Prepararea ardeilor: Dacă nu aveți ardei deja copți, coaceți ardeii, curățați-i de coajă, îndepărtați cotoarele și semințele. Dacă folosiți ardei congelați, lăsați-i să se dezghețe înainte de gătire. Nu aruncați zeama pe care o lasă ardeii, aceasta va fi folosită în rețetă.
Călirea legumelor: Tocați mărunt ceapa și un cățel de usturoi. Într-o tigaie sau cratiță cu capac, puneți uleiul la încins, apoi adăugați ceapa și usturoiul tocat. Amestecați și lăsați ceapa să se călească 2 minute, cât să își dezvolte aroma. Presărați un praf de sare și adăugați în tigaie 100 ml de apă. Puneți capacul și lăsați ceapa să se mai gătească timp de 5 minute, amestecând din când în când ca să nu se lipească.
Prepararea sosului: Adăugați roșiile pasate, sare, piper și cimbru uscat după gust. Puneți capacul și lăsați legumele să fiarbă cam 10 minute.
Adăugarea ardeilor copți: Puneți în tigaie ardeii copți tăiați fâșii, adăugați sucul lăsat de ardeii copți și, la nevoie, completați cu puțină apă.
Îngroșarea sosului: Într-un castron, amestecați 1 lingură de făină cu 100 ml de apă rece și turnați amestecul în tigaie. Lăsați mâncarea să mai fiarbă 10 minute la foc mic.
Finalizarea preparatului: Stingeți focul, presărați restul de usturoi tocat mărunt, pătrunjel proaspăt și lăsați mâncarea deoparte câteva minute, acoperită cu un capac, ca să se îmbine toate aromele.