, dar dacă nu îl aveți sau nu vă place, îl puteți omite sau se poate înlocui cu mazăre fiartă.
  • Ardei - de preferat ardei iute, dar dacă nu mâncați picant, puteți folosi ardei gras pentru a da aromă.
  • Ceapa - puteți folosi ceapă verde, ceapă albă sau roșie.
  • Coriandru sau pătrunjel - mexicanii preferă coriandrul, dar dacă nu sunteți prieteni buni sau nu îl găsiți, puneți pătrunjel.
  • Condimente — eu prefer mai puține condimente în această salată, așa că adaug doar sare de mare, piper și suc de lime, dar, desigur, puteți adăuga orice condimente vă plac.

Pentru cantitățile exacte, vedeți rețeta completă de mai jos.

Mod de preparare

  1. Clătiți quinoa sub un jet de apă, apoi o puneți la fiert la foc moderat cu un praf de sare. Proporția este: 1 parte quinoa și 2 părți de apă. Ar trebui să dureze 15-20 de minute.
  2. Dați quinoa deoparte și lăsați-o se mai "odihnească" acoperită cu un capac încă 15 minute, apoi o amestecați cu o furculiță ca să se desfacă bine și să se răcească.
  3. Între timp tăiați cubulețe ceapa și roșiile, tocați mărunt ardeiul iute, coriandrul (sau pătrunjelul).
  4. Scurgeți de lichid conservele de fasole și de porumb.
  5. Într-un castron încăpător puneți toate ingredientele de mai sus.
  6. Ultimul pe care îl tăiem cubulețe este avocado, pentru că el oxidează cel mai repede.
  7. Imediat după ce punem și cuburile de avocado în castron, stropim totul cu sucul de la 2 lime, apoi adăugăm sare și piper măcinat.
  8. Amestecăm totul foarte bine și salata mexicană e gata de servit.

bol cu salata mexicana și lime

Ce puteți înlocui în rețetă

  • Quinoa: Dacă nu aveți quinoa, puteți folosi bulgur sau cuscus pentru o textură similară.
  • Fasolea roșie: Se poate înlocui cu fasole neagră sau năut, pentru o variație de gust și textură.
  • Ardeiul iute: Dacă preferați o salată mai puțin picantă, omiteți ardeiul iute sau înlocuiți-l cu ardei gras roșu pentru culoare și gust.
  • Coriandrul: Dacă nu sunteți fan coriandru, folosiți pătrunjel, care oferă o notă de prospețime fără gustul intens de coriandru.

Cum se servește

  • Serviți salata la temperatura camerei sau rece, ca fel principal sau ca garnitură lângă preparate din carne la grătar.
  • Este perfectă alături de tortilla chips sau înfășurată în lipii pentru un prânz rapid și consistent.

Cum se păstrează

Puteți pune salata mexicană gata preparată într-un borcan cu capac dacă vreți să o luați la pachet.

Salata se poate păstra la frigider într-un recipient etanș pentru maxim 2 zile.

două borcane cu ingrediente pentru salata mexicana

Alte sfaturi pentru reușita rețetei

  • Pentru o salată mai bogată în arome, lăsați quinoa să se răcească complet înainte de a o amesteca cu celelalte ingrediente.
  • Dacă timpul vă permite, lăsați salata să stea la frigider timp de o oră înainte de servire pentru ca aromele să se îmbine.

Întrebări frecvente

Pot folosi quinoa din conservă?

Este mai bine să folosiți quinoa uscată și să o gătiți singuri, pentru a controla textura și aroma.

Pot folosi fasole din conservă?

Da, doar asigurați-vă că o clătiți bine înainte de a o adăuga în salată.

Rețete asemănătoare

Iubitori de salate proaspete și pline de vitamine? Încercați și alte rețete de pe blog!

  • farfurie gri cu salata greceasca pe fond de lemn
    Salată grecească cu brânză feta - rețeta autentică
  • Salata de dovlecei cu iaurt_reteta
    Salată de dovlecei cu iaurt. Rețetă ușoară și răcoritoare.
  • Salata de cartofi cu peste afumat
    Salată de cartofi cu pește afumat și mărar
  • Salata de fasole verde cu usturoi si iaurt
    Salată de fasole verde cu iaurt și usturoi

Rețeta completă, cantități și mod de preparare

bol cu salata mexicana și lime

Salată mexicană - rețeta de salată cu fasole roșie, avocado și quinoa

Această salată mexicană are de toate: avocado sănătos, fasole neagră bogată în fibre, porumb și quinoa! Ideală pentru prânz, cină sau pachet!
5 from 1 vote
Tipărește Salvează pe Pinterest
Pregătire: 10 minutes minutes
Gătire: 35 minutes minutes
Timp total: 45 minutes minutes
Număr de porții: 4
Autor: Iuliana Sbîrnea

