Go Back
Tipărește rețeta Salvează pe Pinterest
5 from 4 votes

Caisată, zmeurată, trandafirată. Cum se face lichiorul de casă

Categorie: Bauturi

Ingrediente

Lichior de trandafiri (trandafirată) - 1300 ml

  • 300 g petale de trandafiri soiul Rosa Damascena
  • 500 g zahăr
  • 1200 ml de vodka 40 grade

Lichior de zmeură (zmeurată) - 1000 ml

  • 500 g zmeură
  • 250 g zahăr
  • 500 ml de vodka 40 grade

Lichior de caise (caisată) - 2000 ml

  • 1 kg de caise bine coapte cântărite fără sâmburi
  • 600 g zahăr
  • 1200 kg vodka 40 grade
  • opţional 4-5 păstăi de cardamom

Mod de preparare

  • Fructele sau florile se aşează într-un borcan împreună cu cantitatea de zahăr corespunzătoare. Tot acum puneţi şi alte mirodenii, dacă folosiţi: cardamom, vanilie, scorţişoară, etc. Borcanul nu trebuie închis cu capac etanş, ci se leagă gâtul borcanului cu un tifon sau se aşează o farfurioară deasupra.
  • Se lasă 3-4 zile la macerat la temperatura camerei. În acest timp se agită zilnic borcanul pentru a ajuta dizolvarea zahărului. Fructele vor lăsa sirop.
  • Se toarnă peste fructele şi siropul din borcan cantitatea potrivită de vodka, se acoperă borcanul cu un capac etanş şi se lasă deoparte timp de o săptămână. Agitaţi din când în când borcanul.
  • Strecuraţi lichiorul printr-o sită cât mai deasă şi puneţi-l în sticle cu capac sau dop etanş.
  • Păstraţi sticlele cu lichior în loc răcoros (cămară sau beci, nu la frigider!) până la servire.
Ai încercat rețeta? Arată-ne pe Instagram cum ți-a ieșit!Menționează @iuliana_bucate_aromate sau tag #bucatearomate ca să te putem găsi!