Bucate Aromate

  • Rețete
  • Articole
  • Newsletter
  • YouTube
  • Despre
  • Contact
menu icon
go to homepage
  • Rețete
  • Articole
  • Newsletter
  • YouTube
  • Despre
  • Contact
search icon
Homepage link
  • Rețete
  • Articole
  • Newsletter
  • YouTube
  • Despre
  • Contact
×
Acasă » Retete » Brioșe

Brioşe glazurate cu iaurt şi căpşuni

Publicat la 4 mai 2018 de Iuliana Sbîrnea - 8 comentarii - Această postare poate conține linkuri afiliate

138 shares
Mergi la rețetă

Rețeta simplă și rapidă de brioșe glazurate cu iaurt și căpșuni. O încântare la micul dejun, mai ales pentru copii.

Parcă niciodată nu mi-au ieşit atâtea căpşuni în cale şi parcă niciodată pofta mea de ele n-a fost mai mare decât anul ăsta. Le găsesc peste tot în drumul meu, la micile aprozare dar şi la marile magazine, nici nu e nevoie să ajung până în piaţă după ele.

Brioşe glazurate cu iaurt şi căpşuni

Până acum vreo 2-3 ani, căpşunile astea, apărute în afara sezonului lor normal de coacere, nu aveau nici un gust, parcă nici măcar nu miroseau a căpşuni. De la un timp însă, ceva s-a schimbat. Că o fi soiul, că o fi modul de cultivare, nu mă pricep, doar mă bucur de fenomen. Acum şi căpşunile timpurii sunt dulci şi parfumate. Numai bune de inclus în reţete aromate 🙂

Brioşe glazurate cu iaurt şi căpşuni

Cea mai recentă reţetă în care am inclus căpşunile au fost nişte brioşe glazurate cu iaurt, gătite de primăvară şi cochete nevoie mare!

Şi tie îţi plac căpşunile? Aici găseşti mai multe reţete cu căpşuni!

Brioşele astea sunt aşa de pufoase, iar când dai peste bucăţelele de căpşuni în interior, ce încântare! Glazura e foarte aromată, lipicioasă, irezistibilă!

Brioşele glazurate cu iaurt şi căpşuni merg de minune în orice moment al zilei şi lângă orice băutură vă e pe plac fie că e ceai, cafea sau pur şi simplu lapte. Iar copiii, mai ales ei, le vor adora!

Brioşe glazurate cu iaurt şi căpşuni

Mod de preparare brioşe glazurate cu iaurt şi căpşuni

Nu e nimic greu la reţeta de brioşe de azi. Un aluat cu iaurt, bucăţele de căpşuni proaspete şi o glazură clasică şi uşoară, făcută din zahăr pudră frecat cu puţin piure de căpşuni.

Dacă intenţionaţi să renunţaţi la glazură - deşi eu nu vă sfătuiesc, pentru că e tot farmecul acestei reţete - poate că veţi dori să măriţi puţin cantitatea de zahăr din compoziţie. Gustaţi puţin din aluat înainte să îl turnaţi în forme şi decideţi, în funcţie de gusturile voastre.

Brioşe glazurate cu iaurt şi căpşuni

Rețeta completă, cantități și mod de preparare

Brioşe glazurate cu iaurt şi căpşuni

Brioşe glazurate cu iaurt şi căpşuni

Rețeta simplă și rapidă de brioșe glazurate cu iaurt și căpșuni. O încântare la micul dejun, mai ales pentru copii.
5 from 1 vote
Tipărește Salvează pe Pinterest
Pregătire: 15 minutes minutes
Gătire: 20 minutes minutes
Timp total: 35 minutes minutes
Număr de porții: 10
Autor: Iuliana Sbîrnea

