• Skip to primary navigation
  • Skip to main content
  • Skip to primary sidebar
Bucate Aromate
  • Rețete
  • Articole
  • YouTube
  • Despre
  • Contact
  • Newsletter
menu icon
go to homepage
  • Rețete
  • Articole
  • YouTube
  • Despre
  • Contact
  • Newsletter
    • Email
    • Facebook
    • Instagram
    • YouTube
  • search icon
    Homepage link
    • Rețete
    • Articole
    • YouTube
    • Despre
    • Contact
    • Newsletter
    • Email
    • Facebook
    • Instagram
    • YouTube
  • ×
    Acasă » Recipes » Deserturi de casa

    Trigoane cu dovleac și scorțișoară

    Publicat la 2 decembrie 2018 de Iuliana Sbîrnea - 2 comentarii - Această postare poate conține linkuri afiliate

    Mergi la rețetă

    Când eram mică, îmi plăcea teribil să avem musafiri. Mă cuprindea o emoție și o nerăbdare și până să sune oamenii la ușă cred că întrebam de 20 de ori "la ce oră au zis că vin?" Nah, acum o să râdeți de mine, dar cred că primii fluturi în stomac nu i-am simțit când m-am îndrăgostit, ci i-am simțit de bucurie că urma să vină cineva în vizită la noi 😀

    Nu că nu mi-ar plăcea musafirii și acum, dar în copilărie asta însemna musai că mama va face ceva bun, iar acest "ceva bun" se traducea cel mai adesea în trigoane cu orice, iar eu eram literalmente înnebunită după trigoane. Copilul din mine le iubește și acum.

    Trigoane cu dovleac și scorțișoară

    Când mergeam noi în vizită la cineva, ni se servea adesea câte o plăcintă dulce, sau sărată, după caz. Dar când venea cineva la noi, mama mea nu făcea plăcintă, ci trigoane mici și crocante de care se minunau toți musafirii, iar doamnele se interesau curioase cum le-a făcut așa crocante.

    Aveam inima cât un dovleac de mândră ce eram! Nu mai știam pe nimeni care să facă trigoane, numai mama mea făcea așa ceva. Și, cu toate că erau de fapt exact același lucru ca și plăcinta - adică niște foi și o umplutură, așa cum făceau toate gospodinele la vremea aia - trigoanele exercitau asupra mea o fascinație care iată, persistă încă, după atâta timp!

    Trigoane cu dovleac și scorțișoară

    Înțelegeți, așadar, de ce trigoanele sunt atât de prezente și în bucătăria mea. Unele dintre ele, nu chiar toate, ajung și pe blog. De exemplu cele mini cu brânză sărată (rețeta aici), minunatele și foarte lăudatele trigoane cu mere și nuci (rețeta aici) sau trigoanele cu ciuperci (le găsiți aici). Nu era decât o chestiune de timp până să apară și rețeta de trigoane cu dovleac și scorțișoară.

    Dar mai întâi să vă spun ceva despre scorțișoară: știu că e mai comod să o cumpărăm măcinată gata, ambalată în pliculețe colorate. De dragul meu, faceți măcar o dată încercarea de a cumpăra batoane de scorțișoară pe care să le măcinați voi, acasă, la râșnița robotului sau la râșnița de cafea bine curățată în prealabil.

    Veți descoperi o aromă uimitoare și un gust nou, care nu prea seamănă cu cel din punguțele cu scorțișoară gata măcinată. Vă veți întreba și voi, ca și mine: "OMG!!! ce-oi fi pus eu în mâncare până acum?" și nu cred că veți mai cumpăra vreodată altceva decât batoane 😉

    Mod de preparare trigoane cu dovleac și scorțișoară

    Revenind la trigoanele noastre, treaba-i simplă și ingredientele puține: foi de plăcintă, dovleac plăcintar, puțin ulei, zahăr și scorțișoară. Rezultatul însă, ca la toate rețetele simple, e grozav de bun. În plus, mai e și foarte crocant și extrem de aromat. Trigoanele astea întrec orice plăcintă cu dovleac, veți vedea!

