Salată ţigănească cu peşte marinat
Rețeta de salată ţigănească cu peşte marinat este delicioasă și foarte ușor de făcut acasă și mult mai bună decât cea cumpărată.
Preparare5 minutes mins
Gătire20 minutes mins
Timp total25 minutes mins
Categorie: Feluri de baza
Porții: 2
Calories: 323kcal
- 300 g pește marinat hering, macrou, scrumbii, etc
- 100 g de măsline
- 50 g de porumb fiert
- 150 m; suc de roșii sau roșii proaspete
- 1 căţel de usturoi
- ½ de morcov
- sare, piper boabe
- pătrunjel
Peştele marinat se curăţă de eventualele oase dacă este cazul, apoi se taie cuburi.
Morcovul tăiat cuburi mici se căleşte câteva minute în 2-3 linguri de ulei, împreună cu usturoiul pisat.
Adaugăm roşiile cuburi, măslinele şi boabele de piper şi lăsăm la fiert la foc mic cam 20 de minute, până când zeama de la roşii începe să scadă. Daca folosiţi roşii din conservă, acestea vor fi deja sterilizate, aşa că e suficient să le fierbeţi 10 minute, doar cât să facă schimb de arome cu restul ingredientelor.
Adăugaţi peştele marinat peste sosul de roşii şi mai lăsaţi pe foc încă 5 minute. Lăsaţi compoziţia să se răcorească, apoi adăugaţi porumbul fiert şi pătrunjelul tocat.
Salata se serveşte rece, de preferat cu pâine prăjită
Calorii: 323kcal | Carbohidrați: 16g | Proteine: 33g | Grăsimi: 15g | Colesterol: 89mg | Fibre: 5g