• Skip to primary navigation
  • Skip to main content
  • Skip to primary sidebar
Bucate Aromate
  • Rețete
  • Articole
  • YouTube
  • Despre
  • Contact
  • Newsletter
menu icon
go to homepage
  • Rețete
  • Articole
  • YouTube
  • Despre
  • Contact
  • Newsletter
    • Email
    • Facebook
    • Instagram
    • YouTube
  • search icon
    Homepage link
    • Rețete
    • Articole
    • YouTube
    • Despre
    • Contact
    • Newsletter
    • Email
    • Facebook
    • Instagram
    • YouTube
  • ×
    Acasă » Recipes » Rețete cu pește și fructe de mare

    Trunchi de redfish la cuptor cu unt și rozmarin

    Publicat la 24 octombrie 2022 de Iuliana Sbîrnea - Lasă un comentariu - Această postare poate conține linkuri afiliate

    Mergi la rețetă Vezi rețeta video

    Timp estimat pentru citit: 6 minute

    Căutați o idee rapidă pentru un prânz simplu și delicios? Încercați această rețetă de trunchi de redfish la cuptor cu unt și rozmarin! Doar ingrediente simple și sănătoase, iar masa e gata în 30 de minute!

    redfish la cuptor cu unt si rozmarin

    Redfish este un pește cu carne albă dulce și foarte gustoasă. Poate fi savurat la grătar, gătit la abur, la cuptor sau prăjit. Modul meu preferat de a găti redfish este să îl bag la cuptor cu lămâie, usturoi și unt. Se gătește rapid, de aceea este potrivit atât pentru prânz, cât și la cină.

    Găsiți redfish în pescăriile magazinelor mari și vă asigur că este oricând o alegere excelentă.

    Dacă în general vă place peștele gătit simplu și rapid, încercați și rețeta de biban de mare la cuptor.

    Trunchi de redfish in tigaie cu lamaie si rozmarin
    Mergi direct la:
    • Ingrediente
    • Preparare
    • Cum se servește
    • Extra sfaturi
    • Întrebări frecvente
    • Alte rețete delicioase cu pește
    • Rețeta completă, cantități și mod de preparare

    Ingrediente

    trunchi de red fish sau red snapper pe farfurie alba cu crenguta de rozmarin
    trunchi de redfish

    Avem nevoie de doar câteva ingrediente simple și la îndemâna oricui pentru a găti un redfish gustos:

    • trunchi de red fish - proaspăt, eviscerat și curățat de solzi
    • ulei de măsline
    • condimente - boia de ardei, pudră de usturoi, sare și piper 
    • rozmarin - de preferat proaspăt pentru o aroma mai intensă

    pentru servit

    • unt 
    • usturoi

    Pentru cantitățile exacte, vedeți rețeta completă de mai jos.

    Banner selgros

    Preparare

    Se prepară foarte ușor acest pește la cuptor, iar rezultatul este încântător și plin de arome!

    trunchi de redfish crestat pe ambele parti

    Curățați peștele de solzi și spălați-l bine, apoi îl uscați cu prosoape de hârtie. Cu un cuțit bine ascuțit crestați peștele pe ambele părți la intervale de aprox. 2 cm.

    condimente pentru redfish la cuptor combinate in castron

    Într-un castron amestecați: uleiul de măsline, sucul de lămâie, sare, piper, boia, pudra de usturoi și rozmarinul tocat mărunt.

    trunchi de redfish condimentat

    Cu o pensulă ungeți peștele pe toate părțile cu amestecul de mai sus și așezați-l într-o tavă potrivită ca mărime.

    redfish in tava

    Dați pestele la cuptor, la 200 de grade pentru 20 de minute. Cuptorul să fie preîncins!

    unt topit cu usturoi si rozmarin

    Între timp puneți untul într-o tigaie, la foc mic, împreună cu usturoiul trecut prin presă și o crenguță de rozmarin. Lăsați untul să se topească bine și să înglobeze aromele, apoi îl strecurați printr-o sită.