    Trigoane cu dovleac și scorțișoară

    Rețeta completă, cantități și mod de preparare

    rigoane cu dovleac si scortisoara

    Trigoane cu dovleac și scorțișoară

    5 from 1 vote
    Tipărește Salvează pe Pinterest
    Pregătire: 40 minutes minutes
    Gătire: 25 minutes minutes
    Timp total: 1 hour hour 5 minutes minutes
    Autor: Iuliana Sbîrnea

    Ingrediente
     

    • un pachet de foi de plăcintă (de obicei au 14-15 buc.)
    • aprox. 450 g miez de dovleac ras
    • 70-100 g zahăr tos (sau după gust (depinde cât de dulce este dovleacul))
    • 2 lingurițe de scorțișoară proaspăt măcinată
    • 100 ml ulei

    pentru servit

    • zahăr pudră
    • scorțișoară măcinată

    Instrucțiuni de preparare
     

    • Puneți 70 ml de ulei într-o cratiță, adăugați dovleacul și zahărul.
    • Lăsați dovleacul la călit la foc moderat spre mare timp de 10-15 minute, amestecând continuu să nu se lipească. Trebuie doar să se înmoaie puțin și să elimine apa în exces.
    • Lăsați dovleacul să se răcească, apoi adăugați scorțișoara măcinată.
    • Aprindeți cuptorul la 190 de grade și puneți hârtie de copt în tava de la aragaz.
    • Puneți o foaie de plăcintă pe blatul de lucru, stropiți-o cu un fir de ulei și peste ea suprapuneți încă o foaie.
    • Tăiați foile de plăcintă suprapuse, pe latura lungă, în trei fâșii egale. Dacă vreți să faceți mini-trigoane puteți tăia foile în 4,5 sau chiar 6 fâșii.
    • Puneți pe capătul fiecărei fâșii 1-2 linguri de dovleac și împachetați fâșiile în formă de triunghi.
    • Așezați trigoanele în tavă, prelingeți peste ele un fir subțire de ulei și presărați-le cu puțin zahăr tos.
    • Dați tava la cuptor timp de 20-30 de minute până când trigoanele devin rumene, aurii și crocante.
    • Serviți trigoanele calde sau reci, pudrate cu zahăr și scorțișoară.

    Note:

    1. Datele nutriționale furnizate la unele rețete sunt estimative, iar rolul lor este doar informativ. Valorile nu pot fi garantate și nu ar trebui utilizate în tratamentul afecțiunilor medicale.

    2. Secțiunile de echipamente și ingrediente de mai sus pot conține linkuri afiliate către produse pe care le folosesc și le recomand.

    Ai încercat această rețetă? Spune-mi în comentarii cum a ieșit!
    Trigoane cu dovleac și scorțișoară

    Din aceeași categorie

    • Rulouri cu scortisoara la airfryer
      Rulouri cu scorțișoară la airfryer. Rețeta cu foietaj, gata în 10 minute!
    • felie de cremă de zaăr ars cu sirop
      Cremă de zahăr ars - rețeta perfectă, pas cu pas
    • pasat cu lapte si unt
      Păsat cu lapte și unt - rețeta tradițonală de crupe de porumb fierte în lapte
    • langosi unguresti pufosi cu branza si smantana
      Langoși ungurești cu brânză și smântână - rețeta simplă de langoși pufoși

    Reader Interactions

    Comentarii

    1. Simona P

      noiembrie 15, 2022 at 5:26 pm

      Trigoanele cu dovleac au ieșit gustoase, arătoase și mai ușor de mâncat, față de o bucată de plăcintă (care se mai desface câteodată după tăiere). O idee foarte bună și în cazul în care servești musafiri. Mulțumesc și spor la bunătăți!

      Răspunde
      • Iuliana Sbîrnea

        noiembrie 15, 2022 at 6:29 pm

        Mă bucur tare mult că au ieșit bune și ca v-au plăcut! Asta este și părerea mea, de aceea fac des trigoane și cu brânză și cu mere sau cu ciuperci 🙂

        Răspunde

    Lasă un comentariu Anulează răspunsul

    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

    Recipe Rating




    Bara principală

    Iuliana Sbirnea
    Despre Iuliana
    Acasă, ne place să împărțim mâncarea bună cu familia. La fel e și cu rețetele: cele bune trebuie împărtășite spre bucuria celor din jur.
    Citește despre mine, aici →
    • ciorba din cap de peste
      Ciorbă din cap de pește cu orez
    • chiftelute din dovlecei cu branza si marar
      Chifteluțe din dovlecei cu sos de iaurt și usturoi
    • Ciulama de ciuperci cu smantana_reteta
      Ciulama de ciuperci cu smântână și mămăliguță
    • cei mai buni cartofi la cuptor
      Cartofi la cuptor crocanți și aromați- cea mai bună rețetă

    Rețete de sezon

    • Rețete cu dovlecei
    • Rețete cu vinete
    • Rețete cu mere
    • Rețete cu prune

    Ținem legătura! Abonează-te la newsletter!

    Nou pe blog

    Aici găsiți cele mai noi rețete apărute pe blog sau cele mai noi articole pe teme culinare.

