• Skip to primary navigation
  • Skip to main content
  • Skip to primary sidebar
Bucate Aromate
  • Rețete
  • Articole
  • YouTube
  • Despre
  • Contact
  • Newsletter
menu icon
go to homepage
  • Rețete
  • Articole
  • YouTube
  • Despre
  • Contact
  • Newsletter
    • Email
    • Facebook
    • Instagram
    • YouTube
  • search icon
    Homepage link
    • Rețete
    • Articole
    • YouTube
    • Despre
    • Contact
    • Newsletter
    • Email
    • Facebook
    • Instagram
    • YouTube
  • ×
    Acasă » Recipes » Rețete cu caise

    Tartă cu caise și afine - cea mai ușoară rețetă

    Publicat la 16 iulie 2020 de Iuliana Sbîrnea - 2 comentarii - Această postare poate conține linkuri afiliate

    Mergi la rețetă Vezi rețeta video

    Cea mai rapidă și cea mai simplă rețetă pentru o tartă cu caise și afine delicioasă și frumoasă! Doar câteva ingrediente și e gata într-o oră!

    Da, știu, fotografiile de la această rețetă sunt superbe, îți iau ochii! 🙂 Dar să fiți convinși că nu e vorba doar de un efect vizual dat de culorile intense ale fructelor de vară, chiar așa este și tarta! Superbă nu doar ca aspect, cât mai ales că arome și texturi. Blatul este minunat, ușor crocant, dar fraged, cu gust de unt, iar umplutura e atât de bogată în fructe și atât de aromată!

    Am promis în titlu că e cea mai ușoară rețetă și - deși se practică - să știți că nu m-am jucat cu cuvintele și nu am exagerat deloc. Chiar e cea mai ușoară rețetă și cea mai rapidă. Nu-mi pot imagina un blat cu unt mai rapid decât acesta și nici o umplutură mai ușor de făcut.

    Tarta rapida

    Genul aceasta de blat l-am făcut de foarte multe ori, într-o mulțime de variante de tarte și prăjituri. Odată ce l-ai descoperit, te va salva de multe ori, mai ales atunci când vrei un desert rapid.

    Vă las mai jos câteva link-uri ca să vedeți cât de ușor se poate adapta rețeta la alte umpluturi și arome.

    • Cheesecake crocant cu zmeură
    • Prăjitura Rudy cu ciocolată și cocos
    • Prăjitură cu prune și blat crocant

    Singura diferență dintre prăjiturile de mai sus și tarta de astăzi este aceea că obișnuiam să pun 2-3 gălbenușuri și praf de copt în compoziția blatului. Rezultă un blat mai aerat și cu gust de biscuite cu unt.

    La rețeta de azi am vrut să simplific la maxim tot desertul, să fie cât se poate de simplu și cu un număr minim de ingrediente. Practic, am folosit ingredientele blatului cu unt de la tarta rustică (galette) cu căpșuni. Simplu, practic și foarte bun, veți vedea! 😉

    Tarta cu caise si afine

    Mod de preparare tartă cu caise și afine

    Vă spuneam că blatul acesta este cel mai ușor blat din lume. Nu trebuie nici să frământam aluatul, nici să îl lăsam la rece, nici să îl întindem cu sucitorul, nimic din toate astea. Tot ce avem de făcut e să învârtim de câteva ori ingredientele în cuva robotului de bucătărie, atât.

    Vom obține un aluat ca un nisip fin. Dacă nu aveți robot, puteți face același lucru folosind o furculiță sau chiar cu mânile. Totuși, ideea este să nu înmuiem untul, așa că dacă lucrați blatul cu mâna, cu siguranță untul se va încălzi. În acest caz este bine să îl lăsați la frigider pentru 15-20 de minute înainte să îl puneți în formă.

    Ingrediente tarta cu caise

    Mai jos, veți găsi rețeta pentru această tartă atât în format scris, cât și video. Veți vedea acolo exact cum am lucrat blatul.

    De aceea vă tot îndemn eu să vă abonați la canalul de YouTube! Pentru că lucrurile sunt mai ușor de arătat acolo. În plus, pe canal găsiți deja multe rețete frumoase și interesante și multe altele vor urma. Nu le ratați! ?

    Click pe acest link pentru abonare la canalul de YouTube!

