Fructele sau florile se aşează într-un borcan împreună cu cantitatea de zahăr corespunzătoare. Tot acum puneţi şi alte mirodenii, dacă folosiţi: cardamom, vanilie, scorţişoară, etc. Borcanul nu trebuie închis cu capac etanş, ci se leagă gâtul borcanului cu un tifon sau se aşează o farfurioară deasupra.
Se lasă 3-4 zile la macerat la temperatura camerei. În acest timp se agită zilnic borcanul pentru a ajuta dizolvarea zahărului. Fructele vor lăsa sirop.
Se toarnă peste fructele şi siropul din borcan cantitatea potrivită de vodka, se acoperă borcanul cu un capac etanş şi se lasă deoparte timp de o săptămână. Agitaţi din când în când borcanul.
Strecuraţi lichiorul printr-o sită cât mai deasă şi puneţi-l în sticle cu capac sau dop etanş.
Păstraţi sticlele cu lichior în loc răcoros (cămară sau beci, nu la frigider!) până la servire.