Go Back
Print
QR Code
Recipe Image
Equipment
Nutrition Label
–
+
servings
Smaller
Normal
Larger
Tipărește rețeta
Salvează pe Pinterest
5
from
4
votes
Tartă cu caise și afine
Cea mai rapidă și cea mai simplă rețetă pentru o
tartă cu caise și afine
delicioasă și frumoasă! Doar câteva ingrediente și e gata într-o oră!
Preparare
10
minutes
mins
45
minutes
mins
Timp total
55
minutes
mins
Categorie:
Deserturi
Cuisine:
Romaneasca
Porții:
6
Calories:
406
kcal
Autor:
Iuliana Sbîrnea
Ingrediente
blatul
250
g
făină tip 000
170
g
unt 82% grăsime, rece
1
pliculeț
zahăr vanilat Bourbon
un praf de sare
umplutura
750
g
caise (cântărite fără sâmburi)
150
g
afine
150
g
zahăr
1
pliculeț
zahăr vanilat Bourbon
2
linguri
amidon
Mod de preparare
Aprindeți cuptorul la 180 de grade.
Spălați caisele și îndepărtați sâmburii.
Peste caise puneți zahărul tos, zahărul Bourbon și amidonul. Amestecați și lăsați deoparte.
Puneți în vasul robotului untul rece, tăiat cuburi, sarea, făina și zahărul Bourbon.
Mixați de câteva ori până obțineți un aluat nisipos.
Într-o formă de tartă, turnați ¾ din aluat. Nu e nevoie să ungeți tava.
Așezați caisele și afinele peste aluat.
Presărați deasupra restul de aluat rămas.
Dați forma la cuptor pentru 45 de minute, până când caisele sunt înmuiate, iar aluatul începe să se rumenească.
Feliați tarta numai după ce se răceșe.
Video
Ai încercat rețeta? Arată-ne pe Instagram cum ți-a ieșit!
Menționează
@iuliana_bucate_aromate
sau tag
#bucatearomate
ca să te putem găsi!
Nutrition
Calorii:
406
kcal
|
Carbohidrați:
95
g
|
Proteine:
7
g
|
Grăsimi:
1
g
|
Fibre:
4
g
|
Zahăr:
62
g