Go Back
Print
QR Code
Recipe Image
Equipment
Nutrition Label
–
+
servings
Smaller
Normal
Larger
Tipărește rețeta
Salvează pe Pinterest
5
from 1 vote
Supă rece de roşii (Gazpacho)
Învingeți căldura verii cu o rețetă de supă rece de roșii! Făcută cu legume de vară, această supă gazpacho este sănătoasă si răcoritoare!
Preparare
25
minutes
mins
răcire
1
hour
hr
Timp total
1
hour
hr
25
minutes
mins
Categorie:
Supe si ciorbe
Cuisine:
internationala
Porții:
4
Calories:
256
kcal
Autor:
Iuliana Sbîrnea
Ingrediente
pentru 4 porţii
2
kg
roşii mari, bine coapte
500
g
castraveți de grădină
1
ceapă roşie medie
sau 2 cepe verzi, doar partea albă
1
ardei gras
1
cățel
de usturoi
70
ml
ulei de măsline
extravirgin
2
linguri
oțet
sare și piper
upă gust
busuioc sau pătrunjel proaspăt
crutoane sau pâine prăjită pentru servit
Mod de preparare
Curățați, spălați legumele și tăiați-le în bucăți potrivite pentru blender. Nu uitați să păstrați câteva felii sau cuburi de legume pentru decor!
Dacă nu aveți un blender de capacitate mare, care să poată procesa toate ingredientele deodată, atunci va trebui să lucrați cu ele pe rând.
Puneți legumele în blender și odată cu ele adăugați și uleiul de măsline, oțetul, sare și piper măcinat.
Turnați supa într-un vas cu capac care va merge la frigider pentru cel puțin 2 ore.
Înainte de servire, gustați supa și decideți dacă mai are nevoie de sare.
Împărțiți supa în boluri și decorați-o cu legumele păstrate deoparte, cu crutoane crocante din pâine și cu frunze de busuioc sau pătrunjel proaspăt.
Opțional, mai puteți adăuga câteva picături de ulei de măsline sau puteți presăra puțin busuioc uscat pentru o aromă mai intensă.
Ai încercat rețeta? Arată-ne pe Instagram cum ți-a ieșit!
Menționează
@iuliana_bucate_aromate
sau tag
#bucatearomate
ca să te putem găsi!
Nutrition
Calorii:
256
kcal
|
Carbohidrați:
25
g
|
Proteine:
5
g
|
Grăsimi:
17
g
|
Fibre:
7
g
|
Zahăr:
16
g