• Skip to primary navigation
  • Skip to main content
  • Skip to primary sidebar
Bucate Aromate
  • Rețete
  • Newsletter
  • Despre
  • Contact
menu icon
go to homepage
  • Rețete
  • Newsletter
  • Despre
  • Contact
    • Facebook
    • Instagram
    • Pinterest
    • YouTube
  • subscribe
    search icon
    Homepage link
    • Rețete
    • Newsletter
    • Despre
    • Contact
    • Facebook
    • Instagram
    • Pinterest
    • YouTube
  • ×

    Acasă » Recipes » Rețete cu caise

    Tartă cu caise și afine - cea mai ușoară rețetă

    Publicat la 16 iulie 2020 de Iuliana Sbîrnea - 2 comentarii - Această postare poate conține linkuri afiliate

    Mergi la rețetă Vezi rețeta video

    Cea mai rapidă și cea mai simplă rețetă pentru o tartă cu caise și afine delicioasă și frumoasă! Doar câteva ingrediente și e gata într-o oră!

    Da, știu, fotografiile de la această rețetă sunt superbe, îți iau ochii! 🙂 Dar să fiți convinși că nu e vorba doar de un efect vizual dat de culorile intense ale fructelor de vară, chiar așa este și tarta! Superbă nu doar ca aspect, cât mai ales că arome și texturi. Blatul este minunat, ușor crocant, dar fraged, cu gust de unt, iar umplutura e atât de bogată în fructe și atât de aromată!

    Am promis în titlu că e cea mai ușoară rețetă și - deși se practică - să știți că nu m-am jucat cu cuvintele și nu am exagerat deloc. Chiar e cea mai ușoară rețetă și cea mai rapidă. Nu-mi pot imagina un blat cu unt mai rapid decât acesta și nici o umplutură mai ușor de făcut.

    Tarta rapida

    Genul aceasta de blat l-am făcut de foarte multe ori, într-o mulțime de variante de tarte și prăjituri. Odată ce l-ai descoperit, te va salva de multe ori, mai ales atunci când vrei un desert rapid.

    Vă las mai jos câteva link-uri ca să vedeți cât de ușor se poate adapta rețeta la alte umpluturi și arome.

    • Cheesecake crocant cu zmeură
    • Prăjitura Rudy cu ciocolată și cocos
    • Prăjitură cu prune și blat crocant

    Singura diferență dintre prăjiturile de mai sus și tarta de astăzi este aceea că obișnuiam să pun 2-3 gălbenușuri și praf de copt în compoziția blatului. Rezultă un blat mai aerat și cu gust de biscuite cu unt.

    La rețeta de azi am vrut să simplific la maxim tot desertul, să fie cât se poate de simplu și cu un număr minim de ingrediente. Practic, am folosit ingredientele blatului cu unt de la tarta rustică (galette) cu căpșuni. Simplu, practic și foarte bun, veți vedea! 😉

    Tarta cu caise si afine

    Mod de preparare tartă cu caise și afine

    Vă spuneam că blatul acesta este cel mai ușor blat din lume. Nu trebuie nici să frământam aluatul, nici să îl lăsam la rece, nici să îl întindem cu sucitorul, nimic din toate astea. Tot ce avem de făcut e să învârtim de câteva ori ingredientele în cuva robotului de bucătărie, atât.

    Vom obține un aluat ca un nisip fin. Dacă nu aveți robot, puteți face același lucru folosind o furculiță sau chiar cu mânile. Totuși, ideea este să nu înmuiem untul, așa că dacă lucrați blatul cu mâna, cu siguranță untul se va încălzi. În acest caz este bine să îl lăsați la frigider pentru 15-20 de minute înainte să îl puneți în formă.

    Ingrediente tarta cu caise

    Mai jos, veți găsi rețeta pentru această tartă atât în format scris, cât și video. Veți vedea acolo exact cum am lucrat blatul.

    De aceea vă tot îndemn eu să vă abonați la canalul de YouTube! Pentru că lucrurile sunt mai ușor de arătat acolo. În plus, pe canal găsiți deja multe rețete frumoase și interesante și multe altele vor urma. Nu le ratați! 😉

    Click pe acest link pentru abonare la canalul de YouTube!

    Tarta cu caise si afine

    Tartă cu caise și afine

    5 from 2 votes
    Tipărește Salvează pe Pinterest
    Pregătire: 10 minutes
    45 minutes
    Timp total: 55 minutes
    Număr de porții: 6

    Echipamente necesare

    robot philips
    robot de bucătărie
    forma tarta 26 cm
    formă pt. tartă 26 cm

    Ingrediente
     

    blatul

    • 250 g făină tip 000
    • 170 g unt 82% grăsime, rece
    • 1 pliculeț zahăr vanilat Bourbon
    • un praf de sare

    umplutura

    • 750 g caise (cântărite fără sâmburi)
    • 150 g afine
    • 150 g zahăr
    • 1 pliculeț zahăr vanilat Bourbon
    • 2 linguri amidon

    Instrucțiuni de preparare
     

    • Aprindeți cuptorul la 180 de grade.
    • Spălați caisele și îndepărtați sâmburii.
    • Peste caise puneți zahărul tos, zahărul Bourbon și amidonul. Amestecați și lăsați deoparte.
    • Puneți în vasul robotului untul rece, tăiat cuburi, sarea, făina și zahărul Bourbon.
    • Mixați de câteva ori până obțineți un aluat nisipos.
    • Într-o formă de tartă, turnați ¾ din aluat. Nu e nevoie să ungeți tava.
    • Așezați caisele și afinele peste aluat.
    • Presărați deasupra restul de aluat rămas.
    • Dați forma la cuptor pentru 45 de minute, până când caisele sunt înmuiate, iar aluatul începe să se rumenească.
    • Feliați tarta numai după ce se răceșe.