Ingrediente
 

  • 3 ouă
  • 90 zahăr
  • 100 g iaurt
  • 50 g unt topit si răcit
  • coaja rasă de la ½ de lămâie
  • 200 g făină
  • 8 g praf de copt
  • un praf de sare
  • o mână de căpşuni proaspete

glazura

  • 100 g zahăr pudră
  • 50 g căpşuni

decor

  • căpşuni proaspete
  • flori comestibile

Instrucțiuni de preparare
 

  • Aprindeţi cuptorul la 180 de grade şi ungeţi cu unt o formă de brioşe sau folosiţi hârtiuţe speciale. Eu prefer să ung forma cu unt. Dacă folosiţi forme din silicon, acestea nu trebuiesc unse cu nimic.
  • Mixaţi ouăle împreună cu zahărul până se albesc şi îşi dublează volumul.
  • Adăugaţi iaurtul, coaja de lămâie şi untul topit şi răcit şi mixaţi din nou să le încorporaţi.
  • Turnaţi făina amestecată cu sarea şi praful de copt şi încorporaţi-le în compoziţia de ouă de mai sus.
  • Tăiaţi căpşunile cubuleţe, puneţi-le în aluat şi amestecaţi uşor cu o lingură să le distribuiţi uniform.
  • Distribuiţi compoziţia în cele 10 forme şi daţi tava la cuptor pentru 20-25 de minute, până când brioşele încep să se rumenească. Puteţi face testul cu scobitoarea, dar e posibil să nimeriţi într-o căpşună şi să vă deruteze rezultatul.
  • Lăsaţi brioșele să se răcorească puţin în tavă, apoi le scoateţi cu grijă pentru că sunt foarte fragede şi se rup uşor.

glazura

  • Pasaţi căpşunile la blender sau chopper.
  • Puneţi zahărul pudră într-un castronel şi începeţi să turnaţi piureul de căpşuni amestecând continuu să nu rămână cocoloaşe. Zahărul pudră din magazine are uneori şi un procent de amidon. E posibil să aveţi nevoie de încă puţin lichid. În acest caz, puteți adăuga o linguriţă de apă rece sau de lapte.
  • Turnaţi glazura peste fiecare brioşă (brioşele trebuie să fie răcite complet) şi lăsaţi apoi glazura să se usuce timp de cel puţin 2 ore înainte de servire.
  • Decoraţi cu jumătăţi de căpşuni şi flori comestibile.
Valori nutriționale
Brioşe glazurate cu iaurt şi căpşuni
Valori per porție
Calorii
212
% doza zilnică recomandată*
Grăsimi
 
6
g
9
%
Colesterol
 
61
mg
20
%
Carbohidrați
 
36
g
12
%
Fibre
 
1
g
4
%
Zahăr
 
20
g
22
%
Proteine
 
4
g
8
%
* Valorile zilnice procentuale sunt calculate pentru o dietă de 2000 de calorii.

Note:

1. Datele nutriționale furnizate la unele rețete sunt estimative, iar rolul lor este doar informativ. Valorile nu pot fi garantate și nu ar trebui utilizate în tratamentul afecțiunilor medicale.

2. Secțiunile de echipamente și ingrediente de mai sus pot conține linkuri afiliate către produse pe care le folosesc și le recomand.

Distribuie pe Facebook Salvează pe Pinterest Trimite pe email
Ai încercat această rețetă? Dă-mi un tag pe Instagram!Menționează @iuliana_bucate_aromate ca să te pot găsi!
Brioşe glazurate cu iaurt şi căpşuni

Vă doresc spor la copt brioşe glazurate cu iaurt şi căpşuni!

👩‍🍳 Îți plac rețetele mele?

Abonează-te la newsletterul meu și, în fiecare joi dimineață, îți trimit inspirație proaspătă, sfaturi și trucuri ca să-ți fie mai ieftin, mai ușor și mai plăcut în bucătărie.

🍪 Abonează-te aici

Din aceeași categorie

  • briose cu ciocolata
    Brioșe cu ciocolată. Rețeta simplă pentru cele mai pufoase brioșe.
  • Brioșe pufoase cu iaurt și fructe de pădure
    Brioșe pufoase cu iaurt și fructe de pădure
  • Briose cu banane si iaurt
    Brioșe cu banane și iaurt
  • Brioşe din pandişpan cu dulceaţă de afine
    Brioşe din pandişpan cu dulceaţă de afine
138 shares

Comentarii

  1. Cristina a zis

    iulie 12, 2023 at 4:13 pm

    Se pot folosi și fructe congelate? Dacă da, sunt proporțiile la fel și fructele trebuiesc decongelate înainte?

