Bucate Aromate

  • Rețete
  • Articole
  • Newsletter
  • YouTube
  • Despre
  • Contact
menu icon
go to homepage
  • Rețete
  • Articole
  • Newsletter
  • YouTube
  • Despre
  • Contact
search icon
Homepage link
  • Rețete
  • Articole
  • Newsletter
  • YouTube
  • Despre
  • Contact
×
Acasă » Retete » Rețete cu căpșuni

Înghețată de casă cu căpșuni

351 shares
Mergi la rețetă

Înghețată de casă cu căpșuni, cu frișcă și mascarpone. Foarte aromată, delicioasă, ideală pentru zilele de vară.

Am făcut multă îngheţată de casă la viaţa mea, iar concluzia e că cea cu frişcă şi mascarpone este una dintre cele mai cremoase. Despre frişcă, am pe blog un articol în care am povestit tot ce ştiu eu despre acest subiect şi am explicat pe îndelete cum se face frişca din smântână .

Dacă mai e cineva care are temeri că nu se bate frişca, sper să găsească răspuns la toate întrebările în acest articol.

căpșuni

Pentru că urma să am musafiri, m-am gândit cum să fac îngheţata de căpşuni cât mai atractivă pentru cei mici. Mi-a venit ideea sa o servesc pentru ei în cornete îmbrăcate în ciocolată topită şi decorate cu bombonele colorate.

Sunt două motive pentru care am vrut să ung cornetele de îngheţată cu ciocolată topită. Principalul motiv ţine de latura practică şi de liniştea adulţilor.

Aveam de gând să le servesc copiilor îngheţata un pic mai topită. Ştiţi voi, obsesia durerilor în gât... Dacă interiorul cornetului este uns cu ciocolată topită, acesta nu se va mai înmuia în contact cu îngheţata, iar copilaşii nu se vor mai murdări pe mâini până la coate 😉

Înghețată la cornet

Vă recomand să vă înarmați cu o pensulă de silicon şi să pictaţi cu simţ de răspundere cornetele cu ciocolată topită, atât la exterior, cât mai ales la interior. Eu am făcut treaba asta doar pentru porţiile celor mici.

Pentru adulţi am pregătit cupe de îngheţată decorate simplu, cu căpşuni proaspete. Aș zice că toată lumea a fost mulțumită de soluția tehnică și foarte încântată de înghețata cremoasă de căpșuni.

Înghețată de casă cu căpșuni

Alte rețete de înghețată

  • inghetata tiramisu
    Înghețată Tiramisu cu mascarpone și lapte condensat
  • Inghetata de casa cu zmeura
    Înghețată de casă cu zmeură - cea mai simplă rețetă
  • Inghetata vegana de caise cu cocos si migdale
    Îngheţată vegană de caise cu cocos şi migdale
  • Îngheţată de casă cu ciocolată şi whiskey
    Îngheţată de casă cu ciocolată şi whiskey

Mod de preparare îngheţată de casă cu căpșuni

Înghețata preparată după rețeta de astăzi are nevoie de un aparat de înghețată care să mixeze amestecul. Dacă nu aveți un astfel de aparat, e suficient să scoateți înghețata din congelator din 30 în 30 de minute și să o mixați pentru a sparge acele de gheaţă care se formează. Repetaţi această operaţiune cel puţin de 2-3 ori pentru a obţine o îngheţată fină.

Rețeta completă, cantități și mod de preparare

Înghețată de casă cu căpșuni

Înghețată de casă cu căpșuni

Înghețată de casă cu căpșuni, cu frișcă și mascarpone. Foarte aromată, delicioasă, ideală pentru zilele de vară.
5 from 3 votes
Tipărește Salvează pe Pinterest
Pregătire: 10 minutes minutes
Gătire: 40 minutes minutes
Timp total: 50 minutes minutes
Număr de porții: 8
Autor: Iuliana Sbîrnea

Ingrediente
 

  • 300 ml de smântână pentru frişcă (cu 35% grăsime)
  • 250 g mascarpone
  • 500 g căpşuni proaspete
  • 250 g zahăr pudră (sau după gust)
  • 1 linguriţă pudră de vanilie (sau seminţele unei păstai)
  • coaja rasă de la o lămâie

în plus, pentru decor

  • 50 g ciocolată cu lapte
  • 1 linguriţă de ulei cu gust neutru
  • cornete de îngheţată
  • decoraţiuni colorate din zahăr (nucă de cocos, alune mărunţite, etc.)
  • câteva căpşuni proaspete