    • storceag de sturion
      Storceag de sturion ca la Sfântu Gheorghe - rețeta pescărească din Delta Dunării
    • gogosari in sos de mustar cu miere
      Gogoșari în sos de muștar cu miere - rețeta pentru iarnă
    • prajitura desteapta cu vanilie
      Prăjitura deșteaptă cu vanilie - rețeta clasică explicată pas cu pas
    • chiftele în tavă la airfryer
      Chiftele la airfryer gătite perfect în 15 minute. Delicioase și suculente!

    4 conserve care să nu lipsească din cămară

    Din cămara oricărei gospodine nu ar trebui să lipsească câteva conserve esențiale care pot fi folosite toată iarna, la multe mâncăruri.

    • Suc de roşii rapid, 100% natural
      Suc de roşii rapid, 100% natural, la blender sau la robot
    • Ardei iuți în oțet
      Ardei iuți în oțet pentru iarnă - cea mai simplă rețetă
    • Pasta de ardei kapia
      Pastă de ardei kapia pentru iarnă. Bulion de ardei.
    • Gogoşari la oţet pentru iarnă
      Gogoşari la oţet pentru iarnă

    4 REȚETE SIMPLE DE GEM

    Cum să închizi vara într-un borcan: gem delicios, cu puțin zahăr din fructele tale preferate: smochine prune, mere, etc.

    • Gem de smochine
      Gem de smochine cu puțin zahăr și bucăți mari de fructe
    • Gem de struguri
      Gem de struguri
    • Gem de gutui
      Gem de gutui
    • gem de prune
      Gem de prune simplu și bun, 100% natural

    TORTURI PENTRU ZILE SPECIALE

    Dacă doriți un tort delicios și ușor de făcut, iată mai jos câteva idei!

    • Tort de mere caramelizate
      Tort de mere caramelizate și blat de pandișpan
    • tort cu crema de lamaie si fructe de padure
      Tort cu cremă de lămâie și fructe de pădure - rețeta delicioasă pentru orice ocazie
    • Tort Diplomat cu fructe și frișcă naturală_felie
      Tort Diplomat cu fructe și frișcă naturală
    • Tort Tiramisu rețeta clasică
      Tort Tiramisu - rețeta clasică, cu ouă fierte la abur
    MAI MULTE REȚETE DE TORT

    La plăcinte, înainte!

    Rețete ușoare de plăcinte dulci sau sărate: cu carne, brânză, mere, dovleac, etc. Ușoare și rapide, indiferent de umplutură, plăcintele sunt o bucurie pentru toată familia!

    • Cea mai usoara placinta cu mere
      Cea mai ușoară plăcintă cu mere. Plăcintă creață.
    • placinta cu branza dulce
      Plăcintă cu brânză dulce și iaurt. Rețeta tradițională.
    • placinta cu carne tocata
      Plăcintă cu carne tocată și foi cumpărate
    • Placinta cu dovleac
      Plăcinta cu dovleac cu foi subțiri - desertul copilăriei

    Inspirație culinară pentru fiecare zi

    Rețete dietetice
    retete 30 minute
    Rețete rapide

    ARTICOLE UTILE

    • tipuri de gelatina foi si granule
      Gelatină foi sau granule? Cum se folosește gelatina.
    • praf de copt
      Praf de copt - când, cât și cum se folosește
    • drojdie proaspata vs. drojdie uscata
      Drojdie proaspătă vs. drojdie uscată. Cât și cum folosim din fiecare?
    • coperta regim fara sare pe o tabla neagra
      Regim fără sare - ce mâncăm, ce cumpărăm? Rețete fără sare.
    VEZI MAI MULTE ARTICOLE

    ACTUALIZATE RECENT

    Rețete mai vechi de pe blog pe care le-am revizuit de curând, au primit fotografii noi și frumoase sau chiar variantă video.

    • prajitura Fanta
      Prăjitura Fanta cu brânză dulce - rețeta pas cu pas, fără secrete
    • prajitura cu branza dulce si aluat fraged
      Prăjitură cu brânză dulce și aluat fraged - rețeta de tartă cu brânză de vaci și stafide
    • Tort Medovik
      Tort Medovik - rețeta de tort rusesc cu miere și smântână
    • Tiramisu
      Tiramisu - rețeta clasică cu mascarpone și pișcoturi

    Footer

    ↑ SUS ↑
    • Politica cookies
    • Politica de confidențialitate

    • Contact
    • Blog
    • FAQ

    Toate articolele, fotografiile și clipurile video care alcătuiesc conținutul acestui site, cât și drepturile de autor ale acestora, aparțin deținătorului site-ului bucate-aromate.ro. Copierea și diseminarea pe orice suport (publicații online sau scrise, broșuri, cărți etc) a acestora, în lipsa acordului scris al deținătorului, se vor pedepsi conform legii în vigoare (Legea 8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe).


    Copyright © 2023 Rețete culinare Bucate Aromate. Toate drepturile sunt rezervate.