Astăzi fiind miercuri, unii dintre voi țin post – aici mă includ și pe mine – așadar v-am adus o rețetă de sezon, ieftină, simplă și bună: tocăniță de cartofi cu ardei copți.
De fapt mi-am propus ca în perioada următoare să vă dau mai multe idei de rețete cu ardei copți. E vremea lor și dau un gust deosebit chiar și celor mai banale mâncăruri, cum ar fi o biată tocăniță, o porție de paste, de orez sau o salată. Despre supa cremă de ardei copți v-am povestit deja, sper că ați încercat-o și că v-a plăcut. Am mai povestit cândva pe blog și despre pasta de năut cu ardei copți care ne salvează în mod delicios micul dejun sau cina.
Sunt atâtea rețete gustoase în care putem strecura ardeii copți! Stați pe-aproape, mai urmează! 😉
Mod de preparare tocăniță de cartofi cu ardei copți
Mare lucru nu e de povestit despre tocănița asta, e foarte ușor de făcut mai ales dacă aveți ardeii copți dinainte. Atâta doar aș zice, că e parcă mai gustoasă și mai arătoasă dacă folosiți ardei kapia sau cu ardei grași roșii. Cei verzi au coaja mai subțire și sunt potriviți mai degrabă pentru rețeta de ardei umpluți cu orez și legume.
Tocăniță de cartofi cu ardei copți
Ingrediente
- 4-5 ardei copți de preferat kapia sau ardei gras roșu
- 1 ceapă mare
- 2 căței de usturoi
- 3 cartofi
- 3 roșii cărnoase bine coapte (sau roșii din conservă)
- 50 ml de ulei
- 1 frunză de dafin
- puțin cimbru uscat sau proaspăt
- sare și piper după gust
- pătrunjel verde pentru servit
Mod de preparare
- Tocați ceapa mărunt, la fel și usturoiul, apoi căliți-le 2-3 minute în puțin ulei.
- Când ceapa s-a înmuiat și a devenit sticloasă, adăugați cartofii tăiați cuburi, frunza de dafin, cimbrul, puțină sare și 200 ml de apă.
- Lăsați totul la fiert la foc mediu și amestecați din când în când.
- Când cartofii sunt aproape fierți, puneți roșiile proaspete pasate (sau conserva de roșii) și ardeii copți tăiați bucăți sau fâșii.
- Potriviți gustul de sare și piper și lăsați tocănița să fiarbă la foc mic până când cartofii sunt gata.
- Serviți tocănița de cartofi cu ardei copți caldă sau rece, cu puțin pătrunjel proaspăt presărat deasupra.
Ce bine arată!!! Eu vara fac destul de des tocăniță de cartofi si separat salată de ardei copți, dar niciodată n-am pus ardeii copți în tocăniță! La cât de bine arată farfuria ta sigur am să încerc această tocăniță!
Multumesc, Adriana! Sa o incerci, sunt sigura ca o sa-ti placa combinatia 🙂