Gălbiori cu orez
Tipărește rețeta Salvează pe Pinterest

Gălbiori cu orez și ceapă verde

Preparare10 mins
Gătire30 mins
Timp total40 mins
Categorie: Feluri de baza
Porții: 4 -6
Autor: Bucate Aromate

Ingrediente

  • 400 g gălbiori
  • 300 g orez
  • 900 ml apă sau supă de legume
  • 5-6 fire de ceapă verde
  • 2 căței de usturoi
  • 50 ml ulei renunțați la unt dacă doriți o rețetă vegană sau țineți post
  • 30 g unt
  • sare și piper după gust
  • mărar sau pătrunjel proaspăt pentru servit

Mod de preparare

  • Spălati și curățați gălbiorii. Dacă sunt mai mari tăiați-i în jumătăți sau sferturi. Dacă sunt mici, îi puteți lăsa întregi.
  • Puneți la încins într-o tigaie uleiul și untul.
  • Căliți timp de 2-3 minute ceapa verde tocată mărunt și usturoiul trecut prin presă. Adăugați gălbiorii și îi lăsați 2-3 minute cât să se înmoaie și să înceapă să lase apă.
  • Puneți apoi orezul și lăsați-l să se călească în sucul lăsat de gălbiori și să absoarbă aromele până devine translucid. Amestecați destul de des să nu se lipească de tigaie.
  • Aprindeți cuptorul la 180 de grade.
  • Cât timp se încălzește cuptorul, adăugați apa, sarea și piperul după gust și lăsați tigaia la foc mediu pentru încă 8-10 minute, amestecând din când în când.
  • Dați tigaia la cuptorul încins pentru încă 15 minute, timp în care orezul va absorbi tot lichidul și se va umfla delicios.
  • Serviți orezul cald, presărat cu mărar sau pătrunjel proaspăt.
Ai încercat rețeta? Arată-ne pe Instagram cum ți-a ieșit!Menționează @iuliana_bucate_aromate sau tag #bucatearomate ca să te putem găsi!