Crostini cu cremă de brânză şi ciuperci
Tipărește rețeta Salvează pe Pinterest

Crostini cu cremă de brânză şi ciuperci

Preparare15 mins
Gătire10 mins
Timp total25 mins
Categorie: Aperitive
Porții: 2
Autor: Bucate Aromate

Ingrediente

  • 4-6 felii pâine de preferat pâine de casă, neagră sau intermediară
  • 150 g cremă de brânză gen Philadelphia
  • 300 g ciuperci Champignon eu am folosit ciuperci brune
  • 50 g unt
  • sare piper,
  • puţin suc de lămâine
  • frunze de chives pentru decor

pentru reducţia de vin roşu

  • 150 ml vin roşu sec
  • 1/2 de linguriţă miere
  • un vârf de linguriţă de unt
  • cimbrişor proaspăt

Mod de preparare

  • Tăiati ciupercile cubuleţe şi căliti-le timp de 10-15 minute într-o tigaie cu unt. Adaugaţi sare, piper şi puţin suc de lămâie, după gust.
  • Într-o crăticioară puneţi vinul la fiert împreună cu mierea şi o crenguţă de cimbrişor. Când vinul începe să fiarbă reduceţi focul şi lăsaţi sosul să fiarbă încet până când vinul scade la jumătate.
  • Stingeţi focul, adăugaţi untul şi amestecaţi să îl ajutaţi să se topească.
  • Prăjiţi feliile de pâine, apoi le ungeţi cu crema de brânză.
  • Peste brânză puneţi ciupercile sotate.
  • Înainte de servire presăraţi frunzuliţe proaspete de chives şi stopiţi cu reducţia de vin roşu.
Ai încercat rețeta? Arată-ne pe Instagram cum ți-a ieșit!Menționează @iuliana_bucate_aromate sau tag #bucatearomate ca să te putem găsi!