Puneți 70 ml de ulei într-o cratiță, adăugați dovleacul și zahărul.
Lăsați dovleacul la călit la foc moderat spre mare timp de 10-15 minute, amestecând continuu să nu se lipească. Trebuie doar să se înmoaie puțin și să elimine apa în exces.
Lăsați dovleacul să se răcească, apoi adăugați scorțișoara măcinată.
Aprindeți cuptorul la 190 de grade și puneți hârtie de copt în tava de la aragaz.
Puneți o foaie de plăcintă pe blatul de lucru, stropiți-o cu un fir de ulei și peste ea suprapuneți încă o foaie.
Tăiați foile de plăcintă suprapuse, pe latura lungă, în trei fâșii egale. Dacă vreți să faceți mini-trigoane puteți tăia foile în 4,5 sau chiar 6 fâșii.
Puneți pe capătul fiecărei fâșii 1-2 linguri de dovleac și împachetați fâșiile în formă de triunghi.
Așezați trigoanele în tavă, prelingeți peste ele un fir subțire de ulei și presărați-le cu puțin zahăr tos.
Dați tava la cuptor timp de 20-30 de minute până când trigoanele devin rumene, aurii și crocante.
Serviți trigoanele calde sau reci, pudrate cu zahăr și scorțișoară.