Go Back
Print
QR Code
Recipe Image
Nutrition Label
–
+
servings
Smaller
Normal
Larger
Tipărește rețeta
Salvează pe Pinterest
5
from
3
votes
Stavrid pane
Rețeta simplă și rapidă de
stavrid pane
, cel mai gustos pește gătit în crustă crocantă de pesmet, cu interior moale și suculent.
Preparare
10
minutes
mins
Gătire
15
minutes
mins
Timp total
25
minutes
mins
Categorie:
Rețete cu peşte
Cuisine:
Romaneasca
Porții:
4
Calories:
484
kcal
Autor:
Iuliana Sbîrnea
Ingrediente
500
g
stavrid proaspăt
2
ouă
50
g
făină
(cam 3 linguri)
100
g
pesmet
sare și piper după gust
lămâie și pătrunjel proaspăt pentru servit
ulei pentru prăjit
(aprox. 200 ml)
Mod de preparare
Stavridul se curăță și se spală bine în mai multe ape, apoi se tamponează cu șervete de hârtie ca să se usuce.
Batem cele două ouă cu 3 linguri de făină. Vom obține un sos gros și bine legat.
Presărăm peștele pe toate părțile cu sare și piper după gust.
Trecem fiecare pește prin sosul de ouă și făină. Sosul trebuie să îmbrace peștele, pe toate părțile, într-un strat gros.
Tăvălim apoi peștele prin pesmet pe ambele părți.
După ce pregătim în acest fel toți peștii, punem tigaia cu ulei la încins.
Prăjim peștele pe ambele părți până când este frumos rumenit.
Scoatem stavridul pe prosoape de hârtie care să absoarbă excesul de ulei.
Stavridul pane se poate servi cald sau rece, alături de garnitura preferată: salată, orez, cartofi natur sau piure.
Video
Ai încercat rețeta? Arată-ne pe Instagram cum ți-a ieșit!
Menționează
@iuliana_bucate_aromate
sau tag
#bucatearomate
ca să te putem găsi!
Nutrition
Calorii:
484
kcal
|
Carbohidrați:
28
g
|
Proteine:
32
g
|
Grăsimi:
26
g
|
Colesterol:
141
mg
|
Fibre:
1
g
|
Zahăr:
2
g