Pentru cei foarte riguroşi cu denumirile reţetelor trebuie să spun din capul locului că reţeta de azi pe care am eu numit-o "crostini cu cremă de brânză şi ciuperci" nu respectă 100% reţeta italiana de crostini pentru simplul motiv că nu am folosit nici cibatta, nici baghetă, ci felii de pâine integrală cu maia şi seminţe de in făcută de mine, pe care în prealabil le-am prăjit până au devenit uşor crocante.
Pentru cei care ţin mai mult la gustul bun din farfurile decât la corectitudinea titlurilor, să ştiţi că indiferent cum s-ar numi gustarea de azi, e absolut delicioasă, uşor de facut şi foarte hrănitoare.
Brânza cremoasă se combină foarte bine cu ciupercile sotate în unt, iar reducţia rapidă de vin roşu picurată la final este exact "cireaşa de pe tort" şi fără ea lucrurile nu ar fi deloc la fel de apetisante în povestea asta.
Crostini cu cremă de brânză şi ciuperci sunt gustarea perfectă la orice masă a zilei sau atunci când aveţi prieteni buni în vizită şi vreţi să staţi de vorbă la un pahar de vin. Vă povestesc mai jos cât de uşor se fac.
În caz de musafiri numeroşi şi criză de inspiraţie, veti găsi pe blog mai multe idei de aperitive simple şi uşor de făcut. Scotociţi pe acolo şi alegeţi ce vă place. Spor la treabă! 🙂
Mod de preparare crostini cu cremă de brânză şi ciuperci
Rețeta completă, cantități și mod de preparare

Ingrediente
- 4-6 felii pâine (de preferat pâine de casă, neagră sau intermediară)
- 150 g brânză de vaci (sau cremă de brânză gen Almette, Philadelphia)
- 300 g ciuperci Champignon (eu am folosit ciuperci brune)
- 50 g unt
- sare (piper,)
- puţin suc de lămâine
- frunze de chives pentru decor
pentru reducţia de vin roşu
- 150 ml vin roşu sec
- ½ de linguriţă miere
- un vârf de linguriţă de unt
- cimbrişor proaspăt
Instrucțiuni de preparare
- Tăiati ciupercile cubuleţe şi căliti-le timp de 10-15 minute într-o tigaie cu unt. Adaugaţi sare, piper şi puţin suc de lămâie, după gust.
- Într-o crăticioară puneţi vinul la fiert împreună cu mierea şi o crenguţă de cimbrişor. Când vinul începe să fiarbă reduceţi focul şi lăsaţi sosul să fiarbă încet până când vinul scade la jumătate.
- Stingeţi focul, adăugaţi untul şi amestecaţi să îl ajutaţi să se topească.
- Prăjiţi feliile de pâine, apoi le ungeţi cu crema de brânză.
- Peste brânză puneţi ciupercile sotate.
- Înainte de servire presăraţi frunzuliţe proaspete de chives şi stopiţi cu reducţia de vin roşu.
Note:
1. Datele nutriționale furnizate la unele rețete sunt estimative, iar rolul lor este doar informativ. Valorile nu pot fi garantate și nu ar trebui utilizate în tratamentul afecțiunilor medicale.
2. Secțiunile de echipamente și ingrediente de mai sus pot conține linkuri afiliate către produse pe care le folosesc și le recomand.
Lasă un comentariu