Go Back
Print
QR Code
Recipe Image
Nutrition Label
–
+
servings
Smaller
Normal
Larger
Tipărește rețeta
Salvează pe Pinterest
5
from
3
votes
Tocăniță de cartofi cu ardei copți
Tocăniță de cartofi cu ardei copți, o rețetă de simplă, ieftină și delicioasă. O bucurie pentru toată familia!
Preparare
15
minutes
mins
Gătire
30
minutes
mins
Timp total
45
minutes
mins
Categorie:
Feluri de baza
Cuisine:
Romaneasca
Porții:
6
Calories:
198
kcal
Autor:
Iuliana Sbîrnea
Ingrediente
4-5
ardei copți
de preferat kapia sau ardei gras roșu
1
ceapă mare
2
căței de usturoi
3
cartofi
3
roșii cărnoase
bine coapte (sau roșii din conservă)
50
ml
de ulei
1
frunză de dafin
puțin cimbru uscat sau proaspăt
sare și piper după gust
pătrunjel verde pentru servit
Mod de preparare
Tocați ceapa mărunt, la fel și usturoiul, apoi căliți-le 2-3 minute în puțin ulei.
Când ceapa s-a înmuiat și a devenit sticloasă, adăugați cartofii tăiați cuburi, frunza de dafin, cimbrul, puțină sare și 200 ml de apă.
Lăsați totul la fiert la foc mediu și amestecați din când în când.
Când cartofii sunt aproape fierți, puneți roșiile proaspete pasate (sau conserva de roșii) și ardeii copți tăiați bucăți sau fâșii.
Potriviți gustul de sare și piper și lăsați tocănița să fiarbă la foc mic până când cartofii sunt gata.
Serviți tocănița de cartofi cu ardei copți caldă sau rece, cu puțin pătrunjel proaspăt presărat deasupra.
Ai încercat rețeta? Arată-ne pe Instagram cum ți-a ieșit!
Menționează
@iuliana_bucate_aromate
sau tag
#bucatearomate
ca să te putem găsi!
Nutrition
Calorii:
198
kcal
|
Carbohidrați:
27
g
|
Proteine:
4
g
|
Grăsimi:
9
g
|
Fibre:
5
g
|
Zahăr:
6
g