Ingrediente
 

  • 120 g quinoa uscată
  • ¼ ceapă uscată (albă sau roșie)
  • 2 roșii (medii)
  • 1 avocado ready to eat
  • 350 g fasole roșie fiartă
  • 170 g boabe de porumb fiert
  • 1 ardei iute (curățat de semințe)
  • ½ legătură coriandru sau pătrunjel
  • 2 lime
  • sare și piper

Instrucțiuni de preparare
 

  • Clătiți quinoa sub un jet de apă, apoi o puneți la fiert la foc moderat cu un praf de sare. Proporția este: 1 parte quinoa și 2 părți de apă. Ar trebui să dureze 15-20 de minute.
  • Dați quinoa deoparte și lăsați-o se mai "odihnească" acoperită cu un capac încă 15 minute, apoi o amestecați cu o furculiță ca să se desfacă bine și să se răcească.
  • Între timp tăiați cubulețe ceapa și roșiile, tocați mărunt ardeiul iute, coriandrul (sau pătrunjelul).
  • Scurgeți de lichid conservele de fasole și de porumb.
  • Într-un castron încăpător puneți toate ingredientele de mai sus.
  • Ultimul pe care îl tăiem cubulețe este avocado, pentru că el oxidează cel mai repede.
  • Imediat după ce punem și cuburile de avocado în castron, stropim totul cu sucul de la 2 lime și adăugăm sare și piper măcinat.
  • Amestecăm totul foarte bine și salata mexicană e gata de servit.
  • O puteți pune într-un borcan cu capac dacă vreți să o luați la pachet sau o puteți păstra la frigider pentru maxim 2 zile.
Valori nutriționale
Salată mexicană - rețeta de salată cu fasole roșie, avocado și quinoa
Valori per porție
Calorii
498
% doza zilnică recomandată*
Grăsimi
 
10
g
15
%
Carbohidrați
 
94
g
31
%
Fibre
 
11
g
46
%
Zahăr
 
47
g
52
%
Proteine
 
12
g
24
%
Vitamina A
 
838
IU
17
%
Calciu
 
59
mg
6
%
* Valorile zilnice procentuale sunt calculate pentru o dietă de 2000 de calorii.

Note:

1. Datele nutriționale furnizate la unele rețete sunt estimative, iar rolul lor este doar informativ. Valorile nu pot fi garantate și nu ar trebui utilizate în tratamentul afecțiunilor medicale.

2. Secțiunile de echipamente și ingrediente de mai sus pot conține linkuri afiliate către produse pe care le folosesc și le recomand.

Distribuie pe Facebook Salvează pe Pinterest Trimite pe email
Ai încercat această rețetă? Dă-mi un tag pe Instagram!Menționează @iuliana_bucate_aromate ca să te pot găsi!

👩‍🍳 Îți plac rețetele mele?

Abonează-te la newsletterul meu și, în fiecare joi dimineață, îți trimit inspirație proaspătă, sfaturi și trucuri ca să-ți fie mai ieftin, mai ușor și mai plăcut în bucătărie.

🍪 Abonează-te aici

Din aceeași categorie

  • castron alb cu salata calda de naut si legume diverse morcov, ardei, ceapa decorata cu patrunjel
    Salată caldă de năut cu legume – rapidă, sănătoasă, gata în 20 de minute
  • Salată de castraveți cu sos cremos de iaurt și mărar, decorată cu rondele de ceapă roșie și mărar verde.
    Salată de castraveți cu iaurt grecesc și mărar – rețeta perfectă de vară
  • salata calda de legume coapte cu telemea
    Salată caldă de legume coapte cu brânză - rețeta ideală pentru o cină rapidă
  • reteta salata de morcov cu iaurt grecesc
    Salată de morcovi și castraveți cu iaurt grecesc - rețetă simplă și sănătoasă
239 shares
5 from 1 vote (1 rating without comment)

Lasă un comentariu Anulează răspunsul

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

iuliana sbirnea

Bună, eu sunt Iuliana!

Mă bucur că ești aici!

Pe Bucate Aromate îți explic pas cu pas cum să gătești mâncăruri gustoase și deserturi delicioase cu ingrediente simple și naturale. Găsești aici peste 1200 de rețete, așa că meniul familiei tale e mereu asigurat!

Despre mine și povestea blogului

📬 Vrei să primești rețete simple, descoperiri din bucătăria mea și povești scrise cu poftă?