    Rețeta completă, cantități și mod de preparare

    Tarta cu caise si afine

    Tartă cu caise și afine

    Cea mai rapidă și cea mai simplă rețetă pentru o tartă cu caise și afine delicioasă și frumoasă! Doar câteva ingrediente și e gata într-o oră!
    5 from 3 votes
    Tipărește Salvează pe Pinterest
    Pregătire: 10 minutes minutes
    45 minutes minutes
    Timp total: 55 minutes minutes
    Număr de porții: 6
    Autor: Iuliana Sbîrnea

    Echipamente necesare

    robot philips
    robot de bucătărie
    forma tarta 26 cm
    formă pt. tartă 26 cm

    Ingrediente
     

    blatul

    • 250 g făină tip 000
    • 170 g unt 82% grăsime, rece
    • 1 pliculeț zahăr vanilat Bourbon
    • un praf de sare

    umplutura

    • 750 g caise (cântărite fără sâmburi)
    • 150 g afine
    • 150 g zahăr
    • 1 pliculeț zahăr vanilat Bourbon
    • 2 linguri amidon

    Instrucțiuni de preparare
     

    • Aprindeți cuptorul la 180 de grade.
    • Spălați caisele și îndepărtați sâmburii.
    • Peste caise puneți zahărul tos, zahărul Bourbon și amidonul. Amestecați și lăsați deoparte.
    • Puneți în vasul robotului untul rece, tăiat cuburi, sarea, făina și zahărul Bourbon.
    • Mixați de câteva ori până obțineți un aluat nisipos.
    • Într-o formă de tartă, turnați ¾ din aluat. Nu e nevoie să ungeți tava.
    • Așezați caisele și afinele peste aluat.
    • Presărați deasupra restul de aluat rămas.
    • Dați forma la cuptor pentru 45 de minute, până când caisele sunt înmuiate, iar aluatul începe să se rumenească.
    • Feliați tarta numai după ce se răceșe.

    Rețeta Video

    Valori nutriționale
    Tartă cu caise și afine
    Valori per porție
    Calorii
    406
    % doza zilnică recomandată*
    Grăsimi
     
    1
    g
    2
    %
    Carbohidrați
     
    95
    g
    32
    %
    Fibre
     
    4
    g
    17
    %
    Zahăr
     
    62
    g
    69
    %
    Proteine
     
    7
    g
    14
    %
    Vitamina A
     
    2408
    IU
    48
    %
    Calciu
     
    23
    mg
    2
    %
    * Valorile zilnice procentuale sunt calculate pentru o dietă de 2000 de calorii.

    Note:

    1. Datele nutriționale furnizate la unele rețete sunt estimative, iar rolul lor este doar informativ. Valorile nu pot fi garantate și nu ar trebui utilizate în tratamentul afecțiunilor medicale.

    2. Secțiunile de echipamente și ingrediente de mai sus pot conține linkuri afiliate către produse pe care le folosesc și le recomand.

    Ai încercat această rețetă? Spune-mi în comentarii cum a ieșit!
    Tarta cu caise si afine

    Din aceeași categorie

    • Strudel de caise cu foi subtiri
      Ștrudel cu caise în foi subțiri, crocante
    • Negresa de post cu gem de caise si migdale
      Negresă de post cu gem de caise și migdale
    • gem de caise
      Gem de caise - rețeta pas cu pas, cu puțin zahăr
    • 10 retete de vara cu caise
      10 rețete cu caise care vor deveni preferatele tale

    Reader Interactions

    Comentarii

    1. Iosef

      iunie 12, 2022 at 3:28 pm

      Am incercat aceasta reteta,este usor de realizat si foarte gustoasa !
      Merci ?

      Răspunde
      • Iuliana Sbîrnea

        iunie 13, 2022 at 7:08 am

        Mă bucur mult că a ieșit bine și că v-a plăcut tarta! 🙂

        Răspunde

    Lasă un comentariu Anulează răspunsul

    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

    Recipe Rating




    Bara principală

    Iuliana Sbirnea
    Despre Iuliana
    Acasă, ne place să împărțim mâncarea bună cu familia. La fel e și cu rețetele: cele bune trebuie împărtășite spre bucuria celor din jur.
    Citește despre mine, aici →

    Nou pe blog

    Fiți mereu la curent cu noutățile! Aici găsiți rețetele recent publicate pe blog sau articole noi pe teme culinare.

    • reteta ton la airfryer
      File de ton la airfryer cu ghimbir și sos de soia
    • Prajitura de post cu dovleac asezata pe platou
      Prăjitură de post cu dovleac - rețeta ușoară cu aluat turnat
    • pasta de ardei copti cu nuci reteta muhammara
      Pastă de ardei copți cu nuci (muhammara) - rețeta de post pentru micul dejun
    • mancare de varza dulce fara carne reteta de varza calita de post
      Mâncare de varză dulce fără carne - rețeta de varză călită de post

    4 REȚETE DELICIOASE CU MERE

    Descoperiți cum să transformați merele în adevărate delicii culinare cu ajutorul celor mai apreciate rețete cu mere de pe blog.

