Înghețată de casă cu căpșuni
Tipărește rețeta Salvează pe Pinterest

Înghețată de casă cu căpșuni

Preparare10 mins
Gătire40 mins
Timp total50 mins
Categorie: Desert
Porții: 8 -10
Autor: Iuliana @ Bucate Aromate

Ingrediente

  • 300 ml de smântână pentru frişcă cu 35% grăsime
  • 250 g mascarpone
  • 500 g căpşuni proaspete
  • 250 g zahăr pudră sau după gust
  • 1 linguriţă pudră de vanilie sau seminţele unei păstai
  • coaja rasă de la o lămâie

în plus, pentru decor

  • 50 g ciocolată cu lapte
  • 1 linguriţă de ulei cu gust neutru
  • cornete de îngheţată
  • decoraţiuni colorate din zahăr nucă de cocos, alune mărunţite, etc.
  • câteva căpşuni proaspete

Mod de preparare

  • Căpşunile tăiate cubuleţe se pun la fiert împreună cu zahărul, ca pentru gem. Se lasă să dea doar 2-3 clocote cât să se dizolve zahărul şi să se înmoaie fructele. Se lasă sosul la răcit, apoi se păstrează la frigider până când ne apucăm de îngheţată.
  • Batem smântâna până obţinem o frişcă fermă şi aerată.
  • Mixăm puţin brânza mascarpone, apoi încorporăm frişca bătută şi cam ¾ din sosul de căpşuni. Fructele se vor zdrobi şi compoziţia se va colora frumos în roz.
  • Punem amestecul în maşina de îngheţată şi o lăsăm să-şi facă programul.
  • Oprim maşina şi turnăm şi restul de sos de căpşuni. Amestecăm de 2-3 ori cu o spatulă, nu e nevoie să omogenizăm. În felul ăsta vom găsi şi bucăţele de căpşuni în cupa de îngheţată.
  • Turnăm îngheţata în caserole pe care le păstrăm la congelator. Pentru a vă bucura de o îngheţată cremoasă, scoateţi caserola din congelator cu 10-15 minute înainte de servire.

dacă nu aveţi maşină de îngheţată

  • Din 30 în 30 de minute, scoateţi caserola şi mixaţi îngheţata pentru a sparge acele de gheaţă care se formează.
  • Repetaţi această operaţiune cel puţin de 2-3 ori pentru a obţine o îngheţată fină.

mod de servire

  • Topim ciocolata la bain marie, adăugăm o linguriţă de ulei şi omogenizăm.
  • Cu o pensulă ungem bine cornetele de îngheţată la interior, iar la exterior doar pe partea superioară.
  • Presărăm peste ciocolată decoruri colorate de zahăr, nucă de cocos sau alune mărunţite.
  • Lăsăm cornete deoparte să se întărească ciocolata, apoi le umplem cu îngheţată şi decorăm cu bomboane, ciocolată topită şi căpşuni proaspte.
  • Ca alternativă, putem servi îngheţata în cupe, decorată simplu cu felii de căpşuni.
Ai încercat rețeta? Arată-ne pe Instagram cum ți-a ieșit!Menționează @iuliana_bucate_aromate sau tag #bucatearomate ca să te putem găsi!