    Răspunde
    • Iuliana Sbîrnea a zis

      iulie 13, 2023 at 7:02 am

      Da, puteți folosi și fructe congelate. Eu le decongelez înainte pentru că de obicei lasă destul de multă apă care înmoaie aluatul.

      Răspunde
  2. Magda a zis

    mai 21, 2018 at 8:33 am

    Este rețeta mea preferată de brioșe 😃. Eu le-am făcut cu fructe de pădure, fără glazura, dar s-au topit imediat. Așa mi se întâmplă de fiecare dată cînd gatesc ceva de la tine. Și sunt foarte bucuroasa pentru că am adaptat-o foarte usor pentru regim. Congrats!

    Răspunde
    • Iuliana a zis

      mai 21, 2018 at 3:00 pm

      Buna Magda! Tare ma bucur ca v-au placut briosele!
      Multumesc mult pentru mesaj 🙂

      Răspunde
  3. Antonia a zis

    mai 04, 2018 at 10:41 am

    Miam miam, le incerc curand!! Arata senzational! Uite ce idee buna, eu cu zahar pudra faceam glazuri dar doar cu suc de portocala sau lamaie, cu piure de capsuni nici nu imi trecuse prin cap...super!

    Răspunde
    • Iuliana a zis

      mai 04, 2018 at 4:26 pm

      Sper sa-ti placa! Glazura aia face toti banii! 🙂

      Răspunde
      • Antonia a zis

        mai 06, 2018 at 7:04 pm

        Gata, foarte bune, raman pe lista mea de briose, care nu e prea bogata(putine imi ies cum vreau eu). Ideea de glazura e fantastic de buna! Deci nota 10 cu felicitari!

        Răspunde
        • Iuliana a zis

          mai 06, 2018 at 7:32 pm

          Ma bucur din suflet ca v-au placut! Asta e bucuria mea de azi!
          Multumesc mult pentru mesaj, Antonia! 🙂

          Răspunde
5 from 1 vote (1 rating without comment)

Lasă un comentariu Anulează răspunsul

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

iuliana sbirnea

Bună, eu sunt Iuliana!

Mă bucur că ești aici!

Pe Bucate Aromate îți explic pas cu pas cum să gătești mâncăruri gustoase și deserturi delicioase cu ingrediente simple și naturale. Găsești aici peste 1200 de rețete, așa că meniul familiei tale e mereu asigurat!

Despre mine și povestea blogului

📬 Vrei să primești rețete simple, descoperiri din bucătăria mea și povești scrise cu poftă?

Abonează-te la newsletterul Bucate Aromate și vei primi o scrisoare în fiecare joi dimineața – cu inspirație, miros de prăjituri și o cană de cafea imaginară. ☕

Abonează-te aici 🍪

Rețete noi

  • Provizii pentru gătit rapid: ingrediente de bază din cămară, congelator, frigider și verdețuri proaspete.
    Ce să ai mereu în casă ca să gătești rapid — lista mea de provizii esențiale
  • Mâncare cu cuscus, legume și carne de pui gătită în cratiță, gata de servire
    Cuscus cu pui și legume – rețeta rapidă într-o singură tigaie
  • Crème brûlée servită în ramekin, decorată cu căpșuni, afine, mentă proaspătă și o păstaie de vanilie.
    Crème brûlée – rețeta clasică pas cu pas
  • Lava cake cald, cu miez lichid de ciocolată, presărat cu zahăr pudră și frunze de mentă
    Lava Cake – Rețetă Simplă cu Ciocolată Topită, Gata în 20 de Minute

Populare acum

  • Reteta tiramisu rapid fara oua
    Tiramisu fără ouă - rețeta rapidă cu mascarpone și frișcă
  • gem de căpşuni
    Gem de căpşuni cu puțin zahăr. Rețeta fără conservanţi.
  • paste cu carne tocata la cuptor macaronada de casa
    Paste cu carne tocată la cuptor – rețeta de macaronadă gratinată ca la mama acasă
  • vas alb cu castraveți murați și flori de mărar
    Castraveți murați de vară. Castraveți acriți la soare.