Instrucțiuni de preparare
 

  • Căpşunile tăiate cubuleţe se pun la fiert împreună cu zahărul, ca pentru gem. Se lasă să dea doar 2-3 clocote cât să se dizolve zahărul şi să se înmoaie fructele. Se lasă sosul la răcit, apoi se păstrează la frigider până când ne apucăm de îngheţată.
  • Batem smântâna până obţinem o frişcă fermă şi aerată.
  • Mixăm puţin brânza mascarpone, apoi încorporăm frişca bătută şi cam ¾ din sosul de căpşuni. Fructele se vor zdrobi şi compoziţia se va colora frumos în roz.
  • Punem amestecul în maşina de îngheţată şi o lăsăm să-şi facă programul.
  • Oprim maşina şi turnăm şi restul de sos de căpşuni. Amestecăm de 2-3 ori cu o spatulă, nu e nevoie să omogenizăm. În felul ăsta vom găsi şi bucăţele de căpşuni în cupa de îngheţată.
  • Turnăm îngheţata în caserole pe care le păstrăm la congelator. Pentru a vă bucura de o îngheţată cremoasă, scoateţi caserola din congelator cu 10-15 minute înainte de servire.

dacă nu aveţi maşină de îngheţată

  • Din 30 în 30 de minute, scoateţi caserola şi mixaţi îngheţata pentru a sparge acele de gheaţă care se formează.
  • Repetaţi această operaţiune cel puţin de 2-3 ori pentru a obţine o îngheţată fină.

mod de servire

  • Topim ciocolata la bain marie, adăugăm o linguriţă de ulei şi omogenizăm.
  • Cu o pensulă ungem bine cornetele de îngheţată la interior, iar la exterior doar pe partea superioară.
  • Presărăm peste ciocolată decoruri colorate de zahăr, nucă de cocos sau alune mărunţite.
  • Lăsăm cornete deoparte să se întărească ciocolata, apoi le umplem cu îngheţată şi decorăm cu bomboane, ciocolată topită şi căpşuni proaspte.
  • Ca alternativă, putem servi îngheţata în cupe, decorată simplu cu felii de căpşuni.

Note:

1. Datele nutriționale furnizate la unele rețete sunt estimative, iar rolul lor este doar informativ. Valorile nu pot fi garantate și nu ar trebui utilizate în tratamentul afecțiunilor medicale.

2. Secțiunile de echipamente și ingrediente de mai sus pot conține linkuri afiliate către produse pe care le folosesc și le recomand.

Distribuie pe Facebook Salvează pe Pinterest Trimite pe email
Ai încercat această rețetă? Dă-mi un tag pe Instagram!Menționează @iuliana_bucate_aromate ca să te pot găsi!

Dragilor, vă doresc poftă bună la o delicioasă înghețată de casă cu căpșuni!

👩‍🍳 Îți plac rețetele mele?

Abonează-te la newsletterul meu și, în fiecare joi dimineață, îți trimit inspirație proaspătă, sfaturi și trucuri ca să-ți fie mai ieftin, mai ușor și mai plăcut în bucătărie.

🍪 Abonează-te aici

Din aceeași categorie

  • Crumble cu capsuni si fulgi de ovaz
    Crumble cu căpșuni și fulgi de ovăz
  • Prăjitură cu mascarpone și gem de căpșuni (fără coacere)
    Prăjitură fără coacere cu mascarpone și gem de căpșuni
  • prajitura cu capsuni si crema de branza
    Prăjitură rapidă cu brânză dulce și căpșuni
  • inghetata de capsuni cu lapte condensat
    Înghețată de căpșuni cu lapte condensat
351 shares

Comentarii

  1. vavaly a zis

    mai 04, 2017 at 11:51 am

    vreau vreau vreau :). retin rețeta. tare mult vreau sa fac inghetata de casa vara assta, mai ales ca si cel mic e foarte pofticios si evit sa ii dau din comerț.

    Răspunde
    • Iuliana a zis

      mai 04, 2017 at 12:59 pm

      Ce frumos o sa fie la voi! Tu faci inghetata, Dante picteaza cornetele cu ciocolata, Horia baga degetelul in bol si apoi toata familia savureaza inghetata! :))

      Răspunde
5 from 3 votes (3 ratings without comment)

Lasă un comentariu Anulează răspunsul

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

iuliana sbirnea

Bună, eu sunt Iuliana!

Mă bucur că ești aici!

Pe Bucate Aromate îți explic pas cu pas cum să gătești mâncăruri gustoase și deserturi delicioase cu ingrediente simple și naturale. Găsești aici peste 1200 de rețete, așa că meniul familiei tale e mereu asigurat!

Despre mine și povestea blogului

📬 Vrei să primești rețete simple, descoperiri din bucătăria mea și povești scrise cu poftă?

