Go Back
+ servings
Pachetele crocante cu halva
Tipărește rețeta Salvează pe Pinterest
5 from 2 votes

Pachețele crocante cu halva

Preparare10 minutes
Gătire20 minutes
Timp total30 minutes
Categorie: Deserturi de post
Porții: 24

Ingrediente

  • 8 foi de plăcintă
  • 1 pachet de halva cu cacao de la Feleacul 400 g
  • puțin ulei pentru foi
  • opțional - zahăr pudră pentru servit

Mod de preparare

  • Aprindeți cuptorul la 190 de grade și puneți hârtie de copt în tava de la aragaz.
  • Puneți 2 foi de plăcintă suprapuse pe blatul de lucru.
  • Tăiați foile în două jumătăți pe lung, apoi fiecare jumătate, pe lat, în 3 părți egale. Veți obține, așadar, 6 pătrate/dreptunghiuri.
  • Stropiți fiecare dreptunghi cu un fir subțire de ulei vegetal.
  • Împărțiți pachetul de halva în 24 de bucăți cât puteți de egale.
  • Puneți câte o bucată de halva pe fiecare dreptunghi, apoi împăturiți foile de plăcintă și rulați-le exact ca pe sarmale.
  • Procedați la fel și cu restul foilor de plăcintă.
  • Puneți pachețelele în tavă, stropiți-le din nou cu foarte puțin ulei și dați tava la cuptor pentru 15-20 de minute, sau până când foile de plăcintă s-au uscat, au devenit crocante și s-au rumenit frumos.
  • Serviți pachețelele crocante cu halva după ce se răcesc. Opțional, le puteți pudra cu zahăr înainte de servire.
Ai încercat rețeta? Arată-ne pe Instagram cum ți-a ieșit!Menționează @iuliana_bucate_aromate sau tag #bucatearomate ca să te putem găsi!