    • Tort de mere caramelizate
      Tort de mere caramelizate și blat de pandișpan
    • Reteta prajitura cu mere si crema de vanilie
      Prăjitura cu mere și cremă de vanilie - rețetă simplă și delicioasă
    • placinta cu mere si aluat fraged cu untura
      Plăcintă cu mere și aluat fraged cu untură și smântână - o rețetă delicioasă!
    • Prajitura simpla cu mere si lapte batut
      Prăjitură simplă cu mere și lapte bătut

    4 Rețete de aperitive uscate

    Cele mai bune rețete de aperitive uscate pentru orice ocazie! Rețete de pogăcele, covrigei și sărățele, perfecte pentru a fi servite alături de o bere sau de un pahar de vin alături de prieteni!

    • saratele cu parmezan asezate in tava
      Sărățele cu untură și iaurt - rețeta simplă și ieftină
    • Pogăcele cu caşcaval delicioase şi uşor de făcut
      Pogăcele cu caşcaval delicioase şi uşor de făcut
    • Sărăţele rapide cu telemea şi smântână
      Sărățele rapide cu telemea şi smântână
    • Covrigei de casă cu telemea și semințe
      Covrigei de casă cu telemea - cea mai rapidă rețetă

    TORTURI FESTIVE

    Bucate Aromate este locul unde găsești cele mai bune rețete de torturi pentru orice ocazie specială. Aici vei găsi rețete delicioase și ușor de făcut pentru torturi de Crăciun, torturi pentru aniversări sau orice eveniment festiv. Încearcă-le și impresionează-ți invitații cu deserturi delicioase!

    • Tort Medovik
      Tort Medovik - rețeta de tort rusesc cu miere și smântână
    • tort cu crema de lamaie si fructe de padure
      Tort cu cremă de lămâie și fructe de pădure - rețeta delicioasă pentru orice ocazie
    • Tort Diplomat cu fructe și frișcă naturală_felie
      Tort Diplomat cu fructe și frișcă naturală
    • Tort Tiramisu rețeta clasică
      Tort Tiramisu - rețeta clasică, cu ouă fierte la abur
    MAI MULTE REȚETE DE TORT

    REȚETE TRADIȚIONALE DE CRĂCIUN

    Cele mai bune rețete tradiționale de Crăciun, care îți vor încânta papilele gustative în această perioadă magică a anului. Descoperă aromele autentice ale preparatelor specifice sărbătorilor și bucură-te de savoarea tradițională a Crăciunului!

    • Turte de Craciun
      Turte de Crăciun (Scutecele Domnului)
    • Napolitane cu crema carmel in foi Lica
      Napolitane cu cremă caramel în foi Lica
    • Carnati de porc reteta traditionala
      Cârnați de porc, rețeta tradițională explicată pas cu pas
    • Friptură de porc la cuptor cu cartofi - rețeta cu ceafă de porc întreagă
      Friptură de porc la cuptor cu cartofi - rețeta cu ceafă de porc întreagă
    MAI MULTE REȚETE PENTRU CRĂCIUN

    Inspirație culinară pentru fiecare zi

    Rețete dietetice
    retete 30 minute
    Rețete rapide

    ARTICOLE UTILE

    • tipuri de gelatina foi si granule
      Gelatină foi sau granule? Cum se folosește gelatina.
    • praf de copt
      Praf de copt - când, cât și cum se folosește
    • drojdie proaspata vs. drojdie uscata
      Drojdie proaspătă vs. drojdie uscată. Cât și cum folosim din fiecare?
    • coperta regim fara sare pe o tabla neagra
      Regim fără sare - ce mâncăm, ce cumpărăm? Rețete fără sare.
    VEZI MAI MULTE ARTICOLE

    ACTUALIZATE RECENT

    Rețete mai vechi de pe blog pe care le-am revizuit de curând, au primit fotografii noi și frumoase sau chiar variantă video.

    • chec aperitiv cu iaurt
      Chec aperitiv cu iaurt - rețeta simplă și gustoasă
    • Ciorba de burta
      Ciorbă de burtă ca la restaurant - rețeta simplă
    • Rulada aperitiv în 2 variante - cu branza si pate de ficat
      Ruladă aperitiv - rețeta pas cu pas de ruladă sărată din aluat opărit
    • reteta cornulete cu untura si smantana dospite cu drojdie
      Cornulețe cu untură și smântână dospite cu drojdie

    Footer

    ↑ SUS ↑
    • Politica cookies
    • Politica de confidențialitate

    • Contact
    • Blog
    • FAQ

    Toate articolele, fotografiile și clipurile video care alcătuiesc conținutul acestui site, cât și drepturile de autor ale acestora, aparțin deținătorului site-ului bucate-aromate.ro. Copierea și diseminarea pe orice suport (publicații online sau scrise, broșuri, cărți etc) a acestora, în lipsa acordului scris al deținătorului, se vor pedepsi conform legii în vigoare (Legea 8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe).


    Copyright © 2023 Rețete culinare Bucate Aromate. Toate drepturile sunt rezervate.