Go Back
+ servings
Prăjitură cu pişcoturi de şampanie şi fructe tropicale
Tipărește rețeta Salvează pe Pinterest
5 from 3 votes

Prăjitură cu pişcoturi de şampanie şi fructe tropicale

Prăjitură cu pişcoturi de şampanie și fructe, un desert rapid și elegant, foarte potrivit pentru orice sărbătoare de familie.
Preparare20 minutes
Gătire10 minutes
Timp total30 minutes
Categorie: Desert
Cuisine: Romaneasca
Porții: 8
Calories: 552kcal

Ingrediente

pentru o formă mică de chec

  • 24 fursecuri de şampanie
  • 600 ml smântână pentru frişcă 30-35%grăsime
  • 2-3 linguriţe de rom sau coniac
  • 180 g ciocolată neagră
  • 150 g brânză ricotta
  • 40 g zahăr pudră
  • 2 linguriţe extract de vanilie
  • 1 cutie de compot de fructe tropicale
  • frunzuliţe de mentă pentru decor

Mod de preparare

  • Mărunţim ciocolata cu un cuţit.
  • Punem 400 ml de smântână pentru frişcă la încălzit şi când începe să fiarbă stingem focul şi turnăm ciocolata mărunţită.
  • Lăsăm ciocolata timp de 10 minute să se topească, apoi amestecăm cu un tel de mână să omogenizăm compoziţia.
  • Dăm crema de ciocolată la rece pentru cel puţin 6 ore. Ideal ar fi să o faceţi de seara şi să o lăsaţi peste noapte la frigider.
  • A doua zi adăugăm romul sau coniacul şi mixăm crema de ciocolată timp de 4-5 minute până obţinem o cremă fină şi mătăsoasă.
  • Batem restul de smântână (200 g) cu zahărul vanilat şi o transformăm în frişcă.
  • Amestecăm frişca cu ricotta şi 1 linguriţă de extract de vanilie. Dacă o vreţi mai dulce, acum e momentul să mai puneţi puţin zahăr.
  • Adăugăm în crema de ricotta şi 2-3 linguri de fructe din compot scurse bine de lichid şi tăiate mărunt.
  • Tapetăm o formă mică de chec cu folie alimentară sau cu hârtie de copt ca să putem răsturna uşor prăjitura.
  • Scurgem fructele din compot, iar în lichidul rămas adăugăm o linguriţă de extract de vanilie.
  • Trecem 6 fursecuri timp de o secundă (nu mai mult!!) prin compot, apoi le aşezăm pe fundul formei de chec.
  • Peste stratul de fursecuri punem jumătate din crema de ciocolată, apoi încă un strat de fursecuri trecute prin compot.
  • Dăm deoparte 2-3 linguri de cremă ricotta, iar restul o punem peste pişcoturi.
  • Continuăm cu un alt strat de pişcoturi, din nou ciocolată şi din nou pişcoturi.
  • Lăsăm prăjitura la rece minim o oră (ideal ar fi 2-3 ore), apoi o răsturnăm pe un platou potrivit.
  • Întindem peste pişcoturile de deasupra crema ricotta păstrată deoparte, iar peste cremă punem fructele din compot.
  • Înainte de servire, decorăm prăjitura cu frunze proaspete de mentă.
Ai încercat rețeta? Arată-ne pe Instagram cum ți-a ieșit!Menționează @iuliana_bucate_aromate sau tag #bucatearomate ca să te putem găsi!

Nutrition

Calorii: 552kcal | Carbohidrați: 41g | Proteine: 8g | Grăsimi: 41g | Colesterol: 185mg | Fibre: 2g | Zahăr: 17g | Vitamina A: 1369IU | Calciu: 109mg