  • Rețete cu căpșuni
  • Rețete cu vișine sau cireșe
  • Rețete cu caise
  • Rețete cu dovlecei
  • Salate

  • Paste
  • Rețete cu pește și fructe de mare
  • Conserve
  • Rețete fără carne

VEZI TOATE CATEGORIILE

Rețete de tort pentru orice sărbătoare

  • Tort Napoleon tăiat pe platou de servire
    Tort Napoleon cu foi de casă și cremă de vanilie – rețeta autentică, pas cu pas
  • Tort cu mascarpone și vișine – rețeta simplă și spectaculoasă
  • tort cu crema de lamaie si fructe de padure
    Tort cu cremă de lămâie și fructe de pădure - rețeta delicioasă pentru orice ocazie
  • Tort cu spuma de capsuni
    Tort cu spumă de căpşuni
ALTE REȚETE DE TORT

Rețete de prăjituri explicate pas cu pas

  • clafoutis cu capsuni
    Clafoutis cu căpșuni - un desert cremos și delicios
  • prajitura cu visine
    Prăjitură pufoasă cu vișine sau cu cireșe
  • prajitura cu iaurt si fructe
    Prăjitură cu iaurt și fructe. Simplă, ieftină, delicioasă!
  • Pandispan cu caise si cirese
    Pandișpan cu caise și cireșe – desertul perfect de vară
ALTE REȚETE DE PRĂJITURI

Rețete actualizate

  • savarină pufoasă bine însiropată servită pe farfurie
    Savarine pufoase cu frișcă naturală – rețeta clasică, pas cu pas
  • Spaghete cu creveți și sos de roșii – rețetă simplă și gustoasă, gata în 30 de minute
    Spaghete cu creveți în sos de roșii și usturoi – rețetă mediteraneană rapidă, gata în 15 minute
  • Tiramisu la pahar cu mascarpone și frișcă – desert italian, fără ou crud, decorat festiv
    Tiramisu la pahar fără ouă crude, cu cremă fină de mascarpone și frișcă
  • reteta chec pufos cu lapte si cacao 2 tavi
    Chec pufos cu lapte și cacao - rețeta cu cana, pentru 2 tăvi

Articole utile

  • 30 de retete de vara
    30 de rețete de vară care nu te țin mult în bucătărie
  • coperta regim fara sare pe o tabla neagra
    Regim fără sare - ce mâncăm, ce cumpărăm? Rețete fără sare.
  • Cum gătim lintea?
    Cum să gătești lintea perfect. Fierbere și rețete cu linte
  • drojdie proaspata vs. drojdie uscata
    Drojdie proaspătă vs. drojdie uscată. Cât și cum folosim din fiecare?
VEZI ȘI ALTE ARTICOLE

Footer

↑ SUS ↑
  • Despre
  • Colaborări
  • Contact
  • FAQ
  • Rețete
  • Articole
  • Blog
  • Newsletter

Toate articolele, fotografiile și clipurile video care alcătuiesc conținutul acestui site, cât și drepturile de autor ale acestora, aparțin deținătorului site-ului bucate-aromate.ro. Copierea și diseminarea pe orice suport (publicații online sau scrise, broșuri, cărți etc) a acestora, în lipsa acordului scris al deținătorului, se vor pedepsi conform legii în vigoare (Legea 8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe).

Politica cookies

Politica de confidențialitate

Copyright © 2013 - 2025 Rețete culinare Bucate Aromate. Toate drepturile sunt rezervate.

Your vote:




A rating is required
A name is required
An email is required

Recipe Ratings without Comment

Something went wrong. Please try again.