Go Back
+ servings
Brioşe glazurate cu iaurt şi căpşuni
Tipărește rețeta Salvează pe Pinterest
5 from 1 vote

Brioşe glazurate cu iaurt şi căpşuni

Rețeta simplă și rapidă de brioșe glazurate cu iaurt și căpșuni. O încântare la micul dejun, mai ales pentru copii.
Preparare15 minutes
Gătire20 minutes
Timp total35 minutes
Categorie: Desert
Cuisine: Romaneasca
Porții: 10
Calories: 212kcal

Ingrediente

  • 3 ouă
  • 90 zahăr
  • 100 g iaurt
  • 50 g unt topit si răcit
  • coaja rasă de la ½ de lămâie
  • 200 g făină
  • 8 g praf de copt
  • un praf de sare
  • o mână de căpşuni proaspete

glazura

  • 100 g zahăr pudră
  • 50 g căpşuni

decor

  • căpşuni proaspete
  • flori comestibile

Mod de preparare

  • Aprindeţi cuptorul la 180 de grade şi ungeţi cu unt o formă de brioşe sau folosiţi hârtiuţe speciale. Eu prefer să ung forma cu unt. Dacă folosiţi forme din silicon, acestea nu trebuiesc unse cu nimic.
  • Mixaţi ouăle împreună cu zahărul până se albesc şi îşi dublează volumul.
  • Adăugaţi iaurtul, coaja de lămâie şi untul topit şi răcit şi mixaţi din nou să le încorporaţi.
  • Turnaţi făina amestecată cu sarea şi praful de copt şi încorporaţi-le în compoziţia de ouă de mai sus.
  • Tăiaţi căpşunile cubuleţe, puneţi-le în aluat şi amestecaţi uşor cu o lingură să le distribuiţi uniform.
  • Distribuiţi compoziţia în cele 10 forme şi daţi tava la cuptor pentru 20-25 de minute, până când brioşele încep să se rumenească. Puteţi face testul cu scobitoarea, dar e posibil să nimeriţi într-o căpşună şi să vă deruteze rezultatul.
  • Lăsaţi brioșele să se răcorească puţin în tavă, apoi le scoateţi cu grijă pentru că sunt foarte fragede şi se rup uşor.

glazura

  • Pasaţi căpşunile la blender sau chopper.
  • Puneţi zahărul pudră într-un castronel şi începeţi să turnaţi piureul de căpşuni amestecând continuu să nu rămână cocoloaşe. Zahărul pudră din magazine are uneori şi un procent de amidon. E posibil să aveţi nevoie de încă puţin lichid. În acest caz, puteți adăuga o linguriţă de apă rece sau de lapte.
  • Turnaţi glazura peste fiecare brioşă (brioşele trebuie să fie răcite complet) şi lăsaţi apoi glazura să se usuce timp de cel puţin 2 ore înainte de servire.
  • Decoraţi cu jumătăţi de căpşuni şi flori comestibile.
Ai încercat rețeta? Arată-ne pe Instagram cum ți-a ieșit!Menționează @iuliana_bucate_aromate sau tag #bucatearomate ca să te putem găsi!

Nutrition

Calorii: 212kcal | Carbohidrați: 36g | Proteine: 4g | Grăsimi: 6g | Colesterol: 61mg | Fibre: 1g | Zahăr: 20g