Abonează-te la newsletterul Bucate Aromate și vei primi o scrisoare în fiecare joi dimineața – cu inspirație, miros de prăjituri și o cană de cafea imaginară. ☕

Abonează-te aici 🍪

Rețete noi

  • Felie de tort cu biscuiți Petit Beurre și cremă de cacao, servită pe farfurie albă
    Tort de biscuiți - rețeta veche cu cremă fiartă de cacao - fără ouă
  • Bol cu amidon alimentar din porumb, folosit în creme, sosuri și aluaturi – ghid complet despre utilizarea amidonului în bucătărie
    Amidon alimentar în bucătărie: ghid complet pentru creme, sosuri și aluaturi
  • tava cu cartofi fierti si zdrobiti rumeniti in cuptor pana devin crocanti presarati cu mujdei si marar
    Cartofi zdrobiți la cuptor cu usturoi și mărar – rețetă de post, fără unt
  • Frigărui din carne tocată de pui gătite la grill, servite în vase ceramice albe, alături de vin rose.
    Frigărui din carne tocată de pui - rețeta perfectă pentru grill, grătar sau airfryer

Populare acum

  • Reteta tiramisu rapid fara oua
    Tiramisu fără ouă - rețeta rapidă cu mascarpone și frișcă
  • gem de căpşuni
    Gem de căpşuni cu puțin zahăr. Rețeta fără conservanţi.
  • paste cu carne tocata la cuptor macaronada de casa
    Paste cu carne tocată la cuptor – rețeta de macaronadă gratinată ca la mama acasă
  • vas alb cu castraveți murați și flori de mărar
    Castraveți murați de vară. Castraveți acriți la soare.

  • Rețete cu căpșuni
  • Rețete cu vișine sau cireșe
  • Rețete cu caise
  • Rețete cu dovlecei
  • Salate

  • Paste
  • Rețete cu pește și fructe de mare
  • Conserve
  • Rețete fără carne

VEZI TOATE CATEGORIILE

Rețete de tort pentru orice sărbătoare

  • Tort Napoleon tăiat pe platou de servire
    Tort Napoleon cu foi de casă și cremă de vanilie – rețeta autentică, pas cu pas
  • Tort cu mascarpone și vișine – rețeta simplă și spectaculoasă
  • tort cu crema de lamaie si fructe de padure
    Tort cu cremă de lămâie și fructe de pădure - rețeta delicioasă pentru orice ocazie
  • Tort cu spuma de capsuni
    Tort cu spumă de căpşuni
ALTE REȚETE DE TORT

Rețete de prăjituri explicate pas cu pas

  • clafoutis cu capsuni
    Clafoutis cu căpșuni - un desert cremos și delicios
  • prajitura cu visine
    Prăjitură pufoasă cu vișine sau cu cireșe
  • prajitura cu iaurt si fructe
    Prăjitură cu iaurt și fructe. Simplă, ieftină, delicioasă!
  • Pandispan cu caise si cirese
    Pandișpan cu caise și cireșe – desertul perfect de vară
ALTE REȚETE DE PRĂJITURI

Rețete actualizate

  • savarină pufoasă bine însiropată servită pe farfurie
    Savarine pufoase cu frișcă naturală – rețeta clasică, pas cu pas
  • Spaghete cu creveți și sos de roșii – rețetă simplă și gustoasă, gata în 30 de minute
    Spaghete cu creveți în sos de roșii și usturoi – rețetă mediteraneană rapidă, gata în 15 minute
  • Tiramisu la pahar cu mascarpone și frișcă – desert italian, fără ou crud, decorat festiv
    Tiramisu la pahar fără ouă crude, cu cremă fină de mascarpone și frișcă
  • reteta chec pufos cu lapte si cacao 2 tavi
    Chec pufos cu lapte și cacao - rețeta cu cana, pentru 2 tăvi

Articole utile

  • 30 de retete de vara
    30 de rețete de vară care nu te țin mult în bucătărie
  • coperta regim fara sare pe o tabla neagra
    Regim fără sare - ce mâncăm, ce cumpărăm? Rețete fără sare.
  • colecție de rețete de deserturi fără coacere pentru vară și mese festive
    Cele mai bune deserturi fără coacere – 20 de rețete rapide
  • drojdie proaspata vs. drojdie uscata
    Drojdie proaspătă vs. drojdie uscată. Cât și cum folosim din fiecare?
VEZI ȘI ALTE ARTICOLE

Footer

↑ SUS ↑
  • Despre
  • Colaborări
  • Contact
  • FAQ
  • Rețete
  • Articole
  • Blog
  • Newsletter

Toate articolele, fotografiile și clipurile video care alcătuiesc conținutul acestui site, cât și drepturile de autor ale acestora, aparțin deținătorului site-ului bucate-aromate.ro. Copierea și diseminarea pe orice suport (publicații online sau scrise, broșuri, cărți etc) a acestora, în lipsa acordului scris al deținătorului, se vor pedepsi conform legii în vigoare (Legea 8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe).

Politica cookies

Politica de confidențialitate

Copyright © 2013 - 2025 Rețete culinare Bucate Aromate. Toate drepturile sunt rezervate.

Your vote:




A rating is required
A name is required
An email is required

Recipe Ratings without Comment

Something went wrong. Please try again.