    Rețeta Video

    Valori nutriționale/porție

    Valori nutriționale
    Tartă cu caise și afine
    Valori per porție
    Calorii
    406
    % doza zilnică recomandată*
    Grăsimi
     
    1
    g
    2
    %
    Carbohidrați
     
    95
    g
    32
    %
    Fibre
     
    4
    g
    17
    %
    Zahăr
     
    62
    g
    69
    %
    Proteine
     
    7
    g
    14
    %
    Vitamina A
     
    2408
    IU
    48
    %
    Calciu
     
    23
    mg
    2
    %
    * Valorile zilnice procentuale sunt calculate pentru o dietă de 2000 de calorii.

    Note:

    1. Datele nutriționale furnizate la unele rețete sunt estimative, iar rolul lor este doar informativ. Valorile nu pot fi garantate și nu ar trebui utilizate în tratamentul afecțiunilor medicale.

    2. Secțiunile de echipamente și ingrediente de mai sus pot conține linkuri afiliate către produse pe care le folosesc și le recomand.

    Ai încercat rețeta? Spune-mi părerea ta în comentarii!
    Tarta cu caise si afine

    Alte rețete din aceeași categorie

    • 10 rețete cu caise care vor deveni preferatele tale
    • Chisăliță de caise îngroșată cu mălai
    • Chec pufos cu caise, simplu și rapid
    • Fursecuri de post cu gem de caise și rom

    Reader Interactions

    Comentarii

    1. Iosef

      iunie 12, 2022 at 3:28 pm

      Am incercat aceasta reteta,este usor de realizat si foarte gustoasa !
      Merci 😘

      Răspunde
      • Iuliana Sbîrnea

        iunie 13, 2022 at 7:08 am

        Mă bucur mult că a ieșit bine și că v-a plăcut tarta! 🙂

        Răspunde

    Lasă un comentariu Anulează răspunsul

    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

    Recipe Rating




    Bara principală

    Sunt Iuliana Sbîrnea, autoarea blogului Bucate Aromate!

    Vei găsi aici peste 1000 de rețete din care să te inspiri, precum și multe articole interesante.
    Dacă ai întrebări, le aștept în comentarii, iar dacă vrei să afli mai multe despre mine și blog, citește aici →

    Cauți o rețetă?

    Rețete de sezon

    • Pastă de ardei kapia pentru iarnă. Bulion de ardei.
    • Ardei iuți în oțet pentru iarnă - cea mai simplă rețetă
    • Chifteluțe din dovlecei cu sos de iaurt și usturoi
    • Mâncare de dovlecei cu orez, cea mai bună și mai ieftină mâncare de vară

    Categorii recomandate

    retete conserve pentru iarna
    Rețete de conserve
    retete de muraturi
    Rețete de murături

    Nou pe blog

    • Tarator - supă rece de castraveți cu iaurt și nuci
    • Paste cu ciuperci și sos de roșii
    • Shakshuka, mâncare simplă cu ouă ochiuri în sos de roșii
    • Ciulama de ciuperci cu smântână și mămăliguță
    • Rețete cu dovlecei
    • Rețete cu caise

    Băuturi reci pentru zile fierbinți

    • Rețeta simplă de limonadă cu aromă și culoare intensă
    • Ayran clasic cu mentă
    • Milkshake cu căpșuni, cremos și răcoritor
    • Smoothie cu piersici și busuioc roșu

    Mai multe rețete →

    Torturi festive

    • Entremet cu ricotta, zmeură şi iaurt
    • Tort muşuroi de cârtiţă cu banane și cremă mascarpone
    • Tort de mere caramelizate și blat de pandișpan
    • Tort cu blat brownie, cremă de ciocolată şi trandafiri

    Mai multe rețete de tort →

    Abonează-te pe YouTube!

    Bucate Aromate youtube

    Descarcă gratuit mini-cărțile de bucate!

    ebooks gratuite

    Footer

    ↑ SUS ↑
    • Politica cookies
    • Politica de confidențialitate

    • Contact
    • Blog
    • FAQ

    Toate articolele, fotografiile și clipurile video care alcătuiesc conținutul acestui site, cât și drepturile de autor ale acestora, aparțin deținătorului site-ului bucate-aromate.ro. Copierea și diseminarea pe orice suport (publicații online sau scrise, broșuri, cărți etc) a acestora, în lipsa acordului scris al deținătorului, se vor pedepsi conform legii în vigoare (Legea 8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe).


    Copyright © 2022 Rețete culinare Bucate Aromate. Toate drepturile sunt rezervate.