Abonează-te la newsletterul Bucate Aromate și vei primi o scrisoare în fiecare joi dimineața – cu inspirație, miros de prăjituri și o cană de cafea imaginară. ☕

Abonează-te aici 🍪

Rețete noi

  • Farfurie cu couscous cu ciuperci, servit cald, ideal pentru prânz sau cină de post
    Couscous cu ciuperci – rețetă de post rapidă și gustoasă, gata în 30 de minute!
  • Salată de castraveți cu sos cremos de iaurt și mărar, decorată cu rondele de ceapă roșie și mărar verde.
    Salată de castraveți cu iaurt grecesc și mărar – rețeta perfectă de vară
  • Gros-plan cu paste în sos de roșii și brânză Feta, decorate cu busuioc proaspăt, alături de un pahar cu vin rosé
    Paste cu brânză Feta și roșii coapte – rețetă simplă și rapidă
  • Tocăniță de pipote și inimi de pui cu sos de roșii, servită cu piure de cartofi
    Tocăniță de pipote și inimi de pui cu sos de roșii - rețetă simplă și ieftină

Populare acum

  • Reteta tiramisu rapid fara oua
    Tiramisu fără ouă - rețeta rapidă cu mascarpone și frișcă
  • gem de căpşuni
    Gem de căpşuni cu puțin zahăr. Rețeta fără conservanţi.
  • paste cu carne tocata la cuptor macaronada de casa
    Paste cu carne tocată la cuptor – rețeta de macaronadă gratinată ca la mama acasă
  • vas alb cu castraveți murați și flori de mărar
    Castraveți murați de vară. Castraveți acriți la soare.

  • Rețete cu căpșuni
  • Rețete cu vișine sau cireșe
  • Rețete cu caise
  • Rețete cu dovlecei
  • Salate

  • Paste
  • Rețete cu pește și fructe de mare
  • Conserve
  • Rețete fără carne

VEZI TOATE CATEGORIILE

Rețete de tort pentru orice sărbătoare

  • Tort Napoleon tăiat pe platou de servire
    Tort Napoleon cu foi de casă și cremă de vanilie – rețeta autentică, pas cu pas
  • Tort cu mascarpone și vișine – rețeta simplă și spectaculoasă
  • tort cu crema de lamaie si fructe de padure
    Tort cu cremă de lămâie și fructe de pădure - rețeta delicioasă pentru orice ocazie
  • Tort cu spuma de capsuni
    Tort cu spumă de căpşuni
ALTE REȚETE DE TORT

Rețete de prăjituri explicate pas cu pas

  • clafoutis cu capsuni
    Clafoutis cu căpșuni - un desert cremos și delicios
  • prajitura cu visine
    Prăjitură pufoasă cu vișine sau cu cireșe
  • prajitura cu iaurt si fructe
    Prăjitură cu iaurt și fructe. Simplă, ieftină, delicioasă!
  • Pandispan cu caise si cirese
    Pandișpan cu caise și cireșe – desertul perfect de vară
ALTE REȚETE DE PRĂJITURI

Rețete actualizate

  • savarină pufoasă bine însiropată servită pe farfurie
    Savarine pufoase cu frișcă naturală – rețeta clasică, pas cu pas
  • Spaghete cu creveți și sos de roșii – rețetă simplă și gustoasă, gata în 30 de minute
    Spaghete cu creveți în sos de roșii și usturoi – rețetă mediteraneană rapidă, gata în 15 minute
  • Tiramisu la pahar cu mascarpone și frișcă – desert italian, fără ou crud, decorat festiv
    Tiramisu la pahar fără ouă crude, cu cremă fină de mascarpone și frișcă
  • reteta chec pufos cu lapte si cacao 2 tavi
    Chec pufos cu lapte și cacao - rețeta cu cana, pentru 2 tăvi

Articole utile

  • 30 de retete de vara
    30 de rețete de vară care nu te țin mult în bucătărie
  • coperta regim fara sare pe o tabla neagra
    Regim fără sare - ce mâncăm, ce cumpărăm? Rețete fără sare.
  • Cum gătim lintea?
    Cum să gătești lintea perfect. Fierbere și rețete cu linte
  • drojdie proaspata vs. drojdie uscata
    Drojdie proaspătă vs. drojdie uscată. Cât și cum folosim din fiecare?
VEZI ȘI ALTE ARTICOLE

Footer

↑ SUS ↑
  • Despre
  • Colaborări
  • Contact
  • FAQ
  • Rețete
  • Articole
  • Blog
  • Newsletter

Toate articolele, fotografiile și clipurile video care alcătuiesc conținutul acestui site, cât și drepturile de autor ale acestora, aparțin deținătorului site-ului bucate-aromate.ro. Copierea și diseminarea pe orice suport (publicații online sau scrise, broșuri, cărți etc) a acestora, în lipsa acordului scris al deținătorului, se vor pedepsi conform legii în vigoare (Legea 8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe).

Politica cookies

Politica de confidențialitate

Copyright © 2013 - 2025 Rețete culinare Bucate Aromate. Toate drepturile sunt rezervate.

Your vote:




A rating is required
A name is required
An email is required

Recipe Ratings without Comment

Something went wrong. Please try again.