    Red fish in tigaie peste care se toarna sos de unt aromat

    Scoateți peștele din cuptor și îl serviți imediat, stropit cu untul aromat și cu garnitura preferată.

    Cum se servește

    Acest trunchi de redfish la cuptor se servește cald, imediat după gătire. Îi puteți pune alături orice garnitură vă place. Vă las mai jos câteva idei:

    • cartofi natur
    • piure de cartofi
    • cartofi prăjiți
    • salată verde
    • garnitură de orez
    • mămăliguță și mujdei de usturoi
    prim plan cu redfish in tigaie

    Extra sfaturi

    • Când cumpărați redfish întreg sau trunchi de redfish, calculați câte 200 g de pește la o porție.
    • Nu gătiți peștele mai mult de 20 de minute! Se va usca și va deveni fad!
    • Cuptorul trebuie să fie bine încins atunci când introduceți tava cu peștele.

    Întrebări frecvente

    Ce este redfish?

    Redfish este un pește alb popular care poate fi găsit în apele Mării Caraibelor, Golful Mexic și vestul Oceanului Atlantic. Are o textură fermă și o aromă blândă și delicată. 

    Ce gust are redfish?

    Gustul de redfish poate fi descris ca fiind ușor dulce, cu o ușoară aromă de nucă. 
    Aroma sa blândă se potrivește bine cu cea de usturoi, unt și ierburi aromatice. 

    Alte rețete delicioase cu pește

    Dacă v-a plăcut rețeta de redfish la cuptor, vă recomand să încercați și alte preparate cu pește de pe blog. Vă las mai jos câteva idei simple și gustoase:

    • stavrid pane
      Stavrid pane. Rețeta de stavrid în crustă de pesmet
    • Hamsii prajite
      Hamsii prăjite ca la mare. Dar mai bune!
    • Doradă la cuptor cu cartofi
      Doradă la cuptor cu cartofi și rozmarin
    • Rasol de peste cu legume
      Rasol de pește cu legume și sos de hrean

    Rețeta completă, cantități și mod de preparare

    Trunchi de peste in tigaie cu lamaie si rozmarin

    Trunchi de redfish la cuptor cu unt și rozmarin

    Căutați o idee pentru un prânz? Încercați această rețetă de redfish la cuptor! Doar ingrediente simple și masa e gata în 30 de minute!
    5 from 2 votes
    Tipărește Salvează pe Pinterest
    Pregătire: 5 minutes minutes
    Gătire: 20 minutes minutes
    Timp total: 25 minutes minutes
    Număr de porții: 3
    Autor: Iuliana Sbîrnea

    Ingrediente
     

    • 1 trunchi de red fish (aprox. 600 g)
    • 50 ml ulei de măsline
    • sucul de la ½ de lămâie
    • 1 linguriță boia de ardei (dulce)
    • 1 linguriță pudră de usturoi
    • sare și piper (după gust)
    • 2-3 crenguțe rozmarin proaspăt

    pentru servit

    • 100 g unt (82% grăsime)
    • 3 căței usturoi

    Instrucțiuni de preparare
     

    • Curățați peștele de solzi și spălați-l bine, apoi îl uscați cu prosoape de hârtie. Cu un cuțit bine ascuțit crestați peștele pe ambele părți la intervale de aprox. 2 cm.
    • Într-un castron amestecați: uleiul de măsline, sucul de lămâie, sare, piper, boia, pudra de usturoi și rozmarinul tocat mărunt.
    • Cu o pensulă ungeți peștele pe toate părțile cu amestecul de mai sus și așezați-l într-o tavă potrivită ca mărime.
    • Dați pestele la cuptor, la 200 de grade pentru 20 de minute. Cuptorul să fie preîncins!
    • Între timp puneți untul într-o tigaie, la foc mic, împreună cu usturoiul trecut prin presă și o crenguță de rozmarin. Lăsați untul să se topească bine și să înglobeze aromele, apoi îl strecurați printr-o sită.
    • Scoateți peștele din cuptor și îl serviți imediat, stropit cu untul aromat și cu garnitura preferată.

