Tipărește rețeta Salvează pe Pinterest

Paste cu șuncă și ciuperci

Preparare10 mins
Gătire20 mins
Timp total30 mins
Categorie: Feluri de baza
Porții: 2
Autor: Bucate Aromate

Ingrediente

  • 200 g paste scurte fusilli, penne, etc
  • 200 g șuncă de curcan am avut eu
  • 2 căței de usturoi
  • 250 g ciuperci
  • 200 g smântână de gătit 20% grăsime
  • 50 ml ulei vegetal
  • sare și piper după gust
  • pătrunjel proaspăt

Mod de preparare

  • Fierbeți pastele în aproximativ 2 litri de apă în care ați pus cam 1/2 linguriță de sare.
  • Între timp tăiați șunca cubulețe, zdrobiți usturoiul și le rumeniți împreună în uleiul încins. Scoateți șunca cu o paletă și o păstrați deoparte.
  • În aceeași tigaie, puneți ciupercile tăiate și ele cuburi de mărime potrivită. Condimentați cu sare și piper după gust.
  • Când ciupercile sunt gata, adăugați smântâna și lăsați să dea 2-3 clocote.
  • Între timp sunt gata și pastele, le scurgeți de apă și le puneți în tigaie peste ciuperci și sosul de smântână.
  • Adăugați șunca păstrată deoparte, puțin pătrunjel proaspăt tocat fin și serviți pastele cât sunt calde.
Ai încercat rețeta? Arată-ne pe Instagram cum ți-a ieșit!Menționează @iuliana_bucate_aromate sau tag #bucatearomate ca să te putem găsi!