Dragii mei, v-am adus astăzi o rețetă de post pe care sper că o veți iubiți și voi la fel de mult ca și mine. Rețeta de pachețele crocante cu halva are practic doar 2 ingrediente, dar e dulce și bună și mai ales are gust de copilărie veselă și lipsită griji.
Cu toate că halvaua este la origine un produs oriental, practic, noi o știm de atât de mult timp, încât am ajuns să o considerăm a noastră. A fost desertul multor generații de copii în vremuri în care bucuriile ne erau puține și destul de rar dulci.
Fabrica Feleacul din Sibiu, a fost cea care a reușit să ne îndulcească și în cele mai grele timpuri, pentru că aici se produce halva, cu aceeași rețetă, încă din 1918. Da, avem, deci, 100 de ani de halva în România! 🙂
Mod de preparare pachețele crocante cu halva
Rețeta e foarte simplă. Practic, am învelit cubulețe de halva în foi de plăcintă și am dat pachețelele puțin la cuptor, doar cât să devină rumene și crocante. Nu vă faceți griji, halvaua se va înmuia puțin în cuptor, dar după răcire își recăpătă consistența, iar gustul rămâne la fel de delicios.
Am ales ca în rețeta de azi să folosesc halva cu cacao, dar pachețelele crocante se pot face la fel de bine cu orice alt sortiment vă place sau aveți la îndemână.
Vă las mai jos rețeta pentru 24 de bucăți, dar vă sfătuiesc să multiplicați cantitățile și să faceți mai multe, pentru că dispar din farfurie mai repede decât vă așteptați. În plus, sunt la fel de bune și a doua zi la cafeaua de dimineață sau le puteți lua la birou să le ronțăiți între două sarcini stresante. Și dacă duceți și colegilor, sigur vă vor fi recunoscători! 😉
Rețeta completă, cantități și mod de preparare
Ingrediente
- 8 foi de plăcintă
- 1 pachet de halva cu cacao de la Feleacul (400 g)
- puțin ulei pentru foi
- opțional - zahăr pudră pentru servit
Instrucțiuni de preparare
- Aprindeți cuptorul la 190 de grade și puneți hârtie de copt în tava de la aragaz.
- Puneți 2 foi de plăcintă suprapuse pe blatul de lucru.
- Tăiați foile în două jumătăți pe lung, apoi fiecare jumătate, pe lat, în 3 părți egale. Veți obține, așadar, 6 pătrate/dreptunghiuri.
- Stropiți fiecare dreptunghi cu un fir subțire de ulei vegetal.
- Împărțiți pachetul de halva în 24 de bucăți cât puteți de egale.
- Puneți câte o bucată de halva pe fiecare dreptunghi, apoi împăturiți foile de plăcintă și rulați-le exact ca pe sarmale.
- Procedați la fel și cu restul foilor de plăcintă.
- Puneți pachețelele în tavă, stropiți-le din nou cu foarte puțin ulei și dați tava la cuptor pentru 15-20 de minute, sau până când foile de plăcintă s-au uscat, au devenit crocante și s-au rumenit frumos.
- Serviți pachețelele crocante cu halva după ce se răcesc. Opțional, le puteți pudra cu zahăr înainte de servire.
Note:
1. Datele nutriționale furnizate la unele rețete sunt estimative, iar rolul lor este doar informativ. Valorile nu pot fi garantate și nu ar trebui utilizate în tratamentul afecțiunilor medicale.
2. Secțiunile de echipamente și ingrediente de mai sus pot conține linkuri afiliate către produse pe care le folosesc și le recomand.
Dragilor, vă doresc spor la meșterit pachețele crocante cu halva!
Gabi a zis
Multumesc pt retete bune.
Iuliana a zis
Cu drag! Multumesc și eu pentru comentariu! 🙂
Gabi a zis
O idee bună.
Florentina a zis
Nu am mai mancat halva de ani de zile!!! Nici nu m-as fi gandit sa o gatesc credeam ca e buna numai cruda.
Ideea ta este excelenta si sigur o vom incerca in acest tost. Multumim de inspiratie si numai bine!
Iuliana a zis
Mulțumesc și eu, Florentina! Mă bucur că îți place ideea mea 🙂