Go Back
rigoane cu dovleac si scortisoara
Tipărește rețeta
0 from 0 votes

Trigoane cu dovleac și scorțișoară

Preparare40 mins
Gătire25 mins
Timp total1 hr 5 mins
Categorie: Deserturi de post

Ingrediente

  • un pachet de foi de plăcintă de obicei au 14-15 buc.
  • aprox. 450 g miez de dovleac ras
  • 70-100 g zahăr tos sau după gust (depinde cât de dulce este dovleacul)
  • 2 lingurițe de scorțișoară proaspăt măcinată
  • 100 ml ulei

pentru servit

  • zahăr pudră
  • scorțișoară măcinată

Mod de preparare

  • Puneți 70 ml de ulei într-o cratiță, adăugați dovleacul și zahărul.
  • Lăsați dovleacul la călit la foc moderat spre mare timp de 10-15 minute, amestecând continuu să nu se lipească. Trebuie doar să se înmoaie puțin și să elimine apa în exces.
  • Lăsați dovleacul să se răcească, apoi adăugați scorțișoara măcinată.
  • Aprindeți cuptorul la 190 de grade și puneți hârtie de copt în tava de la aragaz.
  • Puneți o foaie de plăcintă pe blatul de lucru, stropiți-o cu un fir de ulei și peste ea suprapuneți încă o foaie.
  • Tăiați foile de plăcintă suprapuse, pe latura lungă, în trei fâșii egale. Dacă vreți să faceți mini-trigoane puteți tăia foile în 4,5 sau chiar 6 fâșii.
  • Puneți pe capătul fiecărei fâșii 1-2 linguri de dovleac și împachetați fâșiile în formă de triunghi.
  • Așezați trigoanele în tavă, prelingeți peste ele un fir subțire de ulei și presărați-le cu puțin zahăr tos.
  • Dați tava la cuptor timp de 20-30 de minute până când trigoanele devin rumene, aurii și crocante.
  • Serviți trigoanele calde sau reci, pudrate cu zahăr și scorțișoară.
Ai încercat rețeta? Arată-ne pe Instagram cum ți-a ieșit!Menționează @iuliana_bucate_aromate sau tag #bucatearomate ca să te putem găsi!