    Rețeta Video

    Valori nutriționale
    Trunchi de redfish la cuptor cu unt și rozmarin
    Valori per porție
    Calorii
    676
    % doza zilnică recomandată*
    Grăsimi
     
    46
    g
    71
    %
    Colesterol
     
    183
    mg
    61
    %
    Carbohidrați
     
    1
    g
    0
    %
    Fibre
     
    0.1
    g
    0
    %
    Zahăr
     
    0.1
    g
    0
    %
    Proteine
     
    62
    g
    124
    %
    Vitamina A
     
    1315
    IU
    26
    %
    Calciu
     
    107
    mg
    11
    %
    * Valorile zilnice procentuale sunt calculate pentru o dietă de 2000 de calorii.

    Note:

    1. Datele nutriționale furnizate la unele rețete sunt estimative, iar rolul lor este doar informativ. Valorile nu pot fi garantate și nu ar trebui utilizate în tratamentul afecțiunilor medicale.

    2. Secțiunile de echipamente și ingrediente de mai sus pot conține linkuri afiliate către produse pe care le folosesc și le recomand.

    Ai încercat această rețetă? Spune-mi în comentarii cum a ieșit!

    Din aceeași categorie

    • storceag de sturion
      Storceag de sturion ca la Sfântu Gheorghe - rețeta pescărească din Delta Dunării
    • sardine la cuptor
      Sardine la cuptor în stil grecesc cu usturoi și oregano
    • Paella cu fructe de mare
      Paella cu fructe de mare, rețeta clasică spaniolă
    • pastrav somonat la cuptor cu legume
      Păstrăv somonat cu legume de vară - rețeta de pește întreg la cuptor

    Reader Interactions

    Lasă un comentariu Anulează răspunsul

    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

    Recipe Rating




    Bara principală

    Iuliana Sbirnea
    Despre Iuliana
    Acasă, ne place să împărțim mâncarea bună cu familia. La fel e și cu rețetele: cele bune trebuie împărtășite spre bucuria celor din jur.
    Citește despre mine, aici →
    • ciorba din cap de peste
      Ciorbă din cap de pește cu orez
    • chiftelute din dovlecei cu branza si marar
      Chifteluțe din dovlecei cu sos de iaurt și usturoi
    • Ciulama de ciuperci cu smantana_reteta
      Ciulama de ciuperci cu smântână și mămăliguță
    • cei mai buni cartofi la cuptor
      Cartofi la cuptor crocanți și aromați- cea mai bună rețetă

    Rețete de sezon

    • Rețete cu dovlecei
    • Rețete cu vinete
    • Rețete cu mere
    • Rețete cu prune

    Ținem legătura! Abonează-te la newsletter!

    Nou pe blog

    Aici găsiți cele mai noi rețete apărute pe blog sau cele mai noi articole pe teme culinare.

    • gogosari in sos de mustar cu miere
      Gogoșari în sos de muștar cu miere - rețeta pentru iarnă
    • prajitura desteapta cu vanilie
      Prăjitura deșteaptă cu vanilie - rețeta clasică explicată pas cu pas
    • chiftele în tavă la airfryer
      Chiftele la airfryer gătite perfect în 15 minute. Delicioase și suculente!
    • Budincă de cartofi rași cu brânză la cuptor
      Budincă de cartofi rași cu brânză la cuptor

    4 conserve care să nu lipsească din cămară

    Din cămara oricărei gospodine nu ar trebui să lipsească câteva conserve esențiale care pot fi folosite toată iarna, la multe mâncăruri.

