Curățați peștele de solzi și spălați-l bine, apoi îl uscați cu prosoape de hârtie. Cu un cuțit bine ascuțit crestați peștele pe ambele părți la intervale de aprox. 2 cm.
Într-un castron amestecați: uleiul de măsline, sucul de lămâie, sare, piper, boia, pudra de usturoi și rozmarinul tocat mărunt.
Cu o pensulă ungeți peștele pe toate părțile cu amestecul de mai sus și așezați-l într-o tavă potrivită ca mărime.
Dați pestele la cuptor, la 200 de grade pentru 20 de minute. Cuptorul să fie preîncins!
Între timp puneți untul într-o tigaie, la foc mic, împreună cu usturoiul trecut prin presă și o crenguță de rozmarin. Lăsați untul să se topească bine și să înglobeze aromele, apoi îl strecurați printr-o sită.
Scoateți peștele din cuptor și îl serviți imediat, stropit cu untul aromat și cu garnitura preferată.