Spălati și curățați gălbiorii. Dacă sunt mai mari tăiați-i în jumătăți sau sferturi. Dacă sunt mici, îi puteți lăsa întregi.
Puneți la încins într-o tigaie uleiul și untul.
Căliți timp de 2-3 minute ceapa verde tocată mărunt și usturoiul trecut prin presă. Adăugați gălbiorii și îi lăsați 2-3 minute cât să se înmoaie și să înceapă să lase apă.
Puneți apoi orezul și lăsați-l să se călească în sucul lăsat de gălbiori și să absoarbă aromele până devine translucid. Amestecați destul de des să nu se lipească de tigaie.
Aprindeți cuptorul la 180 de grade.
Cât timp se încălzește cuptorul, adăugați apa, sarea și piperul după gust și lăsați tigaia la foc mediu pentru încă 8-10 minute, amestecând din când în când.
Dați tigaia la cuptorul încins pentru încă 15 minute, timp în care orezul va absorbi tot lichidul și se va umfla delicios.
Serviți orezul cald, presărat cu mărar sau pătrunjel proaspăt.