Fierbeți cartofii în coajă, lăsați-i să se răcească foarte bine, apoi îi curățați și îi tăiați felii.
Morcovii îi fierbeți separat de cartofi, dar trebuiesc mai întâi să fie curățați de coajă. După ce se răcesc, îi tăiați rondele.
Fierbeți ouăle tari și le feliați după ce se răcesc.
Tăiați ceapa solzișori și tocați mărunt pătrunjelul sau mărarul.
Puneți toate ingredientele de mai sus într-un castron încăpător.
Într-un borcan puneți ingredientele pentru dressing: ulei de masline, suc de lămâie, muștar și sare. Agitați borcanul pentru ca toate ingredientele să emulsioneze.
Turnați dressingul peste salată și amestecați cu grijă ca să nu zdrobiți cartofii și ouăle.
Acoperiți salata cu un capac sau o folie alimentară și dați-o la frigider pentru cel puțin 2 ore înainte de servire.