Timp estimat pentru citit: 6 minute
Căutați o idee rapidă pentru un prânz simplu și delicios? Încercați această rețetă de trunchi de redfish la cuptor cu unt și rozmarin! Doar ingrediente simple și sănătoase, iar masa e gata în 30 de minute!
Redfish este un pește cu carne albă dulce și foarte gustoasă. Poate fi savurat la grătar, gătit la abur, la cuptor sau prăjit. Modul meu preferat de a găti redfish este să îl bag la cuptor cu lămâie, usturoi și unt. Se gătește rapid, de aceea este potrivit atât pentru prânz, cât și la cină.
Găsiți redfish în pescăriile magazinelor mari și vă asigur că este oricând o alegere excelentă.
Dacă în general vă place peștele gătit simplu și rapid, încercați și rețeta de biban de mare la cuptor.
Mergi direct la:
Ingrediente
Avem nevoie de doar câteva ingrediente simple și la îndemâna oricui pentru a găti un redfish gustos:
- trunchi de red fish - proaspăt, eviscerat și curățat de solzi
- ulei de măsline
- condimente - boia de ardei, pudră de usturoi, sare și piper
- rozmarin - de preferat proaspăt pentru o aroma mai intensă
pentru servit
- unt
- usturoi
Pentru cantitățile exacte, vedeți rețeta completă de mai jos.
Preparare
Se prepară foarte ușor acest pește la cuptor, iar rezultatul este încântător și plin de arome!
Curățați peștele de solzi și spălați-l bine, apoi îl uscați cu prosoape de hârtie. Cu un cuțit bine ascuțit crestați peștele pe ambele părți la intervale de aprox. 2 cm.
Într-un castron amestecați: uleiul de măsline, sucul de lămâie, sare, piper, boia, pudra de usturoi și rozmarinul tocat mărunt.
Cu o pensulă ungeți peștele pe toate părțile cu amestecul de mai sus și așezați-l într-o tavă potrivită ca mărime.
Dați pestele la cuptor, la 200 de grade pentru 20 de minute. Cuptorul să fie preîncins!
Între timp puneți untul într-o tigaie, la foc mic, împreună cu usturoiul trecut prin presă și o crenguță de rozmarin. Lăsați untul să se topească bine și să înglobeze aromele, apoi îl strecurați printr-o sită.
Scoateți peștele din cuptor și îl serviți imediat, stropit cu untul aromat și cu garnitura preferată.
Cum se servește
Acest trunchi de redfish la cuptor se servește cald, imediat după gătire. Îi puteți pune alături orice garnitură vă place. Vă las mai jos câteva idei:
- cartofi natur
- piure de cartofi
- cartofi prăjiți
- salată verde
- garnitură de orez
- mămăliguță și mujdei de usturoi
Extra sfaturi
- Când cumpărați redfish întreg sau trunchi de redfish, calculați câte 200 g de pește la o porție.
- Nu gătiți peștele mai mult de 20 de minute! Se va usca și va deveni fad!
- Cuptorul trebuie să fie bine încins atunci când introduceți tava cu peștele.
Întrebări frecvente
Redfish este un pește alb popular care poate fi găsit în apele Mării Caraibelor, Golful Mexic și vestul Oceanului Atlantic. Are o textură fermă și o aromă blândă și delicată.
Gustul de redfish poate fi descris ca fiind ușor dulce, cu o ușoară aromă de nucă.
Aroma sa blândă se potrivește bine cu cea de usturoi, unt și ierburi aromatice.
Alte rețete delicioase cu pește
Dacă v-a plăcut rețeta de redfish la cuptor, vă recomand să încercați și alte preparate cu pește de pe blog. Vă las mai jos câteva idei simple și gustoase:
Rețeta completă, cantități și mod de preparare
Trunchi de redfish la cuptor cu unt și rozmarin
Rețeta Video
Ingrediente
- 1 trunchi de red fish (aprox. 600 g)
- 50 ml ulei de măsline
- sucul de la ½ de lămâie
- 1 linguriță boia de ardei (dulce)
- 1 linguriță pudră de usturoi
- sare și piper (după gust)
- 2-3 crenguțe rozmarin proaspăt
pentru servit
- 100 g unt (82% grăsime)
- 3 căței usturoi
Instrucțiuni de preparare
- Curățați peștele de solzi și spălați-l bine, apoi îl uscați cu prosoape de hârtie. Cu un cuțit bine ascuțit crestați peștele pe ambele părți la intervale de aprox. 2 cm.
- Într-un castron amestecați: uleiul de măsline, sucul de lămâie, sare, piper, boia, pudra de usturoi și rozmarinul tocat mărunt.
- Cu o pensulă ungeți peștele pe toate părțile cu amestecul de mai sus și așezați-l într-o tavă potrivită ca mărime.
- Dați pestele la cuptor, la 200 de grade pentru 20 de minute. Cuptorul să fie preîncins!
- Între timp puneți untul într-o tigaie, la foc mic, împreună cu usturoiul trecut prin presă și o crenguță de rozmarin. Lăsați untul să se topească bine și să înglobeze aromele, apoi îl strecurați printr-o sită.
- Scoateți peștele din cuptor și îl serviți imediat, stropit cu untul aromat și cu garnitura preferată.
Note:
1. Datele nutriționale furnizate la unele rețete sunt estimative, iar rolul lor este doar informativ. Valorile nu pot fi garantate și nu ar trebui utilizate în tratamentul afecțiunilor medicale.
2. Secțiunile de echipamente și ingrediente de mai sus pot conține linkuri afiliate către produse pe care le folosesc și le recomand.
Lasă un comentariu