    • Suc de roşii rapid, 100% natural
      Suc de roşii rapid, 100% natural, la blender sau la robot
    • Ardei iuți în oțet
      Ardei iuți în oțet pentru iarnă - cea mai simplă rețetă
    • Pasta de ardei kapia
      Pastă de ardei kapia pentru iarnă. Bulion de ardei.
    • Gogoşari la oţet pentru iarnă
      Gogoşari la oţet pentru iarnă

    4 REȚETE SIMPLE DE GEM

    Cum să închizi vara într-un borcan: gem delicios, cu puțin zahăr din fructele tale preferate: smochine prune, mere, etc.

    • Gem de smochine
      Gem de smochine cu puțin zahăr și bucăți mari de fructe
    • Gem de struguri
      Gem de struguri
    • Gem de gutui
      Gem de gutui
    • gem de prune
      Gem de prune simplu și bun, 100% natural

    TORTURI PENTRU ZILE SPECIALE

    Dacă doriți un tort delicios și ușor de făcut, iată mai jos câteva idei!

    • Tort de mere caramelizate
      Tort de mere caramelizate și blat de pandișpan
    • tort cu crema de lamaie si fructe de padure
      Tort cu cremă de lămâie și fructe de pădure - rețeta delicioasă pentru orice ocazie
    • Tort Diplomat cu fructe și frișcă naturală_felie
      Tort Diplomat cu fructe și frișcă naturală
    • Tort Tiramisu rețeta clasică
      Tort Tiramisu - rețeta clasică, cu ouă fierte la abur
    MAI MULTE REȚETE DE TORT

    La plăcinte, înainte!

    Rețete ușoare de plăcinte dulci sau sărate: cu carne, brânză, mere, dovleac, etc. Ușoare și rapide, indiferent de umplutură, plăcintele sunt o bucurie pentru toată familia!

    • Cea mai usoara placinta cu mere
      Cea mai ușoară plăcintă cu mere. Plăcintă creață.
    • placinta cu branza dulce
      Plăcintă cu brânză dulce și iaurt. Rețeta tradițională.
    • placinta cu carne tocata
      Plăcintă cu carne tocată și foi cumpărate
    • Placinta cu dovleac
      Plăcinta cu dovleac cu foi subțiri - desertul copilăriei

    Inspirație culinară pentru fiecare zi

    Rețete dietetice
    retete 30 minute
    Rețete rapide

    ARTICOLE UTILE

    • tipuri de gelatina foi si granule
      Gelatină foi sau granule? Cum se folosește gelatina.
    • praf de copt
      Praf de copt - când, cât și cum se folosește
    • drojdie proaspata vs. drojdie uscata
      Drojdie proaspătă vs. drojdie uscată. Cât și cum folosim din fiecare?
    • coperta regim fara sare pe o tabla neagra
      Regim fără sare - ce mâncăm, ce cumpărăm? Rețete fără sare.
    VEZI MAI MULTE ARTICOLE

    ACTUALIZATE RECENT

    Rețete mai vechi de pe blog pe care le-am revizuit de curând, au primit fotografii noi și frumoase sau chiar variantă video.

    • prajitura Fanta
      Prăjitura Fanta cu brânză dulce - rețeta pas cu pas, fără secrete
    • prajitura cu branza dulce si aluat fraged
      Prăjitură cu brânză dulce și aluat fraged - rețeta de tartă cu brânză de vaci și stafide
    • Tort Medovik
      Tort Medovik - rețeta de tort rusesc cu miere și smântână
    • Tiramisu
      Tiramisu - rețeta clasică cu mascarpone și pișcoturi

    Footer

    ↑ SUS ↑
    • Politica cookies
    • Politica de confidențialitate

    • Contact
    • Blog
    • FAQ

    Toate articolele, fotografiile și clipurile video care alcătuiesc conținutul acestui site, cât și drepturile de autor ale acestora, aparțin deținătorului site-ului bucate-aromate.ro. Copierea și diseminarea pe orice suport (publicații online sau scrise, broșuri, cărți etc) a acestora, în lipsa acordului scris al deținătorului, se vor pedepsi conform legii în vigoare (Legea 8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe).


    Copyright © 2023 Rețete culinare Bucate Aromate. Toate drepturile sunt rezervate.