Paste cu șuncă și ciuperci
Paste cu șuncă și ciuperci, o rețetă simplă și bună prin care poți valorifica în cel mai gustos mod, câteva resturi de prin frigider.
Preparare10 minutes mins
Gătire20 minutes mins
Timp total30 minutes mins
Categorie: Feluri de baza
Cuisine: Romaneasca
Porții: 2
Calories: 1212kcal
- 200 g paste scurte fusilli, penne, etc
- 200 g șuncă de curcan am avut eu
- 2 căței de usturoi
- 250 g ciuperci
- 200 g smântână de gătit 20% grăsime
- 50 ml ulei vegetal
- sare și piper după gust
- pătrunjel proaspăt
Fierbeți pastele în aproximativ 2 litri de apă în care ați pus cam ½ linguriță de sare.
Între timp tăiați șunca cubulețe, zdrobiți usturoiul și le rumeniți împreună în uleiul încins. Scoateți șunca cu o paletă și o păstrați deoparte.
În aceeași tigaie, puneți ciupercile tăiate și ele cuburi de mărime potrivită. Condimentați cu sare și piper după gust.
Când ciupercile sunt gata, adăugați smântâna și lăsați să dea 2-3 clocote.
Între timp sunt gata și pastele, le scurgeți de apă și le puneți în tigaie peste ciuperci și sosul de smântână.
Adăugați șunca păstrată deoparte, puțin pătrunjel proaspăt tocat fin și serviți pastele cât sunt calde.
Calorii: 1212kcal | Carbohidrați: 83g | Proteine: 41g | Grăsimi: 81g | Colesterol: 199mg | Fibre: 5g | Zahăr: 5g