Go Back
Print
QR Code
Recipe Image
Nutrition Label
–
+
servings
Smaller
Normal
Larger
Tipărește rețeta
Salvează pe Pinterest
5
from 1 vote
Sos Tzatziki - rețeta grecească autentică
Rețeta autentică de sos tzatziki grecesc. Cum să pregătiți sos de iaurt cremos, cu castraveți și usturoi, servit în cele mai bune taverne!
Preparare
10
minutes
mins
Timp total
10
minutes
mins
Categorie:
Aperitive
Cuisine:
greceasca
Porții:
3
Calories:
122
kcal
Autor:
Iuliana Sbîrnea
Ingrediente
1
castravete Fabio
aprox. 250 g
500
g
iaurt grecesc
2
linguri
ulei de măsline
extravirgin
sucul de la ½ de lămâie
sau oțet după gust
1-2
căței
usturoi
mentă proaspătă
sau uscată
opțional - mărar proaspăt
sare după gust
Mod de preparare
Curățați castravetele de coajă și îl dați pe răzătoarea cu găuri mari, apoi îl stoarceți foarte bine de apă folosind un prosop curat de bucătărie.
Puneți într-un castron: iaurtul, castravetele stors, menta și mărarul tocat, sucul de lămâie (sau oțet), uleiul de măsline, usturoiul și sarea.
Amestecați până când toate ingredientele sunt combinate și aveți un sos cremos și omogen.
Lăsați tzatziki să se odihnească la rece 5-10 minute înainte de servire pentru ca aromele să aibă timp să se combine.
Ai încercat rețeta? Arată-ne pe Instagram cum ți-a ieșit!
Menționează
@iuliana_bucate_aromate
sau tag
#bucatearomate
ca să te putem găsi!
Nutrition
Calorii:
122
kcal
|
Carbohidrați:
9
g
|
Proteine:
18
g
|
Grăsimi:
1
g
|
Colesterol:
8
mg
|
Fibre:
1
g
|
Zahăr:
7
g